A MOL Liga-döntő visszavágója következik

   

Vasárnap után hétfőn is teljes fordulót rendeznek a MOL Ligában, köztük egy televíziós mérkőzéssel.

Leghamarabb az Érsekújvár–UTE meccs kezdődik. Este hatkor dobják be a korongot a felvidéki városban. Az egyértelmű esélyes a vendéglátó csapat, de a lilák játéka rengeteget javult az idénykezdet óta, így semmiképpen sem lehet félvállról venni őket. Az Érsekújvár szakvezetői rendszeres nézői a MOL Liga mérkőzéseknek, így nem lehet azt mondani, hogy ne lennének képben az ellenfeleket illetően, ez lehet a garancia a megfelelő hozzáállásra. Az UTE vasárnap este a Brassó ellen két harmadon keresztül meghatározta a játékot, de elsősorban rossz helyzetkihasználásának és emberhátrányos védekezésének köszönhetően mégis kikapott a kontrákra építő erdélyiektől. Az első pontok megszerzése tehát várat még magára, de a csapat eltökélt célja, hogy Érsekújváron megpróbálja megszerezni ezeket.

Fél órával később, fél hétkor kezdődik a MOL Liga előző évi döntőjének visszavágója. A Dab.Docler vendége az a HSC Csíkszereda lesz, amelyik egy miskolci vereséggel és egy pesterzsébeti győzelemmel érkezik. A dunaújvárosiak a Miskolc legyőzésével hangoltak, és Stephan Lundh talán először nyilatkozott elégedetten egy mérkőzést követően az idényben. Minden bizonnyal továbbra is Szappanos és Homutov nélkül, három és fél sorral játszik majd a címvédő, de ettől függetlenül célja nem lehet más, mint a három pont megszerzése.

DABHSC 5-sml

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A három pontról természetesen a csíkiak sem akarnak lemondani. Annál is inkább, mert viszonylag gyengébb rajtjuk miatt minden megszerzett pontnak nagy értéke van, különösen, ha riválistól tudják azt elvenni. Vasárnap jó iramú, pörgős mérkőzésen némi szerencsével, és remek emberelőnyös játékkal szereztek meg két pontot a Ferencváros otthonában. A találkozót a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Az este harmadik mérkőzésén a Ferencváros látja vendégül a Brassót a pesterzsébeti csarnokban. Vasárnap a zöld-fehérek sok néző előtt élvezetes mérkőzést játszottak a HSC Csíkszeredával, amelyen nagyon közel álltak a győzelemhez. Végül egy ponttal kellett megelégedniük, mert az emberhátrányokban pocsékul védekeztek, de egyértelmű, hogy nagyon stílusos, fegyelmezett csapatot rakott össze Dobos Tamás és Hakan Nygren.

Pénteken a vereség ellenére is elégedetten nyilatkozott Greg Lindqvist, a Brassó mestere, vasárnap viszont győztes mérkőzés után maradt hiányérzete. Petresék gyenge napot fogtak ki, csak a jó emberelőnyös játékuk mentette meg őket. Ha hétfői ellenfelük legutóbbi meccséből indulunk ki, akkor a formajavulás mellett ez a másik, amire nagy szükségük lehet, ha folytatni akarják jó sorozatukat. A találkozó este hét órakor kezdődik.

FTC–Brassó 4-3

   

Hosszabbításos győzelmével a Ferencváros megelőzte a tabellán a HSC-t és feljött az ötödik helyre.

A hetedik percben Antti Ojanen passzát Dusan Sijka váltotta gólra, ám nem vezetett sokáig az FTC, két perc múlva Martin Saluga egyenlített. Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott, a kapura lövést 11-9-re a hazaiak nyerték. A második húsz perc elején Lencsés Tamás szabálytalansága után emberelőnybe került a Brassó, amit a korábbi ferencvárosi bekk, Juhamatti Hietamaki révén ki is használt. Tíz perccel később egy újabb finn játékos talált be, Antti Ojanen egalizált. A második játékrészben jobban dominált az FTC, kétszer annyit lőttek kapura a hazaiak.

A harmadik harmad elején két gyors találat született. A kezdő buli után 34 másodperccel Josh Bonar vezetéshez juttatta a Brassót, ám 37 másodpercre rá Dancsfalvi Norbert egyenlített, ezzel továbbra is tartja a gól per meccs átlagát. A rendes játékidőben több gól nem esett, pedig az utolsó három percben emberelőnyben játszhattak a vendégek, a Brassótól igazolt Fodor Csanád és Lencsés kiállítása nyomán. A három percből bő egyet kettős emberelőnyben játszhattak a brassóiak, ám a zöld-fehérek kivédekezték. A hosszabbításban az FTC került emberelőnybe, de nem sikerült kihasználni a a lehetőséget. Fél perccel a kiállított Roberto Gliga visszatérése után Mestyán István megszerezte szezonbeli második találatát, ami a győzelmet és a két pontot jelentette az FTC számára.

Ha nem lövöd be a helyzeteidet, gólt kapsz

   

A brassóiak edzője szerint a Ferencváros nem érdemtelenül győzött.

Dobos Tamás, Ferencváros Budapest-ESMTK: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a fordulópont a mérkőzés végén volt véleményem szerint akkor, amikor a kettős emberhátrányt kivédekeztük. Ekkor hittük el, hogy megnyerhetjük a mérkőzést. Ennek ellenére javítanunk kell az emberelőnyös játékunkon.Le a kalappal a csapat előtt, gratulálok a srácoknak.

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: Ha nem lövöd be a százszázalékos helyzeteidet, akkor előbb utóbb gólt, gólokat kapsz. Az első harmadban is kihagytuk a helyzeteinket, a végén is kimaradtak a ziccereink. A Fradi nagyon jól védekezett, Budai remekelt, a zöldek nagyon gyorsan játsszák támadójátékukat, gratulálok a győzemükhöz.
Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Mayer, Kincses, Berger, Soltész.
Budai: 88,0% (Meravy)
K
Polc: 88,6% (Fülöp)
Wéber, Lencsés, Kiss, Berta, Borbás
1
Wehrs, Nagy Cs., Saluga, Bonar, Gliga
Géczi, Lindquist, Potila, Pál, Dancsfalvi
2
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Zsók, Virág
Lévai, Mestyán, Sijka, Ojanen, Vaszjunyin
3
János, Mastaleriu, Péter R., Petres, Antal
Fodor, Nagy L., Horváth, Hegyi
4
Márton, Dumitru, Bálint, Péter Zs.
Hakan Nygren, Dobos Tamás
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:23 FTC Sijka Ojanen
1-1 08:36 BRA Saluga Bonar Gliga
1-2 22:05 BRA PP Hietamaki Wehrs Bonar
2-2 32:42 FTC Ojanen Sijka Berta
2-3 40:34 BRA Bonar Nagy Cs. Gliga
3-3 41:11 FTC Dancsfalvi Potila Pál
4-3 63:50 FTC Mestyán Sijka Berta
35 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 22

Az FTC–Brassó képei

 

Hosszabbításban nyert 4-3-ra a zöld-fehér csapat. Sok kép a tökéletes jubileumi mezről. 

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum