Nem lesz könnyű javítania az Érsekújvárnak

   

Két mérkőzést rendeznek a MOL Liga vasárnapi fordulójában, az Érsekújvár brassói vendégjátéka rangadónak ígérkezik, míg az UTE feltett szándéka a címvédő otthonában folytatni a pontgyűjtést.

A pénteki csíkszeredai vereség után egy másik nehéz ellenfél ellen kell kiköszörülnie a csorbát. A Brassó elleni mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az érsekújvári „odavágón” is csak egyetlen góllal tudtak győzni Lubina mester tanítványai. Mellettük szól, hogy az utazás fáradalmait volt alkalma kipihenni a csapatnak, így 100%-os állapotban várhatják a találkozót. Annál is inkább, mivel az első fordulóban apróbb sérülést szenvedett Marek Uram újra bevethető, péntek után minden valószínűség szerint vasárnap is játszani fog. Bár még nagyon a bajnokság elején járunk, nyilván fontos a felvidéki csapatnak, hogy pénteki vereségükkel vesztett pontok tekintetében utolérték a DAB-ot, az első fordulóban megszerzett előnyük tehát elfogyott. Brassói szempontból is igazi tétre megy majd a játék, hiszen ha Greg Lindqvist csapata nyerni tud, akkor feljön a tabella második helyére és megelőzi az Érsekújvárt.

Lubina-MLA_8347

Greg Lindqvist (ASC Corona Brasov): “Két nap alatt két nehéz mérkőzés vár ránk, de biztosak vagyunk abban, hogy helyt tudunk állni. Először az Érseújvár látogat hozzánk. Amit Szlovákiában tapasztaltunk, amikor nem is olyan rég ellenük játszottunk, bizakodásra ad okot, hogy közel járunk a helyes úthoz, már ami a játékunkat illeti. Elsősorban arra kell odafigyelnünk, hogy többet lőjünk, hatékonyabban tegyük ezt és lehetőleg minél kevesebb egyéni hibát kövessünk el. A liga egyik legerősebb csapata látogat hozzánk, már amennyiben ebben a bajnokságban van értelme erről beszélni, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny, minden mérkőzés nagyon kemény és nehéz. Szeretnénk a szurkolóinkat jó mérkőzéssel és győzelemmel megörvendeztetni. A sérült Imecs kivételével mindenki bevethető.”

Ladislav Lubina (HC Nové Zámky): „Vasárnap utazunk Brassóba, ami már ismerős helyszínnek számít, mivel a nyári felkészülés során egy komoly és színvonalas tornán vettünk itt részt. A Brassói Farkasok nagyon erős csapatot alkotnak, amit a hazai meccsünkön múlt hét pénteken volt alkalmunk megtapasztalni. Azért a csapatomat úgy készítettem fel, hogy a méltóságunkat továbbra is megtarthassuk. Nagyon elégedettek volnánk, hogy ha pontokkal a zsebünkben tudnánk elindulni hazafele.”

A nap másik mérkőzésén az UTE látogat Dunaújvárosba. A papírforma alapján nincs sok esélyük a liláknak, de pénteken Miskolcon bebizonyították, hogy bárki ellen veszélyesek lehetnek. A DAB a HSC elleni kiütéses győzelem után magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Pesterzsébeten az idén mindenkire veszélyes Fradi ellen, céljuk nem is lehet más, mint megőrizni vezető helyüket a tabellán. Ebben a szezonban még nem találkozott egymással a két csapat, ez lesz az első összecsapásuk. A hazaiaknál Szappanos továbbra sem játszik, a sorok várhatóan ugyanolyan összetételben kezdenek, mint a Ferencváros ellen. A figyelmesebbek már észrevehették, hogy új fiú tűnt fel az UTE soraiban, Miskolcon mutatkozott be a 23 éves Roscoe Sweeney, aki az Egyesült Államok egyetemi bajnokságában, a Franklin Pierce University színeiben termelte eddig a pontokat, mi több, csapatkapitány is volt az utóbbi két évben. Jelenléte annál is inkább fontos a liláknak, hiszen egy-egy felgyógyuló játékosra mindig jut egy-egy újabb sérült vagy beteg, legutóbb Coleman dőlt ki a sorból. Sweeney érkezésével viszont hosszabb a klub kispadja, ami jól jön a több fronton is ugyanazokkal vitézkedő csapatnak.

Elms vs Bay Path College Women's Basketball

Stephan Lundh (Dab.Docler): „Nagyon jó ligának ígérkezik így néhány forduló után az idei MOL Liga. Kiegyensúlyozottabb lett a bajnokság, ami azt is jelenti, hogy mindenki mindenki ellen képes meglepetésekre. Az Újpest fiatal csapata már tavaly is okozott egy-két kellemetlen percet az élen állóknak, idén pedig épp a legutóbbi fordulóban raboltak pontot a Miskolctól. Nem számít tehát, hogy jelenleg mi vagyunk az elsők, ők pedig az utolsók, száz százalékos erőbedobást várok el a játékosoktól.”

Ancsin János (UTE): “Miskolcon megszereztük első pontunkat, ami örömteli, bár maradt hiányérzet bennünk, hiszen ennél is jobb eredményt is elérhettünk volna. Vasárnap a MOL Liga egyik legerősebb csapatához látogatunk Dunaújvárosba. Nem megyünk feltartott kezekkel, de a realitás az, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Mindenképpen szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, tisztességes mérkőzést játszani, amelynek a végén elmondhatjuk magunkról, hogy mindent megtettünk, nem maradt hiányérzet bennünk. Reméljük, újabb játékosok tudnak csatlakozni hozzánk a sérültek és betegek közül, szeretnénk onnan folytatni, ahol Miskolcon abbahagytuk.”

Dab.Docler–UTE 6-0

   

Visszafogott teljesítménnyel is magabiztosan győzött a címvédő a ligautolsó ellen. Kiss Ákos 2+1-gyel, Azari 3 gólpasszal zárta a mérkőzést.

A MOL Liga vasárnapi fordulójában a pénteken Miskolcon első pontjait megszerző UTE Dunaújvárosba látogatott. A meccs feléig jól tartották magukat a címvédő otthonában is a lilák, ám a második harmad közepén megtörték a jeget a hazaiak és 10 perc alatt négy gólt is szereztek. A 29. percben Jabornik és Ladányi használta ki a hosszú oldalra cserélő vendégek védelmi megingását, előbbi passzába utóbbi tette bele az ütőjét, minek következtében a pakk a kapuban kötött ki. Egy percen belül a Hurtajjal frissen megerősödött harmadik sor villant: Kiss Ákos a kapu mögött kerülgetett, visszafordult a kapu elé és kettőre növelte az Acélbikák előnyét. A 36. percben ismét a második sor villant, a mérkőzés legszebb támadásának végén, igazi csiki-csukit követően Gröschl fejezte be Peterdi önzetlen passzát, amivel már 3-0 volt az állás. Nem volt vége a harmadbeli gólparádénak azonban, a 39. Peterdi is feliratkozott a góllövők közé.

A záró periódusban nem kellett sokáig várni a hazaiak újabb találatára, ismét a harmadik sor és ismét Kiss Ákos volt eredményes, Azari kapáslövésre visszatett korongját lőtte el a dunaújvárosi csatár, ami megpattant egy védő ütőjén és hulló falevélként esett be a kapuba. Ezzel a harmad 45. másodpercében már 5-0-ra vezetett a DAB. Közepes iramban folytatódott a mérkőzés, melyen mindkét csapat előtt adódtak nagyobb helyzetek, ám míg a vendégeknek ezek egyikéből sem sikerült a becsületgólt megszerezni, addig a hazaiak oldalán a harmadik sor igyekezett felzárkózni a második mellé eredményességben. A 49. percben kettő az egyben ment el a DAB, a magát az assziszttáblán szépen csendben az élbolyba feltornászó Azari tálalt Hurtaj elé, aki nem is hibázta el a ziccert, beállítva a 6-0-s végeredményt.

Három bekapott gól után teljesen szétesett a csapatunk

   

A mai, 6-0-s hazai győzelmet hozó Dab.Docler–UTE elleni mérkőzés után mindkét edző a meccs felében látottakkal volt elégedett. Az első fele Fektinek, a második Lundhnak tetszett.

Stephan Lundh, Dab.Docler: Nem kezdtük jól a mérkőzést, de a második és harmadik harmadban nyújtott teljesítményünkkel szerencsére feledtetni tudtuk az elején látottakat. Most hosszú pihenő vár ránk, igyekszünk majd kijavítani azokat a zavaró apróságokat, amik eddig meg-megakasztották a gépezetet.

Fekti Bálint, UTE: A meccs feléig eléggé jól tudtuk tartani a DAB tempóját, aztán három bekapott gól után teljesen szétesett a csapatunk, s innentől esélyünk sem volt a dunaújvárosiak ellen.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Nagy, Haszonits, Vas, Kis-Király.
Sevela: 100% (Kiss T.)
K
Hajek: 85,7% (Pleszkán)
Hüffner, Lindgren, Ladányi, Gröschl, Peterdi
1
Maklári, Zalavári, Virág Cs., Sweeney, Németh
Huba, Jaborník, Somogyi, Pavuk, Galanisz
2
Horváth, Bereczki, Pichler, Papp Cs., Ódry
Nagy R., Erdélyi, Azari, Kiss Á., Hurtaj
3
Vecaj, Kuusk, Reiter, Fekti, Farkas
Tőkési, Szabados, Virág T., Léránt
4
Dorner, Dömötör, Jankovics
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 28:18 DAB Ladányi Jaborník
2-0 29:26 DAB Kiss Á. Azari Hurtaj
3-0 35:18 DAB Gröschl Peterdi Ladányi
4-0 38:14 DAB Peterdi Jaborník Gröschl
5-0 40:45 DAB Kiss Á. Azari Nagy R.
6-0 48:29 DAB Hurtaj Azari Kiss Á.
42 Kapura lövések száma 19
8 Kiállításpercek 2

A DAB–UTE képei

 

6-0 lett a vége, 9 képet mutatunk róla.

Fotó: dabdocler.hu

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum