Nehéz hétvége elé néz a Csíkszereda

   

A MOL Liga tavalyi döntőse pénteken a listavezető HC Nové Zámkyt fogadja, hétfőn pedig a nagy rivális Brassóhoz utazik.

De nem csak az ellenfelek miatt lesz nehéz a soron következő két meccs. A szezon elején tett nyilatkozatában Gál Sándor vezetőedző türelmet kért a szurkolóktól arra, hogy megfiatalított és egyelőre két hiányzó légiós helyét be nem töltött csapata belerázódjon a minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkező ligaszezonba. Úgy tűnik azonban, hogy csapaton belül sem sikerült mindent a helyére tenni, hiszen kedden Dunaújvárosban 10-2-es vereségbe szaladtak bele tanítványai, amit érthető módon mindenkinek nehéz feldolgoznia.

A gondokat tetézi, hogy várhatóan eltiltás vár a két edzőre, így feltehetően Antal Előd meccsel a hétvégén. Mindez ráadásul nem elég, megsérült Tranca Dániel, a csapat egyik legjobb formában lévő játékosa, a legeredményesebb sor oszlopos tagja. Őt az előzetes tervek szerint a mindössze 18 éves Molnár Zoltánnal pótolják majd. Minden eddiginél több türelemre és segítségre van tehát szüksége a csapatnak a nézőtérről, ilyen reménytelennek tűnő helyzetekből már számos alkalommal megerősödve jöttek ki csapatok.
HSCBRA

Gál Sándor, a HSC vezetőedzője a mérkőzés előtt így nyilatkozott: “Tudjuk, hogy az Érsekújvár a MOL Liga talán egyik legjobb csapata. Mi meg egy súlyos vereség után vagyunk, amelyet a héten igyekeztünk átbeszélni. Sőt, az egész hétvégét átbeszéltük és kielemeztük. Véleményem szerint a 10-2-es vereség egy kisiklás volt. A fiúk is elmondták, hogy a hétvégén mutatottnál többet tudnak. Dani sérülése után még több fiatalnak kell lehetőséget adnunk. Figyelembe kell vegyük, hogy a múlt évi csapathoz képest több játékos kicserélődött. A helyüket átvett fiatalok még rutintalanok, és idő kell nekik, hogy belelendüljenek a játékba. Emiatt összeszokatlanabb a csapat. Mindezek ellenére jó eredményben és mérkőzésekben bízunk.”

Az ellenfél azonban a nyári igazolások révén egyik favoritnak előlépő Érsekújvár lesz, amely vezeti a tabellát, eddigi öt meccséből négyet megnyert. Lubina mester tanítványai eddig mindössze egyszer,Miskolcon kaptak ki, akkor is csak a ráadásban. A felvidékiek csütörtökön indultak útnak, komolyan veszik a mérkőzést, nem becsülik le a Csíkszeredát. Nem is tehetik, mert a HSC az eddigi tapasztalatok alapján mindig veszélyes ellenfél tudott lenni. A szezonban ez lesz a két csapat első összecsapása. Az első meccsen apróbb vállsérülést szenvedett Marek Uram két góllal tért vissza az UTE ellen. A sorok összetétele egyelőre nem ismert, feltehetően csak közvetlenül a mérkőzés előtt hozza nyilvánosságra a szakvezetés.

Ladislav Lubina, a HC Nové Zámky vezetőedzője elmondta: “A székelyföldi csapatot láttuk az FTC ellen játszani, a soraiban nagyon jó játékosok játszanak, akik a csapat igazi vezéregyéniségei. Hazai környezetben még erősebbek, mivel nagyon jó a szurkolótáboruk is, ezért nagy küzdelmet várok a pénteki bajnoki meccstől. Mi természetesen bízunk a csapat szellemében, azzal a reménnyel szállunk harcba, hogy folytatni tudjuk azt játékot, amit eddig mutattunk a bajnokságban. Célunk, hogy kiváló csapatteljesítménnyel pontokat szerezzünk a csíkszeredai arénából. Aztán szombaton jöhet egy kis lazítás, regeneráció, és irány Brassó.”

HSC Csíkszereda–Érsekújvár 4-1

   

A HC Nové Zámky a szezon során először nem szerzett pontot.

A gól nélküli első harmadban egyértelműen a hazaiak domináltak, mindegyik percre jutott egy-egy lövés, 20-9-re nyerték a kapura lövési mutatót a csíkszeredaiak. A második játékrészben megszületett a mérkőzés első gólja, amit HSC harmadik sora szerzett, Mihály Ede talált be Jan Chovan kapujába, a gólpasszokat Moldován Ervin  és Farkas Tamás jegyezte.

A harmadik harmadban beindult a csíkszeredai gólgyártás, a 48. percben Becze Tihamér kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. Kilenc perccel később újra villant a HSC harmadik sora Farkas Tamás révén, 55 másodperc múlva pedig Bíró Tamás talált be az üres érsekújvári kapuba. Az utolsó percben Marek Dubec megszerezte az érsekújváriak becsületgólját, ezzel elrontva Stanislav Kozuch hibátlan mérkőzését. A csíkszeredaiak 4-1-es győzelmükkel a szezon során másodjára gyűjtötték be a három pontot, míg az érsekújváriak először maradtak pont nélkül.

Nem tudtuk felvenni a ritmust

   

Edzői nyilatkozatok a HSC Csíkszereda Érsekújvár elleni győzelmét követően.

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nagyon örvendek. Különösképpen, hogy jól játszottunk. Tartottam, hogy a dunaújvárosi kiütés után talpra tudunk-e állni. A fiúk bebizonyították, hogy óriási tartás van bennük. Nagyon küzdöttünk, nagyon akartunk és az eredménye meg is lett. Ezúttal is gratulálok az érsekújvári csapatnak, hogy ilyen korrektül játszottak és csak a játékkal foglalkoztak. Így mi is tudtunk játszani. A győzelem remélem nemcsak egy megtörtént eset. A négysoros játék az esélyünk hiszen hosszú a szezon.”

Ladislav Lubina, Érsekújvár: „Nagyon rosszul játszottunk. Sajnos nem tudtunk kellőképpen felpörögni a hosszas utazás után. Az éjszaka érkeztünk és nem tudtuk kipihenni magunkat. Ez egy jó lecke volt számunkra, legközelebb korábban fogunk jönni. A legnagyobb különbség a korcsolyázásban volt, ebben nem tudtuk felvenni a ritmust. Ennek ellenére úgy érzem, hogy 1–0 után megvolt az esélyünk a fordításra, de nem éltünk a lehetőséggel.”

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1100 néző. Játékvezetők: Juhász, Iliescu, Kis-király, Mayer.
Kozuch: 96,3% (Ruczuj)
K
Chovan: 91,7% (Krajcovic)
Góga, Hruby, Becze, Novák, Molnár Zs.
1
Siska, Kowalczyk, Podstavek, Nagy G., Dubec Marek
Papp, Kósa, Molnár Z., Szőcs, Bíró T.
2
Hrudík, Baron, Korytko, Weissmann, Uram
Bors, Flinta, Mihály, Farkas, Moldován
3
Pavesic, Zajac, Caladi, Stefanka M., Ruzicka
Adorján, Salló, Bíró O., Hildebrand, Péter
4
Král, Stefanka O.
Gál Sándor
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:37 SCC Mihály Moldován Farkas
2-0 47:39 SCC Becze Novák
3-0 56:47 SCC Farkas Moldován Mihály
4-0 57:42 SCC EN Bíró T. Szőcs Kósa
4-1 59:03 NZÁ Dubec Marek Podstavek Nagy G.
37 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 14

A HSC Csíkszereda–Érsekújvár képei

 

A dunaújvárosi kiütést nagyon gyorsan feledtette Gál Sándor csapata.

Fotó: Pál Zoltán Photography

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum