Robog tovább a MOL Liga

   

Teljes fordulót rendeznek hétfőn a MOL Ligában. Két erdélyi mérkőzés mellett egy magyarországi van műsoron, a fotelultrák nagy örömére 16 órakor ötórás élő televíziós közvetítés kezdődik.

Magyar idő szerint délután négykor kezdődik a HSC–UTE összecsapás. Egyik klub sem kezdte jól az idényt, a HSC 1, az UTE 0 pontos. A csíkiak számára kötelezőnek tűnik a győzelem, ám az UTE vasárnap Brassóban már egy kicsit jobban állt a lábán, mint az idénynyitón a Miskolc ellen. Sokat nyomhat a latban, hogy az újpestiek három sorral utaztak Erdélybe, így a fáradtság lehet az egyik döntő tényező a meccs során. A csatát a magyar és a romániai Digi Sport is műsorára tűzi.

A nap rangadója kétségkívül a Brassó–Dab.Docler mérkőzés, amely magyarországi idő szerint 18.30-kor kezdődik. Greg Lindqvist csapata az egyetlen hibátlan a mezőnyben, a címvédő viszont máris 4 pontot veszített. Bár a brassóiak vasárnap este az UTE ellen nem szaggatták szét az istrángot, egyetlen jó harmaddal is biztos győzelmet arattak. A dunaújvárosiak viszonylag elfogadható támadójátékkal és rettenetes védekezéssel egy hosszabbításos győzelemre voltak jók Csíkszeredában. Ez önmagában nem rossz végeredmény, de Stephan Lundh egyáltalán nem volt elégedett a mutatott játékkal.

DABBRA

 

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A meccs a romániai Digi Sport 2-n látható.

Ugyancsak fél hétkor kezdődik a Miskolc–Ferencváros rangadó. Bár vasárnap csalódást keltően kevesen voltak a miskolci csarnokban a liga egyik esélyese, az Érsekújvár elleni szép győzelem alkalmából, remélhetőleg hétfőn este megtelik a lelátó a mindig nagy érdeklődéssel várt ferencvárosiak vendégjátékára.

Az zöld-fehérek Érsekújvár elleni meccsében sokkal több, volt mint amit az eredmény mutat. Két kapushiba, két egyéni baki pecsételte meg a sorsát a csapatnak, ráadásul Artyom Vaszjunyin pályára sem tudott lépni, mert bemelegítésnél eltört a korcsolyapengéje. Fodor Csanád lépett előre így a negyedik sorból, hogy helyettesítse az A csoportot megjárt csatárt.

A Fradi nem feltartott kézzel fog pályára menni, cél a pont, esetleg pontok megszerzése a Miskolctól. Eriksson nem teljesen egészséges, a vasárnapi jeges edzést kihagyta, Potila a combjára kapott még Érsekújváron egy rúgást, de úgy néz ki, nincs komolyabb baja. Ölander megkezdte a felzárkózást, neki még Privigyében az edzőmérkőzésen vizesedett be a jobb térde, ellátásra szorult.

Dobos Tamás: “Nehéz mérkőzés vár ránk, nagyon jó csapat a Miskolc. Érezhető a játékstílusukon a kanadai edző munkája. Természetesen pontért vagy pontokért megyünk Miskolcra, de nagyon nehéz dolgunk lesz.” A mérkőzést a magyar Digi Sport 1 közvetíti.

HSC Csíkszereda–UTE 6-1

   

A csíkszeredaiak magabiztosan győzték le az újpestieket, utóbbiak sajnos beragadtak a rajtnál.

Az első harmadban egy gól esett, a 13. percben Vaclav Novak talált Hajek Márk kapujába. A második húsz percben többet lőtt kapura az UTE, ám az eredményen ez nem látszott. A 12 hazai lövésből viszont 5 gólt ért, így ismét időnek előtte eldőlt az UTE-meccse.

Novak megszerezte második találatát, Becze Tihamér két, Szőcs Szabolcs egy gólt szerzett, újpesti oldalról pedig Ódry Tamás volt eredményes, közelről. A záró húsz percben nem született gól, 6-1-re nyert a HSC, ezzel megszerezve a szezon első csíkszeredai győzelmét.

A mérkőzésről itt találnak fotógalériát.

Egyre jobban játszunk

   

A szeredaiak nagy arányú győzelmük után semmivel sem elégedettebbek, mint az UTE szakvezetése.

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Könnyebb mérkőzés volt, bár nehezen indult. Az eredménynek örvendünk, de a játékkal nem vagyok megelégedve. Négy sorral játszottunk és nem tudtunk olyan ritmust diktálni, amilyet szerettem volna. Sok javítani valónk van, hogy igazán jó csapat legyünk. Még mindig vannak olyan játékosok, akik mélyen a tudásuk alatt játszanak.”

Ancsin János (vezetőedző, UTE): “Tegnap szorosabb volt Brassóban, de ezúttal jobban játszottunk. A második harmadban emberhátrányban, illetve egyéni hibákból kaptuk a gólokat. Ezeket a hibákat kell kiküszöbölnünk. Bele kell rázódni ebbe az iramba, de egyre jobban játszunk. A csapatunk néha mérkőzés közbe összezuhan. Meg kell keresnünk ennek az okát és ki kell javítsuk. Kell a rutin a fiatal csapatunknak.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 500 néző. Játékvezetők: Juhász, Druga, Ozsváth, Székely.
Ruczuj: 96,2% (Kozuch)
K
Hajek: 78,6% (Pleszkán)
Nagy I., Flinta, Becze, Mihály, Tranca
1
Grigors, Horváth, Virág, Coleman, Fekti
Hruby, Góga, Farkas T., Moldován, Novák
2
Maklári, Kuusk, Dorner, Ódry, Papp Cs.
Kósa, Papp Sz., Molnár Zs., Szőcs, Bíró T.
3
Sommer, Zalavári, Kovács, Dömötör, Szirányi
Adorján, Salló, Molnár Z., Hildebrand, Péter
4
Hodos
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:54 SCC Novák Becze Tranca
2-0 27:10 SCC Novák Tranca Becze
3-0 28:14 SCC Szőcs Molnár Zs.
4-0 29:43 SCC Becze Nagy I.
5-0 31:57 SCC PP Góga Hruby Mihály
5-1 39:18 UTE PP Ódry Sommer Dorner
6-1 39:44 SCC Becze Tranca Salló
28 Kapura lövések száma 26
18 Kiállításpercek 10

Négy MOL Liga-videó

   

Megmutatjuk a három hétfői mérkőzés összefoglalóját, valamit egy korábbi elmaradást pótolunk, az Érsekújvár kiváló videót készített a Ferencváros vendégjátékáról.

HSC–UTE

Miskolc–FTC

Brassó–DAB

Érsekújvár–FTC:

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum