Egyfajta pánikot éreztem a csapaton

   

Két olyan csapat találkozik Miskolcon, amelyik nem felhőtlenül boldog a MOL Liga-rajtja miatt.

A Miskolc pénteken és vasárnap a tavalyi két MOL Liga-döntőssel játszik, az ezüstérmessel kezdi sort, ugyanis a HSC Csíkszereda első idei túrájára utazott szerda éjjel. Péntektől hétfőig három meccs vár Gál Sándor csapatára. A közel sem könnyű hosszú hétvége első felvonása a csorbaköszörülés szándékával felálló Miskolc otthonában esedékes.

Hétfőn gyakorlatilag megsemmisítő vereséget szenvedett odahaza a Miskolc az FTC-től. Travis Young egy csapatmegbeszélésen tisztázta a helyzetet. “Igyekeztünk megtalálni az okokat, amelyek ehhez a súlyos vereséghez vezettek – mondja a miskolciak edzője a klub hírlevelében. – Az első két harmadban nem sokkal játszottunk rosszabbul, mint vasárnap az Érsekújvár ellen. A harmadik játékrész viszont szó szerint katasztrófa volt. Kapkodva, bután játszottunk, sőt egyfajta pánikot éreztem a csapaton. Bízom benne, hogy még egyszer ez nem fordul elő, és mindenki tanult ebből a leckéből.”

MISHSC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A borsodiak edzője igyekezett minél több információt gyűjteni a HSC Csíkszeredáról, hiszen még nem látta az erdélyieket játszani. “Ám számomra mindig fontosabb a saját csapatom, az, hogy ők megvalósítsák, amit elképzelek, amit az edzéseken gyakorolunk. Az biztos, hogy hazai pályán irányítanunk kell a mérkőzést, nekünk kell diktálni a tempót. A védekezésből minden játékosnak ki kell venni a részét, nem hagyhatjuk a kapust magára. Ezen a téren sokat kell javulnunk.”

Ahogy a klub sajtóközleménye fogalmaz, a csíki csapat a legutóbbi találkozón győzelmet aratott ugyan, de a szakvezetés nem feltétlenül elégedett. Gál Sándor vezetőedző kitért arra, hogy mit ért az alatt, hogy egyes játékosok nem az elvárásoknak megfelelően teljesítenek, és miben kell fejlődjenek.

“Elsősorban abban kell fejlődni, hogy egységes csapat legyünk – vélekedett Gál Sándor. – Az az öt játékos, aki a jégen van, egy irányba kell tolja a szekeret. Sokszor megesett, hogy a fiúk játék közben összekavarodtak, és ez nem jó. Száz százalékig ott kell lenni fejben és akarásban is. Erre mondtam azt, hogy egyesek teljesítménye elmarad a várakozásoktól. Nem lehet az, hogy hárman-négyen húznak egy soron belül és egy valaki nincs ott fejben.”

A vezetőedző azt jósolja, nem csak csapatának, de ellenfeleinek is nehéz meccsek elé kell nézniük. “Az, hogy még nem játszottunk a Miskolc és a Ferencváros ellen nem nagy hátrány, hiszen olyan sokat nem változhatott a játékuk. Nagyjából ugyanazok a játékosok maradtak és így marad a játékstílus is. A Miskolc nagyon agresszív játékot játszik, akárcsak a Fradi.”

Miskolc–HSC Csíkszereda 4-2

   

A két bizonyítani akaró csapat csatájából a hazaiak jöttek ki jobban. Egy sima meccsből 24 másodperc alatt szoros lett, de megúszta a Miskolc a pontvesztést.

Az első harmad a borsodi álmok betetőzése volt, 2-0-ra vezetett a csapat. Az elején Tóth Adrián, majd a végén Matthew Boyle volt eredményes. A kétgólos előny veszélyes jégkorongban,a másik oldalról nézve pedig létfontosságú, ki lövi ezt követően a harmadikat. Hosszú szünet után, a 35. percbe újra a Miskolc volt eredményes, Rafaj Attila révén.

Az eredmény sokáig azt sejtette, sima lesz a vége. Ám az 57. percben egy csapásra megváltozott minden. Előbb Novak szépített, majd alig valamivel az újrakezdést követően Moldován Ervin növelte a HSC-gólok számát kettőre. Az egyenlítés azonban elmaradt, pedig a kapust is lehozta Gál Sándor. Végül Tyler Metcalfe helyezett az üres kapuba, így lett 4-2 az állás 10 másodperccel a vége előtt. Ez az eredmény már nem is változott, a Miskolc megmutatta, nem véletlenül győzte le az Érsekújvárt, és a Ferencváros elleni kiütéses vereség után is talpra tud állni. A Csíkszereda így negyedik meccsén harmadszor is vereséget szenvedett.

Sajnos keveset mutattunk

   

Reménykedő győztes, elégedetlenkedő vesztes edző a Miskolc–HSC-ről.

Travis Young (vezetőedző, Miskolc): “Jó mérkőzést vívtunk a Csíkszeredával. Egy félperces kihagyást leszámítva uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, és lőttünk négy gólt. A sorok jól dolgoztak együtt, nagyjából azt láttam, amit az edzéseken gyakorolunk. Remélem, visszatértünk a győztes útra.”

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “A győzelemhez nem elég, ha az 56. percben lőjük az első gólunkat. Az viszont pozitívum, hogy nem adtuk fel, az utolsó pillanatig küzdöttünk. Több van bennünk, amiből sajnos keveset mutattunk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Druga, Varjú, Kormos, Moravec.
Gyenes: 92,6% (Duschek)
K
Kozuch: 84,2% (Ruczuj: 85,7%)
deBruyn, Budai, Metcalfe, Miskolczi, Knox
1
Nagy I., Flinta, Becze, Novák, Tranca
Hegyi, Orosz, Dubek, Faith, Rafaj
2
Hruby, Góga, Farkas, Moldován, Mihály
Boyle, Vojtkó, Tóth, Hajós, Ritó
3
Bors, Papp, Molnár Zs., Szőcs, Bíró T.
Popovics, Szeszák, Szilágyi
4
Kósa, Salló, Molnár Z., Hildebrand, Péter
Travis Young
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:15 MIS Tóth Hajós
2-0 17:34 MIS Boyle Miskolczi
3-0 34:41 MIS PP Rafaj Tóth
3-1 56:00 SCC Novák Becze Tranca
3-2 56:24 SCC Moldován Farkas
4-2 59:50 MIS EN Metcalfe
26 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 8

A Miskolc–HSC képei

 

A képekkel ellentétben békés meccset játszottak a csapatok.

Fotó: Bán Olivér

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum