Jobb játékra vagyunk képesek

   

Visszavágóra kerül sor péntek este Borsodban. A Miskolc és az UTE egymás ellen mutatkozott be a MOL Liga második játéknapján, és akkor könnyed miskolci győzelem született a fővárosban egy csalódást keltően játszó újpesti csapat ellen. Azóta a miskolciak hullámzó, a lilák pedig egyre javuló teljesítményt mutattak, ám az utóbbiaknak ez csak a tisztes vereségekhez volt elég eddig. Fekti Bálint csapata máris hatpontos hátrányban van az utolsó előttihez képest, a Miskolc jelenleg a negyedik, 3 pontra a dobogótól, két pont előnnyel az üldöző Ferencváros-HSC páros előtt. A hazaiak számára a tét a látótávolság megtartása a vezető trióhoz képest, az UTE viszont lassan meg kell kezdje a pontgyűjtést, ha nem akar lemondani arról, hogy néhány csapatot megelőzzön a végelszámoláskor.

utemis-IMGP8536

“Szerencsére mindenki felépült, így pénteken fogunk tudni először az általam elképzelt legjobb összeállításban, négy sorral játszani – újságolta Travis Young, a Jegesmedvék fiatal edzője. – Fliszár Zalán is felgyógyult sérüléséből, így hazai pályán mutatkozhat be a Miskolc MOL ligás csapatában.

Az UTE elleni első meccsünkön viszonylag könnyen nyertünk 6-0-ra. Az egy olyan este volt, amikor ellenfelünknek szinte semmi sem jött össze. Bizonyára benne volt az is, hogy nem hagytuk őket kibontakozni, de azért látszott, hogy annál többet tudnak. Éppen ezért az első forduló eredményéből nem szabad messzemenő következtetéseket levonnunk, a helyén kell kezelnünk azt. Pénteken új meccs jön, tisztelnünk kell az ellenfelünket, és alázattal kell készülnünk, csak a 60 percen keresztüli megalkuvás nélküli munka hozhat sikert. Annál is inkább, mert egy idegenbeli meccs után térünk ismét haza, hogy lelkes közönségünk előtt játsszunk. Szeretnénk, ha az egyes játékelemekben további fejlődést látnánk viszont.”

“Az elmúlt fordulókban betegségek és sérülések miatt sok játékos hiányzott – mondja Ancsin János. – Reméljük, hogy Vecaj, Farkas, Reiter, Pichler, Szirányi, Grigors, Hodos és Garbacz közül legalább néhányan felépülnek és játékra készek lesznek már pénteken is.

A pénteki miskolci mérkőzés az idénynyitónk visszavágója lesz. Első meccsünk nagyon rosszul sikerült a Jegesmedvék ellen, így most mindenképpen meg szeretnénk mutatni, hogy az akkorinál sokkal jobb játékra vagyunk képesek. Erre azért minden reményünk megvan, mert játékban egyre többet mutatott a csapat az elmúlt fordulókban.”

A mérkőzés péntek este fél hétkor kezdődik a Népkerti Jégcsarnokban.

Miskolc–UTE 2-1

   

A Jegesmedvék ellen megszerezte első pontját az UTE.

A találkozó első húsz percében nem esett gól, a miskolciak háromszor annyit lőttek kapura, az újpestiek ötször találták el Duschek Dávid kapuját. Úgy tűnt, a második harmad is gól nélkül ér véget, ám a 37. percben a tengerentúli próbajátékon megfordult Németh Péter révén vezetést szerzett az UTE.

A harmadik játékrész elején Maklári Erik kiállítása után emberelőnybe kerültek a miskolciak, amit Juraj Faith használt ki. Több gól nem esett a rendes játékidőben, a hosszabbítás ötödik pecében pedig Jordan Knox megszerezte első miskolci gólját, továbbá a Jegesmedvék számára a két pontot. A lila-fehérek hosszabbításos veresége pedig azt jelenti, hogy a fővárosiak megszerezték idei első pontjukat.

Pleszkán fenomenális volt

   

Mindkét edzőnek maradt hiányérzete a Miskolc-UTE mérkőzést követően.

Travis Young: “Jól játszottunk, az első harmadban el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Rengeteg helyzetünk volt, de Pleszkán fenomenálisan védett. Az idő előre haladtával a csapat egyre idegesebb lett, sőt még futnunk is kellett az eredmény után. A harmadik harmadban ismét uraltuk a játékot, és ha hosszabbításban is, de megszereztük a győzelmet.”

Fekti Bálint: “A sorozatos sérülések miatt az éppen felgyógyult játékosokkal töltöttük fel a keretet. Ez látszott is az első harmadban, nem találtuk a ritmust. A második harmadtól kezdtük azt játszani, amit tudunk, és a sors iróniája, hogy a vége előtt nem sokkal, meg is nyerhettük volna a meccset. Nagyon bosszantó, hogy azután egy figyelmetlenség miatt vesztettünk. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken innen tudjuk folytatni.”

Fekti_Balint-ml_121014_047

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Haszonits, Gangel, Bedő, Soltész.
Duschek: 96,2% (Gyenes)
K
Pleszkán: 95,7% (Hajek)
deBruyn, Láda, Metcalfe, Faith, Knox
1
Maklári, Zalavári, Virág, Reiter, Németh
Boyle, Vojtkó, Dubek, Hajós, Tóth
2
Horváth, Bereczki, Farkas, Papp, Ódry
Orosz, Hegyi, Miskolczi, Rafaj, Ritó
3
Vecaj, Kuusk, Sweeney, Fekti, Pichler
Szeszák, Budai, Popovics, Fliszár, Szilágyi
4
Dorner, Dömötör, Jankovics
Travis Young
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:52 UTE Németh Maklári
1-1 43:33 MIS PP Faith Knox Hegyi
2-1 64:29 MIS Knox Boyle Metcalfe
46 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 6

A Miskolc–UTE képei

   

Az UTE megszerezte az első pontját a szezonban.

Fotó: Bán Olivér.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum