Sikorcint szabályosan ütötték szájon

   

Egy ettől a szezontól életbe lépő szabályváltozás miatt nem jogosan reklamáltuk a bécsi hátvéd kiállítását.

Utánajártunk, miért nem járt kiállítás a Fehérvár?Vienna Capitals mérkőzésen annál a jelenetnél, amikor a sarokban felszabadítani igyekvő bécsi hátvéd nagy erővel Sikorcin Ladislav arcára csapott az ütővel. A közelben álló és az esetet jól látó zebrák határozottan továbbot intettek, helyesen.

Lyle Seitz, az EBEL bírófőnöke ugyanis több ponton is NHL-es vagy vegyes szabályrendszerre módosította az IIHF hivatalos szabályait. Erről korábban beszámoltunk, de a Sikorcin esetére vonatkozó részről még nem, vagyis pontosabban fogalmazva nem elég részletesen fejtettük ki a fejre irányuló támadásra vonatkozó enyhítéseket. Ezek szerint ha a korongot birtokló játékos a lövés közben (tehát akár előtte, akár utána) fejen találja az ellenfelet, az nem szabálytalan, nem vonz kiállítást. Mindez szöges ellentétben áll az IIHF törekvéseivel, amely éppen azt mondja, hogy oly mértékben kell vigyázni a játékosok testi épségére, kiemelten a fej- és nyakrészre, hogy még véletlenül sem érhet ellenfeléhez egy játékos ütője, tehát az IIHF automatikus 2 perccel bünteti az ilyen akciókat.

Jogtalanul írtuk tehát a következő mondatot a vasárnapi mérkőzés tudósításában, ezúttal megkövetjük a mérkőzés négy bíráját: “Egy perc múlva fordulásból vágta szájon ütővel Sikorcint az egyik Vienna-bekk, sajnos nem látták Trilarék.”

Sikorcin AVS

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum