Nullpontos döntősök Csíkszeredában

   

A tavalyi szezon döntőjének visszavágóját rendezik vasárnap a MOL Ligában, amelyen a HSC Csíkszereda fogadja a Dab.Doclert. Update: Virág is kidőlt.

Mindkét csapat botlott az első fordulóban, hiszen a dunaújvárosiak egy parádés meccsen, üres kapus góllal kaptak ki 3-1-re a jelentősen megerősödött Érsekújvár otthonában, míg a HSC hazai pályán, egy feledhető meccsen szenvedett 4-2-es vereséget. Mérkőzés utáni nyilatkozatában azt Gál Sándor vezetőedző is elismerte, hogy néhány játékosuk egyelőre az elvárások alatt teljesít, és hogy főként a mérkőzések elején kell jobban figyelniük, illetve a támadásaikat hatékonyabban befejezniük ahhoz, hogy a nyerni tudjanak.

Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak a DAB ellen, amely erősödött tavaly óta és a szezonnyitón szemmel láthatóan igen jó tempót tudott menni. Kihagyott helyzetekből azon a meccsen sem volt hiány, egyebekben azonban biztató játékot mutatott Stephan Lundh csapata. Az egyetlen hátráltató tényező Szappanos Dávid sérülése lehet. A DAB első soros csatára már az első jégre lépéskor meghúzódott, az első harmadban még megpróbálkozott ugyan a játékkal, ám a meccs további részét melegítőben nézte. El sem utazott Erdélybe, az orvosok szerint hétfőn elkezdheti a munkát. A héten kemény munkát végeztek Dunaújvárosban, ugyanis újra a városban volt Randy Smith, aki a csapat fizikai felkészítését koordinálja. Ezúttal kisebb csoportokban személyre szabott edzéseket vezényelt a játékosoknak, akik szombaton indultak útnak.

DABHSC8

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Antal Előd a csíkszeredai edzői stáb tagja jó meccset vár és ígéri, nem lesznek könnyű ellenfél: “Hétfőn megnéztük a DAB érsekújvári meccsét, és mondhatom, hogy nagy meglepetés nem ért minket. A DAB ugyanolyan erős csapat, mint volt tavaly, egy kis rutinnal kiegészülve. Ez azonban minket nem fog megijeszteni, ellenkezőleg, még jobban motivál arra, hogy hazai közönség előtt legyőzzük őket. A keddi meccsünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hamar háromgólos hátrányba kerültünk, nem tudtunk négy sorral játszani, mert éreztük, hogy van esélyünk visszajönni a meccsbe, így a fiatal negyedik sorunk nem kapott lehetőséget. Ez vasárnap nem így lesz, biztos négy sorral kezdünk, mert a DAB nagy tempóját másképp nem lehet bírni. Azt tudjuk garantálni, hogy nem leszünk könnyű ellenfél, és aki kilátogat a meccsre, nem fogja megbánni. A kezdő kapus személyéről a reggeli edzés után döntünk, sérültünk nincsen, így mindenki bevethető, bár a soraink egy kissé változni fognak.”

Most kaptuk a hírt, hogy a délelőtti edzésen egy ütőről felpattanó korong szájon találta Virág Tamást, akinek egy foga letörött, állkapcsa is zúzódott és hat öltéssel kellett az ajkát összevarrni. A fiatal csatár így nagy valószínűség szerint nem játszhat a délutáni mérkőzésen.

HSC–Dab.Docler 3-4

   

A tavalyi döntő visszavágóját a dunaújvárosiak nyerték hosszabbításban.Álmosan ezdett a Dab.Docler, így már a harmadik percben megszerezte a vezetést a HSC Csíkszereda, Becze Tihamér talált be Kiss Tamás kapujába. Öt perccel később Ladányi Balázs egyenlített, ezzel a nagy visszatérő megszerezte az első találatát az idei szezonban. A harmad végén még esett egy gólváltás, a 18. percben Bíró Tamás újra vezetéshez juttatta a hazaiakat, ám 41 másodperccel később a Galanisz Nikandrosz lövése után Stanislav Kozuchról kipattanó korongot Pavuk Attila lőtte be.

A második harmad hatodik percében harmadjára is vezetett a HSC, Farkas Tamás távolról megeresztett lövése révén. Ám újfent nem örülhettek sokáig a vezetésnek, hiába kerültek emberelőnybe a hazaiak Henrich Jabornik kiállítása nyomán. Ugyanis egy kontratámadás során egy remek Ladányi-Papp Viktor-Ladányi összjáték végén az Acélbikák 11-ese talált a hálóba. A harmadik játékrészben sem gólt, sem kiállítást nem jegyezhettünk föl, így hosszabbítás következett.

A ráadás harmadik percében eldőlt a két pont sorsa, Pavuk húzott lövése túljutott Kozuchon, így Ladányi után ő is két gólt lőtt, a Dunaújváros 4-3-ra nyert ott, ahol öt és fél hónappal korábban bajnokká avatták.

A mérkőzés fotógalériáját itt találják, egy másikat pedig itt.

Az első harmad volt a legszörnyűbb

   

Két elégedetlen edző nyilatkozott a sok hibával tarkított HSC Csíkszereda–Dab.Docler meccset követően.

„Érthetetlen számomra ez a mérkőzés – mondta a csíkiak mestere, Gál Sándor. – Hajtunk, dolgozunk hatvan percen keresztül és utána tönkreteszünk mindent. Legalább két pontot kellett volna szerezni. De azt, hogy engedjük, hogy egy játékos négy méterre bejöjjön, egyedül… Megengedhetetlen. Nagyon sok egyéni tévedés volt, főleg a tapasztalt játékosok részéről, pedig összességében nem játszottunk rosszul. Igaz, a végére elfáradtunk. Jobban szerettem volna, ha a végén azt mondják, jobb volt a Dunaújváros, de mi nyertük a meccset. Pontokra van szükségünk. Két meccs lejárt és már öt pontot elveszítettünk hazai pályán.”

Bosszankodott Stephan Lundh, a Dab.Docler edzője is: „A legutóbbi mérkőzéseink jobbak voltak, mint a mai. Végig nagyon hullámzó volt a játék. Nem vagyok megelégedve a csapat teljesítményével, hiszen sokkal többet vártam el tőlük. Talán az első harmad volt a legszörnyűbb, amióta a Dunaújváros edzője vagyok.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 750 néző. Játékvezetők: Juhász, Druga, Ozsváth, Székely.
Kozuch: 91,7% (Ruczuj)
K
Kiss T.: 90,3% (Sevela)
Nagy I., Flinta, Becze, Mihály, Tranca
1
Hüffner, Lindgren, Pavuk, Galanisz, Kiss Á.
Hruby J., Góga, Farkas, Moldován, Novák
2
Erdélyi, Nagy R., Gröschl, Peterdi, Somogyi
Bors, Papp Sz., Molnár Zs., Szőcs, Bíró T.
3
Huba, Jaborník, Ladányi, Homutov, Azari
Adorján, Molnár Z., Hildebrand, Péter
4
Tőkési, Szabados, Papp V.
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:55 SCC Becze Tranca Flinta
1-1 07:57 DAB Ladányi Homutov Azari
2-1 17:48 SCC Bíró T. Molnár Zs.
2-2 18:29 DAB Pavuk Galanisz
3-2 25:17 SCC Farkas Mihály
3-3 27:26 DAB SH Ladányi Papp V. Hüffner
3-4 62:20 DAB Pavuk Galanisz
31 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 12

Két erdélyi MOL Liga-meccs videón

   

Vasárnap Csíkszereda és Brassó is magyarországi vendéget fogadott. Az összefoglalók elkészültek, a HSC–DAB-ot itt, míg a Brassó–UTE-t itt találják.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum