Magyar győzelmek Franciaországban

 

Mindhárom csapatunk győzelemmel kezdte a Ligue Magnust, Gőz Balázs első tétmeccsén pontot szerzett, akárcsak Vas János.

A Rouen a feltörekvő Amiens csapatát fogadta, amelyet idén az élmezőnybe várnak és ennek megfelelően Vaséknak meg is gyűlt a bajuk a vendégekkel. Pedig az első harmad jól indult, hiszen 3-1-es vezetésre tettek szert a hazaiak, ám az Amiens a második félidő 16. percére egalizált. Vas János passzával még ebben a harmadban visszavette a vezetést a Rouen, de a záró periódusban ismét egyenlítettek a vendégek. Jöhetett a 10 perces hosszabbítás, amelyben 18 másodperccel a vége előtt előnybe kerültek Vasék, amit 14 másodperc múlva gólra is váltottak, így alakult ki az 5-4-es végeredmény. Vas egy asszisztja mellett két kapott gólnál volt fent a jégen, így mínusz eggyel zárta a találkozót.

Furcsa mérkőzést játszottak Gőz Balázsék a nagyon masszív csapatnak tűnő ligaújonc Brest ellen szintén hazai pályán. A vendégek az első két harmadban 2-0-ra elhúztak. A második harmad derekán aztán a Morzine 34 másodperc alatt egyenlített, majd újabb 5 perc elteltével a vezetést is megszerezte. A Brest innen még fel tudott állni, ugyanebben a játékrészben egyenlített. Ám a harmadik harmad elején Gőzék újabb gólzáporos másfél percet produkáltak, melynek során három góllal terhelték meg az ellenfél kapuját, így végül magabiztos, 6-3-as hazai győzelem született. Gőz egy gólpasszt adott.

Az egész játéknap legsimább mérkőzését Brianconban játszották, ahol Széligék 5-1-re verték a Strasbourgot. Egyébként ez volt a forduló leggólszegényebb mérkőzése, mivel a szombaton lejátszott hét meccsen összesen 55 gól született, ami majdnem pontosan nyolcas átlagot jelent. Széligék már a második percben megszerezték a vezetést, amit 12 perc meg is dupláztak. Öt perccel az első harmad vége előtt szépített ugyan a Strasbourg, de ezzel el is lőtte minden puskaporát. A második harmadban visszaállította a kétfás előnyt a Briancon, a harmadikban pedig a csapatkapitány Marc-André Bernier duplázott, kialakítva az 5-1-es végeredményt. Szélig pontot nem szerzett, sem kapott, sem lőtt gólnál nem volt a jégen.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum