Három csapatunk vigasztalódhat

   

A MOL Ligában és az EBEL-ben is egy-egy mérkőzés vár ránk szombaton.

Miskolcon két olyan csapat találkozik, aki az előző napot nem nevezheti sikeresnek. A hazaiak odahaza vesztettek pontot  az UTE-val szemben, míg a Ferencváros szintén hazai pályán kapott ki. Mégis a zöld-fehérek vannak lélektani fölényben, hiszen az előző borsodi kirándulásuk fényes sikerrel zárult, 6-2-re nyertek itt, ráadásul tévés meccsen, továbbá a Dab.Docler ellen is helyenként jól hokiztak, folytatták sorozatukat, szoros meccsre képesek minden MOL Liga-csapat ellen. Ez komoly előrelépés, az előző szezonban korántsem volt így. Az FTC egy győzelemmel komoly lépést tehetne a tabellán, felzárkózhatna a rájátszáshely közelébe.

A Fehérvár nem várt nagy zakót kapott Innsbruckban. Gond egy szál se, fiatal csapatunk életében elférnek az ilyenek, tudtuk előre, a többség megszavazta a bizalmat, és a srácok nem is éltek ezzel vissza, 4 meccsből 2-t nyertek, ami még mindig bravúros kezdés az újjáépített kerettől. A lényeg az, miként tudja feldolgozni a csapat a pénteki kudarcot, és hogyan áll bele a bolzanói mérkőzésbe. A múlt heti tapasztalat alapján nem jelent gondot egymást követő két nap jégre menni, vesztes meccsre jöhet győztes.

“Nem támadtunk eleget, nem gyakoroltunk nyomást rájuk, így a világ minden ideje rendelkezésükre állt, hogy a saját játékukat játsszák – mondta el röviden a vereség okát az innsbrucki mérkőzés után Marty Raymond, a Volán vezetőedzője. – De meg kell emelnem a kalapomat Daniel Naud kollégám csapata előtt, mert ma nagyon jól játszottak.”

Miskolc–Ferencváros 5-4

   

Jóval szorosabb mérkőzést játszott egymással a Miskolc és a Ferencváros, mint a legutóbbi alkalommal, a Ferencváros ismét jelezte, hogy ebben az idényben komolyan számolni kell vele. Metcalfe volt a meccs nyerőembere.

Mindez azonban nem töltheti el a borsodi szurkolókat felhőtlen boldogsággal, annál is inkább, mert a szinte mindvégig fölényben játszó hazaiakat újabb pontvesztésre kényszerítették a zöld-fehérek. Hiába volt aktívabb a Miskolc, az első gólt a Ferencváros szerezte, mégpedig a tavaly szezon közben eltanácsolt Dusan Sijka révén. A vendégek előnyét még a szünet előtt egyenlítette ki Vladimir Dubek, mégpedig emberelőnyből. A második játékrészben helyreállni látszott a világ rendje, hiszen Tyler Metcalfe duplájával kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. Nem sokan gondolták volna, hogy innen a kevés támadást vezető vendégek sorozatban három gólt lőve fordítani fognak.

Márpedig pontosan ez történt, hiszen még a második szünet előtt Sijka második találatával zárkózott fel a Ferencváros, a harmadik harmad közepén pedig Lindquist majd Fodor Csanád góljával a vezetést is megszerezték. A ferencvárosiakat sújtó kiállításcunami azonban a Miskolc segítségére sietett, az 54.percben Knox egyenlített Metcalfe és Faith átadásából. Mivel több gól nem esett a rendes játékidőben, következett a hosszabbítás.

MISFTC2

Fotó: Bán Olivér

Ennek negyedik percében ismét elérkezett a Ferencváros balszerencséje, ezúttal Budai Krisztián kapott kisbüntetést a játék késleltetéséért. Az előnyt ki más, mint Metcalfe használta ki, megszerezve saját maga harmadik gólját, amely egyúttal a miskolciak győzelmét is jelentette. A vendégek másodszor vesztettek úgy, hogy a hosszabbításban emberhátrányba kerültek és ellenfelük kihasználta a létszámfölényt.

Metcalfe 3+1-gyel, Sijka 2+0-val zárt. A tavalyi idényt még Miskolcon kezdő honosított szlovák csatár úgy tűnik, magára talált Dobos Tamás és Hakan Nygren keze alatt, idei mérlege ugyanis imponáló. 7 mérkőzésen 3+7-nél jár, a plusz/mínusz mérlege +7, nem volt olyan mérkőzése, amelyen ez a mutatója negatív lett volna.

Nem használtuk a fejünket

   

Mindkét edző kritikusan nyilatkozott a hosszabbításos hazai győzelemmel végződött Miskolc–Ferencváros mérkőzést követően.

Travis Young, Miskolci Jegesmedvék: “Igazi hullámvasút volt ez a mérkőzés. Vezetett a Fradi, utána három gólt lőttünk zsinórban. A hibáinkkal aztán felhoztuk az ellenfelet, szerencsére a végét megint jól bírtuk. A győzelemnek örülök, de a védekezésünkön sokat kell javítani.”

Dobos Tamás, Ferencváros Budapest-ESMTK: “Fölösleges kiállításokat hoztunk össze, amivel visszaadtuk a kezdeményezést a Miskolcnak. A végén pedig sajnos nem használtuk a fejünket, és ennek vereség lett a vége.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Varjú, Druga, Berger, Ozsváth.
Gyenes: 87,1% (Duschek)
K
Budai K.: 88,1% (Meravy)
deBruyn, Láda, Metcalfe, Faith, Knox
1
Géczi, Lindquist, Dancsfalvi, Berta, Borbás
Boyle, Vojtkó, Dubek, Hajós, Tóth
2
Eriksson, Mestyán, Potila, Pál, Ojanen
Orosz, Hegyi Á., Miskolczi, Rafaj, Ritó
3
Wéber, Lencsés, Sijka, Horváth, Kiss
Szeszák, Budai R., Popovics, Fliszár, Szilágyi
4
Lévai, Hegyi D., Nagy L., Fodor, Vaszjunyin
Travis Young
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:45 FTC Sijka Kiss
1-1 18:55 MIS PP Dubek Rafaj Tóth
2-1 26:00 MIS Metcalfe Knox deBruyn
3-1 34:32 MIS Metcalfe Faith Knox
3-2 37:21 FTC PP Sijka Lencsés Kiss
3-3 47:53 FTC Lindquist Horváth Pál
3-4 51:43 FTC Fodor Potila
4-4 53:02 MIS PP Knox Metcalfe Tóth
5-4 64:45 MIS PP Metcalfe Faith Tóth
42 Kapura lövések száma 31
16 Kiállításpercek 20

A Miskolc–FTC képei

   

Másodszor is ponttal távozott az FTC Miskolcról. 10 kép.

Fotó: Bán Olivér.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum