Nehéz döntés volt

 

Nehéz döntés volt ? írt saját honlapján a lemondásáról Tánczos Barna, a Román Jégkorong Szövetség immár csak egykori elnöke. Tánczossal együtt lemondott a teljes elnökség is, de lassan körvonalazódik a további menetrend.

Mint Tánczos írja, lemondásának legfőbb oka az volt, hogy ? gyaníthatóan az RJSZ magyar többségű vezetése miatt ? a sportért is felelős minisztérium többszöri egyeztetés és ígéret ellenére sem folyósította az RJSZ működéséhez szükséges forrásokat. Reményei szerint a lemondása feloldhatja a patthelyzetet, és a minisztérium végre az RJSZ rendelkezésére bocsátja a pénzt.

A volt elnök a közösségi oldalán olvasható hír szerint kedden egyeztetett a sportért felelős miniszterrel. A lemondottak ? Antal Előd Gergely, Dumitru-Emilian Cernica, Cseke Szilárd, Lázár Ernő, Miklós Ervin, Olti-Pa?ca Zoltán, Gabriel Stroe, Adrian-Cosmin Topârceanu ? helyére az új elnökséget október 21-én választhatja meg a Román Jégkorong Szövetség közgyűlése, amelyet már a minisztérium hív össze. Addig az ügyeket Portik Ferencz Tibor főtitkár viszi tovább.

tanczos barna

Az egyeztetésen szó volt a szövetség aktuálisan megoldandó ügyeiről is. A Flamaropol jégpálya sorsa megpecsételődni látszik, helyette a februári brassói Európai Téli Ifjúsági Fesztiválra Brassó-Pojánára épített sátras pálya kerülhet a fővárosba, amely komolyabb mérkőzések lebonyolítására nemigen lesz ugyan alkalmas, de legalább a gyerekek nem maradnak jég nélkül.

Könnyen lehet, hogy a Steaua Marosvásárhelyre költözteti a felnőtt csapatát, legalábbis Tánczos híre és újságcikkek szerint is erről tárgyalnak a várossal, ez egyben esélyt adna a régóta majdnem teljesen kész építkezés tényleges befejezésére. Ennek érdekében Tánczos befolyásos politikustársa, Borbély László is részt vett a megbeszélés ezen szakaszában. A bajnokság a remények szerint október elején elkezdődhet.

Tánczos honlapján mérleget is von az általa fémjelzett időszakról. “Habár a szövetség élén eltöltött évek alatt soha nem hátra, hanem mindig csak előre, a holnap kihívásaira figyeltem, egy ilyen pillanatban nem tudok nem mérlegelni. Mérlegre tenni azt, amit csináltam, amit kollégáim segítségével elértünk. Az általam kitalált programból befejezett két új jégcsarnokot, a gyerekcsapatok támogatását, a válogatottak sikereit, a felnőtt válogatott Divízió 1-es helyezését, a Csíkszeredában és Brassóban szervezett nemzetközi turnékat, a kanadai edzők által tartott nyári felkészítőket, a MOL Ligát, a televíziós közvetítéseket és még számos eredményt, amelyeket a székelyföldi klubok, az elnökség és szövetségi kollégáim támogatásával elértünk. A mérleg másik tányérja sem üres. A rossz döntésekből és kudarcokból is akad, ez tagadhatatlan. Mai napig fáj, hogy jó barátokkal, támogatókkal kellett a hoki miatt konfliktust vállalnom. Habár mindig úgy éreztem, hogy a hoki érdekében tettem, elnézést kérek mindenkitől, akit munkám során megbántottam. Sajnálom, hogy a a bukaresti csapatok a tükörbe nézés helyett mást hibáztatnak, bennem látták az ellenséget és a saját kudarcaik okozóját, és emiatt elvesztettem a bizalmukat” ? írja. A hokitól nem fordul el, ígéri, elsősorban a székelyföldi gyerekcsapatokat a jövőben is minden erejével támogatni kívánja.

A választásokkal kapcsolatban pedig így fogalmaz közösségi oldalán: “…a miniszter úrnak is elmondtam, hogy valószínű, hogy lesz egy bukaresti vagy brassói alenöke a szövetségnek és bizonyára lesznek az elnökségben galaciak és bukarestiek, de a szövetséget továbbra is a székelyföldiek fogják vezetni. Adja Isten, hogy így legyen!”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum