Hentes bemutatkozott a Zürich Lionsban

   

Öt légiósunk csapata kezdi a bajnokságot pénteken, de közülük egyelőre csak ketten tagjai a kezdő csapatnak.

Hentes Kristóf ott lesz Vispben, ahol a GCK Lions színeiben a svájci másodosztály 2013/14-es szezonját kezdi el: “Jól sikerült a felkészülésem, jó formában érzem magam, de ennél fontosabb, hogy edzőim is pozitívan nyilatkoznak erről a kérdésről. Talán ennek is köszönhető, hogy egy felkészülési meccs erejéig lehetőséget kaptam, és az első csapatunkban, a ZSC-ben játszhattam (ez a csapat a legutóbbi BL győztese, az egyik legjobb Svájcban ? F. K.). Végig jégen tartott az edző a Kloten Flyers ellen, nem ültetett le, 2 különböző sorban próbált ki, a legtöbbet Heitzmannal és Cuntival mentem.

Nagyon fontos, hogy egészséges maradjak végre egy teljes szezonon keresztül, szeretnék eredményes évet futni. Az edző és a klub számít rám, ez nagyon fontos, mindenben segítenek. Jelenleg a GCK Lions első sorában van a helyem, a csapatkapitány Raffainerrel és Sentelerrel együtt. Nagyon szeretnék bemutatkozni a felnőtt válogatottban, ez tavaly a sérülésem miatt sajnos elmaradt.”

Ugyancsak biztos Sofron István helye a német élvonal, azaz a DEL nyitómeccsén, ahol csapata, a Krefeld a Düsseldorfot fogadja. Sofron kifejezetten jól ment eddig új klubjában, szórta a gólokat.

A Finnországban légióskodó triónk ugyanakkor jégidő nélkül maradhat az első fordulóban. A várakozásoknak megfelelően Metsola kezd a Tappara kapujában, mögötte bevetésre vár Hetényi Zoltán, akinek fix a helye a 22-es keretben. Jelen állás szerint a 6 csatársorral rendelkező HIFK vezetőedzője, nem jelölte a Blues elleni meccsre Hári Jánost. Azt pedig már korábban megírtuk, hogy Sebők Balázs agyrázkódását piheni ezekben a hetekben, sem a felnőtt, sem a juniorkeretnél nem számíthat rá a Karpat.

“A felkészülésem csak olyan közepesen sikerült ? értékelte Hári János az elmúlt heteket. ? Összeszedtem egy sérülést, ami miatt műteni is kellett, a szeméremcsontommal volt problémám, pontosabban van, mert még nem oldódott meg teljesen. A kihagyás ellenére viszonylag jó formában érzem magam.  18 csatár van jelenleg a csapatban, és az edző eléggé körbemegy a játékosokon az összeállításkor. Nem panaszkodhatom, idáig a meccsek többségén játszottam, s amikor neveztek, sokat voltam a jégen, és emberelőnyöket is kaptam. Bár ma nem neveznek a nyitómeccsre, egy jó szezont remélek, külön célokat nem tettem fel magamnak, dolgozom, és majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok körülöttem. Szeretném még hozzátenni, hogy tegnap láttam a Djurgarden?Troja meccset, jó volt látni, hogy Bartalis Istit jól mozgott és sokat volt jégen.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum