Robog tovább a MOL Liga

   

Teljes fordulót rendeznek hétfőn a MOL Ligában. Két erdélyi mérkőzés mellett egy magyarországi van műsoron, a fotelultrák nagy örömére 16 órakor ötórás élő televíziós közvetítés kezdődik.

Magyar idő szerint délután négykor kezdődik a HSC–UTE összecsapás. Egyik klub sem kezdte jól az idényt, a HSC 1, az UTE 0 pontos. A csíkiak számára kötelezőnek tűnik a győzelem, ám az UTE vasárnap Brassóban már egy kicsit jobban állt a lábán, mint az idénynyitón a Miskolc ellen. Sokat nyomhat a latban, hogy az újpestiek három sorral utaztak Erdélybe, így a fáradtság lehet az egyik döntő tényező a meccs során. A csatát a magyar és a romániai Digi Sport is műsorára tűzi.

A nap rangadója kétségkívül a Brassó–Dab.Docler mérkőzés, amely magyarországi idő szerint 18.30-kor kezdődik. Greg Lindqvist csapata az egyetlen hibátlan a mezőnyben, a címvédő viszont máris 4 pontot veszített. Bár a brassóiak vasárnap este az UTE ellen nem szaggatták szét az istrángot, egyetlen jó harmaddal is biztos győzelmet arattak. A dunaújvárosiak viszonylag elfogadható támadójátékkal és rettenetes védekezéssel egy hosszabbításos győzelemre voltak jók Csíkszeredában. Ez önmagában nem rossz végeredmény, de Stephan Lundh egyáltalán nem volt elégedett a mutatott játékkal.

DABBRA

 

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A meccs a romániai Digi Sport 2-n látható.

Ugyancsak fél hétkor kezdődik a Miskolc–Ferencváros rangadó. Bár vasárnap csalódást keltően kevesen voltak a miskolci csarnokban a liga egyik esélyese, az Érsekújvár elleni szép győzelem alkalmából, remélhetőleg hétfőn este megtelik a lelátó a mindig nagy érdeklődéssel várt ferencvárosiak vendégjátékára.

Az zöld-fehérek Érsekújvár elleni meccsében sokkal több, volt mint amit az eredmény mutat. Két kapushiba, két egyéni baki pecsételte meg a sorsát a csapatnak, ráadásul Artyom Vaszjunyin pályára sem tudott lépni, mert bemelegítésnél eltört a korcsolyapengéje. Fodor Csanád lépett előre így a negyedik sorból, hogy helyettesítse az A csoportot megjárt csatárt.

A Fradi nem feltartott kézzel fog pályára menni, cél a pont, esetleg pontok megszerzése a Miskolctól. Eriksson nem teljesen egészséges, a vasárnapi jeges edzést kihagyta, Potila a combjára kapott még Érsekújváron egy rúgást, de úgy néz ki, nincs komolyabb baja. Ölander megkezdte a felzárkózást, neki még Privigyében az edzőmérkőzésen vizesedett be a jobb térde, ellátásra szorult.

Dobos Tamás: “Nehéz mérkőzés vár ránk, nagyon jó csapat a Miskolc. Érezhető a játékstílusukon a kanadai edző munkája. Természetesen pontért vagy pontokért megyünk Miskolcra, de nagyon nehéz dolgunk lesz.” A mérkőzést a magyar Digi Sport 1 közvetíti.

Brassó–Dab.Docler 2-3

   

A HSC után a Brassó is hosszabbításban bukott a címvédő ellen, amely így a megszerezhető hatból négy begyűjtött ponttal zárta első erdélyi túráját.

Jobban kezdett a Dunaújváros, mint vasárnap a HSC ellen, de pár percnek így is el kellett telnie, mire igazán játékba tudtak lendülni Galaniszék. A fokozatosan állandósuló fölény az első emberelőnyös szituációban kamatozott. A 13. percben a hazaiak csapatkapitánya, Piszarenko szabálytalankodott, amit 25 másodperc alatt használt ki a DAB, Lindgren és Peterdi passzából Ladányi Balázs volt eredményes.

A második harmadban nem változott alapvetően a játék képe, ekkor is egy emberelőny révén szereztek gólt Stephan Lundh tanítványai, ezúttal azonban nem csak Piszarenko, hanem Wehrs is kint ült a büntetőpadon. Szokásos, nulla szögből elért találatával újra Ladányi volt eredményes, miután Gröschl tette le neki a korongot. A Brassó azonban nem adta fel, Antal Zsombor másodperccel a dudaszó előtt egygólosra csökkentette a különbséget. A harmadik harmadban már 32 másodperc elteltével emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit három másodperccel Hüffner kiállításának letelte előtt Hietemaki kék vonalas lövésével értékesítettek is, kiegyenlítve az állást.

Mivel a harmad további részében több gól már nem esett, így következhetett a hosszabbítás, amelyben hagyományos jó a DAB. Nem volt ez másként hétfőn a Brassó ellen sem, hiszen alig több, mint másfél perc után Somogyi ragasztott hatalmas gólt Patrik Polc hálójába, kialakítva a 2-3-as végeredményt.

Bonar és a nyáron elvégzett munka

   

Lindqvist mester a játékkal, Lundh a pontokkal volt elégedett. Svéd edzők nyilatkoztak a hétfői Brassó–DAB meccs után.

Greg Lindqvist, Brassó: “Sokkal jobb meccset játszottunk, mint tegnap, mindkét csapat nagyszerűen játszott. Az egyenlítés után volt esélyünk nyerni. A hosszabbításban a DAB fölénk nőtt, de nekünk is voltak helyzeteink. Látszik, hogy a nyáron sokat dolgoztunk a fizikai kondíciónk fejlesztésén. Nagyon sokat köszönhetünk Bonarnak, aki kidolgozta és irányította a felkészülés programját. Most megyünk Szlovákiába és Magyarországra, ahol három meccset játszunk, melyeken célunk a maximális kilenc pont begyűjtése.”

Stephan Lundh, Dab.Docler: “Továbbra sem vagyok boldog attól, amit láttam. Nyertünk vasárnap és hétfőn, még ha csak hosszabbításban is. Kiegyenlített meccset játszottunk a Brassóval, melyen bármelyik csapat eldönthette volna rendes játékidőben a meccset, de a kapusok mind a két oldalon kiváló teljesítményt nyújtottak a kritikus periódusokban. Az eredmény számít és ma mi nyertünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1300 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Vas, Abonyi.
Polc: 92,1% (Fülöp)
K
Sevela: 94,3% (Kiss T.)
Wehrs, Nagy Cs., Gliga, Bonar, Zsók
1
Hüffner, Lindgren, Ladányi, Galanisz, Azari
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Saluga, Virág Cs.
2
Huba, Jaborník, Gröschl, Peterdi, Homutov
Imecs, Mastaleriu, Péter R., Antal, Petres
3
Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp, Kiss Á.
János, Márton, Dumitru, Bálint, Péter Zs.
4
Tőkési, Szabados, Somogyi, Virág T.
Greg Lindqvist
E
Stephan Lundh
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:50 DAB PP Ladányi Lindgren Peterdi
0-2 34:37 DAB PP2 Ladányi Gröschl
1-2 39:27 BRA Antal
2-2 42:29 BRA PP Hietamaki Wehrs Gliga
2-3 61:38 DAB Somogyi Kiss Á. Papp
35 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 6

A Brassó–Dab.Docler képei

   

Egy olyan mérkőzés galériája, amely után talán egyik csapat sem volt elégedetlen a megszerzett pontok számával.

Négy MOL Liga-videó

   

Megmutatjuk a három hétfői mérkőzés összefoglalóját, valamit egy korábbi elmaradást pótolunk, az Érsekújvár kiváló videót készített a Ferencváros vendégjátékáról.

HSC–UTE

Miskolc–FTC

Brassó–DAB

Érsekújvár–FTC:

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum