Veretlenek csatája Székesfehérváron

   

Az egy győzelemmel álló Fehérvár a három sikert a puttonyban tudó EBEL-újonc Bolzanót fogadja. Hazai pályán is bemutatkozik a Raymond-csapat.

Már csak három veretlen csapat található a 12 fős EBEL-mezőnyben, miközben a két utolsó helyet a Salzburg és a Klagenfurt foglalja el. Talán soha nem látott töredezettségű az EBEL idén, hol vannak már a teljes fordulók, az azonos kezdési időpontok? A Fehérvár játszotta a legkevesebb meccset, mégis dobogón tud állni ezzel az egy sikerrel is.

“Nem volt semmilyen téren nagy gond a znojmói játékunkkal – kezdte a Jégkorongblognak adott helyzetértékelést Sille Tamás, a háromfős edzőstáb magyar tagja. – A második harmadban volt egy kihagyása a csapatnak, fejben kiengedtünk, ekkor nem voltunk koncentráltak. A kelleténél több kiállítást kaptunk. A játékban nem volt baj, a kapusunk, a hátvédek és a csatárok is jól teljesítettek. Aktívan játszottunk, ez is volt a szándékunk, és a folytatásban is hasonló szellemben lépünk jégre, ezt tervezzük.

A Bolzano ellen is az a célunk, hogy próbáljuk minél inkább ellenfelünkre erőltetni azt a játékot, amit mi szeretnénk játszani. Mi diktáljuk a tempót, ez a cél.

Znojmóban szerkezetileg érdekes volt a meccs, mert a csehek három sorral játszottak, és voltak szakaszok, amikor sok volt a kiállítás. Ezért ezen a meccsen a fiatal negyedik sorunk kevesebb szerepet kapott, mint a többiek. Ilyen helyzetben nehéz felpörögni, de azért kaptak ők is lehetőséget. Az edzői stábnak maximális a bizalma irántuk, a jövőben még több jégidőhöz jutnak, bízunk benne, hogy már a Bolzano ellen is.

Szerencsére mindenki egészséges a játékoskeretből, és ha ez a kezdésig így is marad, akkor ugyanazzal a négy sorral állunk fel szombat délután, mint Znojmóban. Egy változás lesz, Rajna Miklós kezd a kapuban. Bálizs Bence kiválóan játszott az első meccsen, neki köszönhetjük a két pontot, a rossz meccsszakaszban bravúrokkal tartotta a meccsben a csapatot. Ugyanakkor a vezetőedző szeretné megnézni, mit tud tétmérkőzésen a másik kapusunk, mert Rajnát még csak felkészülési találkozón látta Marty Raymond.”

fanfeszt volan legiosok

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

” Egy erős csapat mindig megtalálja a győzelemhez vezető utat, még akkor is, ha a játék esetleg akadozik. Egy erős ellenfelet győztünk le Znojmóban a jó befejező játékrészbeli teljesítményünknek köszönhetően” – mondja a hivatalos honlapon Marty Raymond vezetőedző.

Nem is lehet azzal vitatkozni, hogy óriási dolog volt az átalakított, megfiatalított társaságtól, hogy győzelemmel kezdte a bajnokságot. De a szombati mérkőzés még nehezebb lesz, kiváló erőkből álló Bolzano érkezik hozzánk, győzelmektől feldobódottan, hiszen két komoly skalpja máris van, a Salzburgot és a Vienna Capitalst is 4-3-ra győzte le az olasz csapat, utóbbit idegenben. Nyilvánvalóan a pénteki meccs miatt fáradtabbak lehetnek ellenfeleink, de ez legyen az ő bajuk, a Volánnak vasárnap jut ugyanez a helyzet, a bécsiek ellen.

Magyar újoncok a Sportklub Tv-n

Légiósok

Hétvégi beharangozó

Fehérvár–Bolzano 3-6

   

Furcsa mérkőzésen maradt alul a Fehérvár az EBEL-újonccal szemben. A védelembeli bizonytalanságok magas száma okozta a gondokat.

Jól kezdte a mérkőzést a Fehérvár, többet tartotta a támadóharmadban korongot, mint a Bolzano. Komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, de irányítottuk az eseményeket. Mindez az első kiállításig tartott, amit a játékvezetők a kapu előtti szabálytalanság miatt Naglich ellen fújtak, gólhelyzetben. Különösebben nem játszotta jól a fórt az olasz csapat, de egy kapu mögötti szabad korongot úgy lőttek vissza, hogy Rajna Miklósról a kapuba pattant. A vezetés megfogta a Volánt, nem jött vissza a ritmus, ennek volt eredménye a második gól is. A Bolzano harmadik sora szorította be a mieinket, a végén ajtó-ablak helyzetben Rajna óriásit védett, de a lepattanó korongra nem a védők, hanem a támadók értek oda elsőként, máris 0-2 volt az állás. Ezt követően szépen összeszedte magát a Fehérvár, a hátralévő időben már nagy helyzeteket is kialakított, de nem sikerült a gólszerzés, mert a korong az első húsz percben nem a magyar csapatnak pattant. Nem volt megszolgált a kétgólos előny olasz részről.

A második játékrész úgy kezdődött, ahogy az első. Jobbak voltunk, de az olaszok tartották magukat, kevés volt a helyzet. Elöl nagyon keményen dolgozott a Fehérvár, és meg is lett az eredménye. A harmadik sorunk pörgött nagyot, az akció végén Magosi Bálint vágta be közelről a korongot. Az egyenlítés elmaradt, mert a másik oldalon egy kapu előtti határozatlanság miatt megérkezett a harmadik olasz gól. A Fehérvár védekezése szétesett, az olaszok ezt kihasználták, de az első negyedik góljukat miután az egyik bíró megadta, a másik érvénytelenítette, és kiállított egy olaszt. Sajnos ez csak rövid időre írta vissza az eredményt 1-3-ra, hamarosan valójában is 1-4 állt a táblán, a Rajna Miklós helyére beállt Bálizs Bencét is felavatták, a vendégcsatár védő nélkül lőhetett közelről a kapuba. De nem adtuk fel, és nagyon gyorsan szépítettünk Tokaji Viktor közeli fonákemelésével. Néhány jelenettel később egy gólra zárkózhattunk volna, de egy kiváló kombináció és a szerencse révén Kovács Csaba elé kerülő korongot a 21-es néhány méterről a teljesen üres kapu bal oldali vasára lőtte. A folytatásban is aktív maradt a Volán, de a játékvezetők sorban tették ki a hazaiakat, így főként olasz előnyöket láthattunk, veszélyes, de pontatlan lövésekkel.

Emberhátrányban kezdtük a záró 20 percet, de ez nem jelentett a szépítésben akadályt. Sarauer zavarta meg az egyik Bolzano-bekket, a visszatett korongot Naglich lőtte be. Nem tartott sokáig az egyenlítésbe vetett hitünk, védekezésben elváltottuk magunkat, és így egy kiugrás végén 5-3-ra módosult a Bolzano-előny. A folytatásban csapágyasra járatta a légiósokat Marty Raymond, de ezen az estén nem volt bennük több gól, mint ahogy sajnos a többiekben sem. A végén üres kapura is kaptunk egyet. A Fehérvár játékosai sokat dolgoztak ezen az estén, de túl sok volt a hiba, és a leginkább ezekre a lehetőségekre váró vendégek nem voltak kíméletesek. Öröm volt látni, hogy a Magosi, Sikorcin, Benk sor milyen érett, kemény hokit játszik minden egyes cseréjében, és mennyire dominál, amikor jégen van. Ez a vitális játék komoly erősség lehet a szezon során. A folytatásig nincs sok idő, vasárnap a szombaton pihenő Vienna Capitals lesz a vendég.

Fotó: Soós Attila (albavolanhockey.hu)

Öt ember támad, öt ember védekezik

   

Bár az edző csalódott a szombati játék miatt, semmilyen nagy gond nincs a Fehérvárnál. Nem is lehet, hiszen 21 órán belül újra meccs vár rájuk, a Vienna Capitals érkezik.

Marty Raymond vezetőedző csalódottságának adott hangot a Bolzano elleni meccs után a hivatalos honlapon: „Csalódott vagyok, nem tudtuk véghez vinni, amit elterveztünk. Úgy mozogtunk, mint egy idegenbeli meccsen tizenkét óra utazás után.” Hozzátette, koncentrációs problémák voltak, de nem rágódnak ezen, mert 20 óra múlva újra jégre kell lépni.

AVSHCB 2 B

“Nem sikerült betartani azokat a dolgokat, amiket kért az edzői stáb, így a kitűzött terveket nem tudtuk megvalósítani, ellenfelünk kihasználta a lehetőséget, megnyerte a meccset – értékelte a látottakat Sille Tamás edző a Jégkorongblognak. – Túl vagyunk az edzői stáb megbeszélésén, az edzők nem hibáztatnak senkit, a csapat vesztette el a mérkőzést. Az első két harmad nem volt az igazi, ezen belül is az elsővel nagyon elégedetlenek voltunk. A másodikban már próbáltuk emelni a tempót, a harmadik még jobb volt, de kihagytuk a helyzeteinket és az egyenlítést is elszalasztottuk egy alkalommal. Igazából ezen a meccsen nem sikerült semmi, ellenfelünk pedig jó játékkal megérdemelten nyert.

Minden mérkőzés más, az egyiken jobban összejönnek a dolgok, ilyen volt a znojmói meccsünk, máskor ez nem így van, erre volt példa a szombat esti találkozó.

Valóban hátul voltak főként gondjaink, de ezt nem lehet sem a kapusokra, sem a hátvédekre kenni. A mai jégkorongban öt ember támad és öt ember védekezik, az egész sor munkája határozza meg a védekezés minőségét. A stáb megítélése szerint nincsenek komolyabb gondok a játékkal és a csapattal, természetesen vannak részletek, amelyeken még sokat kell dolgoznunk. Sok volt a kiállítás ezen a meccsen, ezért az első két sor elég sokat volt jégen, a negyedik pedig kicsit kiesett a játékból, kevés lehetőséget kapott, de ez sem lesz mindig így a folytatásban.

Vasárnap egy újabb komoly felmérő vár ránk, a Vienna Capitals ellen változatlan összeállításban kezdjük a mérkőzést.”

A Vienna Capitals két hazai meccsel kezdte az évet, a Klagenfurtot simán verték, a Bolzanótól pedig ők is kikaptak. Ezúttal elkerüli a bécsieket az évek óta megszokott év eleji sérüléshullám, ami nyilvánvalóan pozitívan hat a csapat hangulatára és teljesítményére. A Capitals egy nappal többet pihent, mint a Fehérvár, de éppen a Bolzanótól láthattuk, mindez mit sem jelent.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, a Sportklub Tv élőben közvetíti, akinek nincs otthon, a Super8-ban megnézheti.

EBEL, 3376 néző. Játékvezetők: Kaspar, Dreier, Hütter.
Rajna: 72,7% (Bálizs: 83,3%)
K
Hübl: 82,4% (Hell)
Gawryletz, Kiss, Kovács, Naglich, Mihály
1
Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli
Pozsgai, Jackman, Yellow Horn, Sarauer, Banham
2
Piché, Tomassoni, Schofield, Whitfield, Beaudoin
Tokaji, Hetényi, Benk, Sikorcin, Magosi
3
Charlebois, Oberdörfer, Gander, Bernard, Insam
Orbán, Szirányi, Németh, Nemes, Tóth
4
Zisser, Miglioranzi, Wunderer, Civitarese, Esposito J.
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tom Pokel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:11 HCB PP Beaudoin Nicoletti
0-2 10:16 HCB Insam Gander Bernard
1-2 23:38 FHA Magosi Benk Sikorcin
1-3 31:36 HCB Bernard Insam Tomassoni
1-4 33:37 HCB Egger Whitfield Zisser
2-4 34:03 FHA Tokaji Yellow Horn Banham
3-4 40:20 FHA SH Naglich Sarauer Jackman
3-5 42:21 HCB Insam Bernard Piché
3-6 58:43 HCB EN Santorelli Strömberg
17 Kapura lövések száma 22
12 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–Bolzano képei

   

A 3-6 legjobb pillanatai, 40 részben.

A további képekért kattintsanak erre a galériára.

A Fehérvár–Bolzano góljai

   

Máris elkészült a gólösszefoglaló a szombaton délutáni, 9 gólt hozó hazai debütálásról.

Itt megtekinthető. És itt is:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum