Lehet még újat mutatni büntetőzésben

 

Az elkövető ezúttal Paul Ranger, a Toronto hátvédje volt, aki Buffalóban próbálkozott egy nem bevettnek nevezhető megoldással.

A Maple Leafs Jay McClement büntetőjével győzött a Sabres otthonában a 15. párban beállítva ezzel az NHL-rekordot, amely 2005. november 26-án született a Gardenben, a Rangers?Capitals meccsen.

NHL-csúcsbeállítással, csak a 15. körben dőlt el a rávezetés. Ilyenre eddig egyetlen alkalommal, nyolc évvel ezelőtt volt példa, amikor a Madison Square Gardenben nyertek a hazaiak a Caps ellen. Úgy tűnik, a hokitörténelem ilyen esetekben mindig gazdagodik egy érdekességgel, akkor a párharcot Marek Malík, cseh hátvéd szintén nem mindennapi megoldása döntötte el. Apró részlet, hogy Malíknak abban a szezonban az volt az első találata, melyet a későbbiekben még eggyel tudott megtoldani. Malík jelenleg már az EBEL-ben játszik.

Bár a kísérlet ezúttal sikertelen maradt, osztatlan derültséget váltott ki. Az egyetlen ember, aki nem volt vevő a humorra, Jonas Enroth volt. A Sabres kapusa dühödten sózott oda egyet az elkorcsolyázó Rangerre a bárdjával.

A rend kedvéért betesszük az agyonismételt Malík-büntetőt is, nehezen lehet megunni.

Pedig két harmadon keresztül semmi nem utalt arra, hogy végletekig kiélezett lesz a befejezés. A hazaiak 40 perc után magabiztosan vezettek kettővel, ezt egyenlítette ki a Maple Leafs az 56. percre. A ráadás nem hozott gólt így, a döntés a büntetőkre maradt, ahol a két kapus Enroth és Reimer elképesztő formát mutatott. 14 körön keresztül mindketten hibátlanok maradtak, azonban McClement kísérleténél Enroth már tehetetlen volt és ez eldöntötte a találkozót. A büntetőpárbaj teljes egészében megtekinthető az alábbi videón.

Pittsburghben 3-0-ás vendégvezetés után hiába triplázott a hazaiaknál Jussi Jokinen, csapata 5-3-ra kikapott a Brandon Dubinsky vezette Columbustól. A 27 éves center egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét a Kékkabátosok győzelméből.

Carl Soderberg és Chad Johnson vezette győzelemre a Bostont az autóvárosban. A detroit elleni meccsen Soderberg szerezte a Macik mindkét gólját, Johnson pedig a kapujára tartó mind a 18 lövést hárította.

Megszerezte első győzelmét a Carolina amely visszavágott a Montrealnak a két nappal korábbi 6-0-s vereségért. A 3-1-es győzelemből a Hurrikánok csapatkapitánya Eric Staal két assziszttal vette ki a részét.

Első meccsét játszotta új otthonában a Barclays Centerben az Islanders, amely a New Jerseyt fogadta. Az avató nem sikerült fényesen, a Szigetlakók ütött gól nélkül szenvedtek 3-0-s vereséget az Ördögöknél. A Devils kapujában a nyáron igazolt Cory Schneider 26 lövést hárított.

Izgalmas összecsapást hozott a két floridai csapat a Lightning és a Panthers mérkőzése. A Párducok végig üldözték a meccsen ellenfelüket és végül 58 másodperccel a vége előtt, 4-4-nél, utol is érték. A ráadás itt sem hozott eredményt, a szétlövés utolsó köre azonban igen, amikor Jonathan Drouin emelt a floridai hálóba, eldöntve ezzel az extra pont sorsát.

Egyetlen büntető döntött Minnesotában is, ahol a Jason Pominville talált a Jets kapujába, a Wild szurkolók nagy örömére. Pedig sokkal simábban is nyerhettek volna a hazaiak. A Vadak két találatot szereztek az első húsz percben, amire a másodikban hárommal válaszoltak a vendégek. A záró játékrészben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítéséért és Ryan Suter révén kicsikarták az egy pontot a ráadásban, a szétlövésben pedig már nem ismertek pardont.

Egyszer vezetett a St. Louis, mégpedig a legjobbkor, a ráadás harmadik percében. A napokban frissen aláírt Alex Pietrangelo remekül játszott, először egyenlített, majd Patrik Berglund győztes góljánál gólpasszt adott.

Továbbra sem megy a John Tortorella vezette Vancouvernek, amely most Edmontonból távozott lógó orral. A sima 5-2-es hazai győzelemhez négy játékos is két ponttal járult hozzá a hazaiaktól, név szerint Hamilton, Perron, Fedun és Hemsky.

A nap utolsó mérkőzésén is a ráadás döntött a San Jose ? Phoenix mérkőzésen. A hős Logan Couture volt, aki gólpassza mellett másfél perccel a hirtelen halál letelte előtt győztes találatot szerzett.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum