Viitaluoma mesterhármasával nyert a HPK

 

Kedden öt topligában léptek jégre a csapatok.

Csehországban egy mérkőzést rendeztek, az első fordulóban egyaránt vereséget szenvedett Pardubice a Litvínovot fogadta. A hazaiak csapatként diadalmaskodtak, 5-0-ra nyertek, tizenegyen is pontot szereztek, Jan Kolár góllal tért vissza Pardubicébe, Martin Ruzicka pedig mind a 34 vendéglövést védte, így shutouttal zárt.

Finnországban a HPK-hoz a Lukko látogatott. A mérkőzést 5-1-re a hameenlinnaiak nyerték, Ville Viitaluoma mesterhármast szerzett. A játéknap leggólgazdagabb meccsén a SaiPa a Bluest fogadta. Az első harmad után 2-2 volt az állás, a második játékrészben három hazai és két vendéggól esett, a záró húsz perc 7. másodpercében pedig Patrick Davis növelte kétgólosra a lappeenrantaiak előnyét. A folytatásban még egy-egy gól esett, az amerikai támadó pedig az utolsó percben is betalált, ezzel beállítva a 8-5-ös végeredményt.

Az NLA-ban is játszottak egy szintén tizenhárom gólt hozó találkozót. Az újonc Lausanne vezetést szerzett Colby Genoway révén a 7. percben, ám öt perc múlva Antonio Rizzello egyenlített. Az első harmad még két gólt hozott, Juha-Pekka Hytönen újra vezetéshez juttatta a vendégeket, Daniel Bang pedig kétgólosra növelte a Lausanne előnyét. A második húsz percben záporoztak a gólok, 28:35-nél kiegyenlített a Rapperswil-Jona, ám tíz másodperccel később Oliver Setzinger góljával megint vezettek a vendégek. Ekkor újabb fordulat következett, két és fél perc alatt Robbie Earl egalizált, Matteo Nodari fordított, először vezetett a Rapperswil. A 36. percben Paul Savary egyenlített, a záró játékrészben pedig háromszor is betaláltak a vendégek, így a Lausanne 8-5-ös győzelmet aratott.

Az SHL második játéknapján a két újonc találkozott. A 12. percben a legutóbbi Allsvenskan-szezon legponterősebb bekkje, Kevin Kapstad megszerezte a vezetést a vendég Leksand számára, a 27. percben pedig az örebrói Daniel Sondell egyenlített. A mérkőzés mindent eldöntő találatát a 18 éves Jacob de la Rose szerezte, ezzel a leksandiak 2-1-re diadalmaskodtak, megszerezték idei első győzelmüket.

Szlovákiában a címvédő, első meccsét megnyerő HKM Zvolen Turócszentmártonra látogatott. Az MHC Martinban Michal Vazan duplázott, míg a vendégek részéről csak Tomas Skvaridlo talált be, így a zólyomiak 2-1-es vereséget szenvedtek.

Extraliga (Csehország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Liiga (Finnország)
aktuális forduló
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

DEL (Németország)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

NLA (Svájc)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

SHL (Svédország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Extraliga (Szlovákia)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum