3/13: Mi lesz a Washingtonnal az új divízióban?

   

Október elsején az NHL-ben is elkezdődik az alapszakasz. Az nhl.com összeszedte azt a 13 legfontosabb kérdést, amelyekre az előttünk álló szezon választ fog adni. Egyenként ismertetjük ezeket a kérdéseket, illetve a lehetséges válaszokat.

Vajon a Washington Capitals kiemelkedően vagy pocsékul fog teljesíteni a Metropolitan Divízióban?

Idén újraosztották a csapatokat és a divíziókat, minek következtében a fővárosi csapat az elmúlt években megszokottnál sokkal erősebb ellenfeleket kapott. Izgalmas lesz a Caps számára újra szembenézni egykori Patrick divízióbeli ellenfeleivel, de ezért lehet, hogy súlyos árat kell fizetnie. Ebben a divízióban ugyanis közel sem lesz olyan egyszerű nyerni, mint az az elmúlt hat évben többnyire volt. A Washington a 2007/08-as szezontól szerepelt a Southeast divízióban, amelyet hatból öt alkalommal megnyert. Ezen idő alatt a megszerezhető pontok 68,5%-át szerezte meg, divízióbeli ellenfeleivel szemben meccsenként 1,37 pontot hozott. Ugyanezek a mutatók a divízión kívüli csapatokkal szemben 60,7% és 1,21 pont. Hasonló különbségek voltak észlelhetők Alekszandr Ovecskin teljesítményében is, aki a divízión belüli ellenfelekkel szemben meccsenként 1,32 pontot termelt, míg a liga többi csapata ellen csak 1,17 pontra volt képes.

Idéntől olyan csapatokkal kell szembenéznie a divízión belül, mint a Pittsburgh Penguins, a New York Rangers, a Philadelphia Flyers, a New Jersey Devils, a New York Islanders, a Columbus Blue Jackets és a Carolina Hurricanes. Ez utóbbi csapat az egyetlen, amelyet megörökölt korábbi divíziójából. A Penguins, a Devils, a Rangers és a Flyers egyaránt nyert legalább egyszer a saját divíziójában az elmúlt hat évben. A Pittsburgh ezen felül kétszer játszott Stanley-kupa döntőt, amit egy alkalommal meg is nyert. A Devils és a Flyers szintén eljutott a döntőig, míg a Rangers konferenciadöntőt játszott. Ehhez képest a Washington, bár egyértelműen uralta a korábbi divízióját, sosem jutott tovább a konferencia-elődöntőknél. Az új divízióban már a playoffba kerülés is lényegesen nehezebb feladatnak ígérkezik.

Bár a tavalyi szezon nem sikerült túl jól, vannak optimizmusra okot adó jelek. Először is, az idei lesz az első alkalom, hogy Oates edző teljes idejű edzőtábort tud vezényelni fiainak. Márpedig az aprólékosságáról híres szakember számára az átlagnál fontosabb, hogy játékosainak legyen ideje megismerni és megbarátkozni azzal a játékrendszerrel, amelyet megálmodott és a legapróbb részletekig kidolgozott. Másodszor, a kulcsemberek maradtak, a tavaly harmadik MVP-címét begyűjtő Ovecskin, a ponttáblázat harmadik helyezettje, Nicklas Backström és a liga leggólerősebb hátvédje, a csak 35 meccset játszó Mike Green, aki negyedszer nyerte el ezt a titulust az elmúlt hat évben.

Washington

Ráadásul érkezett az x-faktornak is tekintett Mihail Grabovszkij, aki második számú center lesz. Mások szerint Grabovszkij jó igazolás ugyan, de az ő játéka kevés ahhoz, hogy átütő hatással legyen a csapat eredményességére. Emellett az egyik legnagyobb kérdés, hogy a Dmitrij Orlov, Jack Hillen és John Erskine alkotta védőhármasból ki lesz képes tartósan csatlakozni a tophátvédeknek számító Green, Carlson, Alzner hármashoz, és megragadni az első két sor valamelyikében. A jó szereplés további feltétele, hogy találjanak megfelelő harmadik számú centert, kezdjék jobban a szezont, mint tavaly (2-8-1-gyel indítottak), javítani kell a kapusok teljesítményén és lehetőség szerint megtartani az emberelőnyös játék hatékonyságát (26,8%-ot értek el, ami évtizedes csúcs a franchise-nál). A szezonban meglátjuk, ezen részfeladatokat mekkora hatékonysággal tudják végrehajtani a játékosok és a szakvezetés. Marad-e a divízió élén a Washington, vagy ebben az erős csoportban a playoff eléréséért fog küzdeni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum