Három csapatunk vigasztalódhat

   

A MOL Ligában és az EBEL-ben is egy-egy mérkőzés vár ránk szombaton.

Miskolcon két olyan csapat találkozik, aki az előző napot nem nevezheti sikeresnek. A hazaiak odahaza vesztettek pontot  az UTE-val szemben, míg a Ferencváros szintén hazai pályán kapott ki. Mégis a zöld-fehérek vannak lélektani fölényben, hiszen az előző borsodi kirándulásuk fényes sikerrel zárult, 6-2-re nyertek itt, ráadásul tévés meccsen, továbbá a Dab.Docler ellen is helyenként jól hokiztak, folytatták sorozatukat, szoros meccsre képesek minden MOL Liga-csapat ellen. Ez komoly előrelépés, az előző szezonban korántsem volt így. Az FTC egy győzelemmel komoly lépést tehetne a tabellán, felzárkózhatna a rájátszáshely közelébe.

A Fehérvár nem várt nagy zakót kapott Innsbruckban. Gond egy szál se, fiatal csapatunk életében elférnek az ilyenek, tudtuk előre, a többség megszavazta a bizalmat, és a srácok nem is éltek ezzel vissza, 4 meccsből 2-t nyertek, ami még mindig bravúros kezdés az újjáépített kerettől. A lényeg az, miként tudja feldolgozni a csapat a pénteki kudarcot, és hogyan áll bele a bolzanói mérkőzésbe. A múlt heti tapasztalat alapján nem jelent gondot egymást követő két nap jégre menni, vesztes meccsre jöhet győztes.

“Nem támadtunk eleget, nem gyakoroltunk nyomást rájuk, így a világ minden ideje rendelkezésükre állt, hogy a saját játékukat játsszák – mondta el röviden a vereség okát az innsbrucki mérkőzés után Marty Raymond, a Volán vezetőedzője. – De meg kell emelnem a kalapomat Daniel Naud kollégám csapata előtt, mert ma nagyon jól játszottak.”

Bolzano–Fehérvár 5-2

   

Tovább tart a Bolzano nagy menetelése, a szombat esti áldozat a Fehérvár volt. Jól kezdett a hazai csapat, az első percekben az ezúttal Rajna Miklóssal a kapuban felálló fehérváriak a védekezéssel voltak elfoglalva. Később változott a kép, a hazaiak sorozatos kiállításokat kaptak, de a lehetőségeket nem sikerült kihasználniuk Kovács Csabáéknak. A harmadik hazai emberhátránynál azonban megtört a jég, a szünet utánra is áthúzódó kisbüntetést Yellow Horn révén a pihenőről visszatérve hamar kihasználta a Volán. Nem sokkal később azonban Magosi Bálint kivált a csapatból, fejre irányuló támadását 5+20 perces büntetéssel torolták meg a játékvezetők. Szerencsére ezt sikerült kapott gól nélkül kihúzni, a Bolzano percekig még gólszerzési lehetőséghez sem jutott. Ezt követően ide-oda továbbra is gyors egymásutánban záporoztak a kétperces kiállítások. Később lenyugodtak a kedélyek, és ez sajnos a hazaiak számára volt kedvezőbb. A 37. percben sikerült az egyenlítés, így döntetlennel mentek a második pihenőre a csapatok.

Két gólszegény harmadot követően egy csapásra megváltozott a meccsképe, sajnos nem a Fehérvár kedvére. Alig több, mint 2 perccel a kezdő bulit követően a Bolzano átvette a vezetést, és ami ennél is aggasztóbb volt, egyre inkább az történt a pályán, amit a dél-tiroliak akartak. A 47. percben már 2 gól lett a hazaiak előnye, és kicsivel később az egy játékvezetői ítéletet kommentáló Saraurer kellett végleg elhagyja a játékteret. Ez felpaprikázta a Fehérvárt, Naglich találatával sikerült egyetlen gólra felzárkózni.

Ezt követően sikerült átvészelni Sikorcin kiállítását, de nem sokkal azt követően, hogy kiegészült a Volán, a Bolzano újabb gólt talált, visszaállt a kétgólos különbség. Az 59. perc végén Eggert kiállították, Marty Raymond időt kért, és lehozta Rajnát, ám a lehetőséggel a hazaiak éltek, fél perccel a rendes játékidő vége előtt üreskapus találattal beállították az 5-2-es végeredményt. Az előzetesen sokak által lesajnált Bolzano tovább szárnyal, eddigi összes meccsén szerzett pontot. A Fehérvár viszont pont nélkül zárta a tiroli kirándulást.

EBEL, 1280 néző. Játékvezetők: Kellner, König, Nikolic.
Hübl: 93,8% (Hell)
K
Rajna: 85,2% (Bálizs)
Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli
1
Pozsgai, Jackman, Yellow Horn, Sarauer, Banham
Piché, Tomassoni, Beaudoin, Whitfield, Schofield
2
Kiss, Gawryletz, Kovács, Naglich, Mihály
Oberdörfer, Charlebois, Insam, Bernard, Gander
3
Hetényi, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi
Miglioranzi, Wunderer, Civitarese, Zisser, Esposito J.
4
Orbán, Varga, Tóth, Nemes, Szirányi
Tom Pokel
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:44 FHA PP Yellow Horn Jackman Banham
1-1 36:22 HCB Nicoletti Esposito J. Zisser
2-1 42:15 HCB Esposito J. Civitarese Charlebois
3-1 46:22 HCB Bernard Piché Gander
3-2 47:28 FHA Naglich Jackman
4-2 53:33 HCB Sharp Santorelli Strömberg
5-2 59:34 HCB Whitfield Santorelli
27 Kapura lövések száma 32
16 Kiállításpercek 53
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum