A MOL Liga-döntő visszavágója következik

   

Vasárnap után hétfőn is teljes fordulót rendeznek a MOL Ligában, köztük egy televíziós mérkőzéssel.

Leghamarabb az Érsekújvár–UTE meccs kezdődik. Este hatkor dobják be a korongot a felvidéki városban. Az egyértelmű esélyes a vendéglátó csapat, de a lilák játéka rengeteget javult az idénykezdet óta, így semmiképpen sem lehet félvállról venni őket. Az Érsekújvár szakvezetői rendszeres nézői a MOL Liga mérkőzéseknek, így nem lehet azt mondani, hogy ne lennének képben az ellenfeleket illetően, ez lehet a garancia a megfelelő hozzáállásra. Az UTE vasárnap este a Brassó ellen két harmadon keresztül meghatározta a játékot, de elsősorban rossz helyzetkihasználásának és emberhátrányos védekezésének köszönhetően mégis kikapott a kontrákra építő erdélyiektől. Az első pontok megszerzése tehát várat még magára, de a csapat eltökélt célja, hogy Érsekújváron megpróbálja megszerezni ezeket.

Fél órával később, fél hétkor kezdődik a MOL Liga előző évi döntőjének visszavágója. A Dab.Docler vendége az a HSC Csíkszereda lesz, amelyik egy miskolci vereséggel és egy pesterzsébeti győzelemmel érkezik. A dunaújvárosiak a Miskolc legyőzésével hangoltak, és Stephan Lundh talán először nyilatkozott elégedetten egy mérkőzést követően az idényben. Minden bizonnyal továbbra is Szappanos és Homutov nélkül, három és fél sorral játszik majd a címvédő, de ettől függetlenül célja nem lehet más, mint a három pont megszerzése.

DABHSC 5-sml

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A három pontról természetesen a csíkiak sem akarnak lemondani. Annál is inkább, mert viszonylag gyengébb rajtjuk miatt minden megszerzett pontnak nagy értéke van, különösen, ha riválistól tudják azt elvenni. Vasárnap jó iramú, pörgős mérkőzésen némi szerencsével, és remek emberelőnyös játékkal szereztek meg két pontot a Ferencváros otthonában. A találkozót a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Az este harmadik mérkőzésén a Ferencváros látja vendégül a Brassót a pesterzsébeti csarnokban. Vasárnap a zöld-fehérek sok néző előtt élvezetes mérkőzést játszottak a HSC Csíkszeredával, amelyen nagyon közel álltak a győzelemhez. Végül egy ponttal kellett megelégedniük, mert az emberhátrányokban pocsékul védekeztek, de egyértelmű, hogy nagyon stílusos, fegyelmezett csapatot rakott össze Dobos Tamás és Hakan Nygren.

Pénteken a vereség ellenére is elégedetten nyilatkozott Greg Lindqvist, a Brassó mestere, vasárnap viszont győztes mérkőzés után maradt hiányérzete. Petresék gyenge napot fogtak ki, csak a jó emberelőnyös játékuk mentette meg őket. Ha hétfői ellenfelük legutóbbi meccséből indulunk ki, akkor a formajavulás mellett ez a másik, amire nagy szükségük lehet, ha folytatni akarják jó sorozatukat. A találkozó este hét órakor kezdődik.

Dab.Docler–HSC Csíkszereda 10-2

   

Az előző kiírás két döntőse nem volt egy súlycsoportban, de ez mit sem jelent, január 27-én ugyanígy 10-2 volt a végeredmény. Gröschl mesterhármast lőtt, Nagy R. és Góga duplázott, Ladányi öt ponttal zárt. A HSC két edzőjét is elvesztette a végére.

A mérkőzés egy szeredai akcióval indult, Bíró lódult meg a bal szélen, de a Seveláról kipattanó korongot Szőcs Szabolcs a védő szorításában nem tudta kapura tenni. Nem sokkal később megszerezték a vezetést a hazaiak, a 11. percben a HSC harmadában Ladányi passzolt a jobb oldalon üresen álló Jabornikhoz, aki kíméletlenül bombázott a hosszú felsőbe. Támadásban maradt a DAB, nem egészen két perccel később Somogyi tört be a támadóharmadba, már úgy tűnt, hogy a védők szerelni tudnak, de Flintától végül is Galanisz elé keveredett a korong, aki ilyen távolságból nem hibázott, kettőre növelve a dunaújvárosi fölényt. A harmad hátralévő részében a DAB diktálta a tempót, a HSC igyekezett lépést tartani ellenfelével, de erre leginkább csak az első sor volt képes. Ezért is volt komoly érvágás, hogy egy palánkra lökés következtében Tranca megsérült, kivált a játékból.

Kevés csíkszeredai helyzet alakult ki Sevela kapuja előtt a második harmadban, míg a DAB bő egy perc alatt eldöntötte a meccset. Előbb Nagy Richárd lőtt gólt, éppen amikor kiegészült a HSC, majd Ladányi Balázs kapott kiváló átadást, és a tempóelőnyt kihasználva középen kilépve a kapus felett megszerezte a negyedik gólt. Nem sokkal később Gál Sándor kapust cserélt, Ruczuj helyére betette az első számú kapust, Kozuchot, aki gól nélkül lehozta a harmad második felét.

DABHSC 6

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A záró húsz perc békésen kezdődött, de hamar felpörgött a meccs. Ladányi Balázs és Becze Tihamér afférját követően előbbit állították ki gáncsolásért két percre, de ezzel még nem ért véget a balhé, néhány másodperccel később Gröschl Tamás vett elégtételt a régi játszótársát ért sérelemért a szintén korábbi csapattársán, mivel Beczével még a Bp. Starsban hokizott együtt. Azóta megromlott a kapcsolatuk, Becze időközben Gröschl kedvenc színésze lett, alig múlik el DAB–HSC meccs összeakaszkodásuk nélkül. Ezúttal előbb eltörte a hátán az ütőjét, majd kézzel is bántalmazta a fiatal 20-ast. A kétperces kettős előnyt viszonylag gyorsan kihasználták a csíkiak, Góga Attila talált a kapuba.

Gröschl 2+2 perce még nem járt le, amikor Hüffner ült ki mellé, aki 2+10-et kapott, újabb 100 másodperc kettős előnyt kapott a HSC. Ezt is Góga lőtte. Gyorsan felzárkózott a HSC 4-0-ról 4-2-re. Mikor újra egyenlő létszám lett, azonnal visszavette a veszélyeztetést a DAB, és csak szabálytalanul tudták megállítani csatáraikat az erdélyi játékosok. Így hosszú ideig a hazaiak játszhattak előnyben, ennek meg is lett az eredménye, egy Erdélyi Tamás-kapuvas után védőpárja, Nagy Richárd lőtte be második gólját. Újabb előny, újabb gól jött, ezúttal Huba kék vonalas lövése jött ki a kapusról, Gröschl kiváló centermunkával begurította a kapuba a korongot. 6-2. Majd ugyanez jött még egyszer, előny és Gröschl-gól, 7-2. Hét perccel a vége előtt a játékvezetők elküldték a kispadról Gál Sándort és Hozó Leventét, a HSC edzőit. Nehéz helyzetbe hozták így csapatukat, egy 2 és egy 5 perces büntetést kapott a HSC, a kettős előnyt gyorsan kihasználták a hazaiak, Gröschl klasszikus mesterhármast ért el 3,5 perc alatt. 8-2. Maradt a szimpla előny, Kiss Ákos gyorsan ütött egy újabbat. 2:10-zel a vége előtt Erdélyi Tamás tette kerekké az eredményt, távoli lövéssel vette be Kozuch kapuját, így lett 10-2 a vége.

Még rengeteg dolgunk van

   

Edzői értékelések a Dab.Docler–Csíkszereda meccs után.

Stephan Lundh, Dab.Docler: “Természetesen boldog vagyok, hiszen tíz gólt nem mindennap lő egy csapat. A szoros meccsek mellett az ilyenekre is szükségünk van. Ugyanakkor helyén kell kezelni a történteket: úgy érzem, jelenleg sokkal erősebbek vagyunk a HSC Csíkszeredánál, s egy kicsit így is szomorú voltam a harmadik harmad elején a sok hibáért, amiből két gólt is kaptunk. Szerencsére ezt a következő hat találat feledtetni tudta, így örülök a megszerzett három pontnak. A második harmadbeli játékkal elégedett voltam, talán a legjobb volt, amióta itt vagyok, végig nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfelet ekkor. Jó lenne az egész szerzonban olyan játékot látni, mint ebben a 20 percben. De nem ülhetünk ölbe tett kézzel, nincs olyan fokozat, amiből ne lehetne tovább gyorsulni, még rengeteg dolgunk van.”

Lundh-MLA_8363_resize

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: “Először történt meg, hogy elküldtek a kispadról, de nem bírtam tovább. Sajnálom, hogy így történt. Korrekt bíráskodást kértem. Sajnálom, amit tettem, de úgy éreztem, nem korrekt a bíráskodás. Ha karácsonyig játszottunk volna, akkor sem tudtunk volna nyerni. Ha a legutóbbi 30 mérkőzés legrosszabb pillanatait összegyűjtenénk, az akkor is jobb lenne, mint a mai meccs. Épp ezért nem kellett volna ezt tenni velünk.

Olyan játékosokat küldtem a jégre, akik nem érdemelték volna meg, hogy játsszanak ma. Így nem szabad játszani. Ennél ezek a játékosok sokkal többet tudnak. Eddig is vesztettünk meccset, de a játék nem volt rossz, féltünk is attól, hogy mi lesz, ha rosszul is játszunk. Ma sajnos ez történt. Nagy Istvánt megszólta csapattársa, mert tévedett. Vele is ritkán fordul ez elő, de ennél komolyabb baj ne érjen minket. Bárkit le tudunk győzni és bárkitől ki is tudunk kapni. Ez a csapat ilyen.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1100 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Ozsváth, Pálkövi.
Sevela: 92,9% (Kalnins)
K
Ruczuj: 63,6% (Kozuch: 80,6%)
Hüffner, Lindgren, Peterdi, Gröschl, Ladányi
1
Nagy I., Flinta, Becze, Novák, Tranca
Huba, Jaborník, Somogyi, Galanisz, Pavuk
2
Hruby J., Góga, Farkas, Moldován, Mihály
Nagy R., Erdélyi, Azari, Kiss Á., Papp V.
3
Bors, Papp Sz., Molnár Zs., Szőcs, Bíró T.
Tőkési, Szabados, Virág, Léránt
4
Kósa, Salló, Molnár Z., Hildebrand, Péter
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:36 DAB Jaborník Ladányi Peterdi
2-0 12:19 DAB Galanisz Somogyi Pavuk
3-0 23:36 DAB Nagy R. Somogyi Azari
4-0 24:46 DAB PP Ladányi Peterdi Huba
4-1 41:40 SCC PP2 Góga Novák Molnár Zs.
4-2 43:55 SCC PP2 Góga Novák Molnár Zs.
5-2 49:24 DAB Nagy R. Azari Erdélyi
6-2 50:52 DAB PP Gröschl Huba Ladányi
7-2 53:11 DAB PP Gröschl Ladányi Peterdi
8-2 53:50 DAB PP2 Gröschl Huba Ladányi
9-2 54:24 DAB PP Kiss Á. Azari Erdélyi
10-2 57:46 DAB Erdélyi Papp V. Nagy R.
42 Kapura lövések száma 28
26 Kiállításpercek 93

A DAB–HSC képei

   

12 gólos meccs 28 képben elmesélve.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A DAB–HSC góljai

 

Gólparádé a Digi Sport összefoglalójában.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum