Négy éve ponttalan az UTE Brassóban

   

A hazaiak idegenben nyertek az első körben és változatlan kerettel várják a vasárnapi meccset, a vendégek odahaza vesztettek és mindössze három csatársorral érkeztek.

Míg a Brassó változatlan összeállításban várja a vasárnapi MOL Liga-mérkőzést, addig az UTE csak 8 csatárral utazott el az erdélyi túrára. Pichler súlyos lábsérülést szenvedett a Miskolc ellen, még nem tudni, mikor térhet vissza. Az első meccshez képest még Gágyor és Turbucz hiányzik majd a keretből. Az előző szezonban a két csapat mind a 4 brassói mérkőzését a rendes játékidőben nyerte a hazai gárda, sőt az előző szezonban mindhárom, azt megelőzően mindkét brassói meccsen pont nélkül maradtak a lila-fehérek. Legutóbb 2009. szeptember 27-én szerzett pontot itt az UTE, igaz, akkor hármat is, mert 6-2-re nyert.

“Bár tudunk sokkal jobban is játszani, mint a MOL Liga nyitányán tettük, de nagyon örülök a Csíkszeredában megszerzett három pontnak – foglalta össze a lényeget Greg Lindqvist, a Brassó svéd vezetőedzője. – Minden szezonban fontos a jó rajt, és ez nekünk most összejött. Az UTE, majd a DAB érkezik hozzánk, két napon belül. Ebben a szezonban minden mérkőzés keménynek ígérkezik, de odahaza mindig a győzelem megszerzése a cél. Nagyszerű szurkolóink vannak, akik előtt a legjobb arcunkat szeretnénk mutatni, már vasárnap is.”

“A csütörtöki meccset szeretnénk minél hamarabb elfelejteni – utalt vissza Fekti Bálint, az UTE edzője a Miskolc elleni kilátástalan játékra. – Azon a meccsen semmi sem valósult meg abból, amit tudunk. Sokkal jobbak vagyunk annál, mint ami az első meccsen kijött, Brassóban már szeretnénk a saját játékunkat játszani, azaz szívvel-lélekkel küzdeni az elejétől a végéig. A srácok már nagyon kiéhezettek egy kis sikerre, és ez nagyon látszik rajtuk, reméljük, ez már a hétvégi meccseken ki is fog jönni belőlük és látszódni fog a játékunkon.”

Brassó–UTE 4-2

   

Két harmadot nullra nyert, végül mégis simán vesztett a lila-fehér csapat Brassóban, mert a középső húsz percet nagyon elrontotta.

A brassóiak könnyed győzelemre számítottak, de az talán éppen emiatt elmaradt. Az első találatra a 16. percig kellett várni, Dömötör kiválóan centerezett, Szirányi Dániel pedig a kapuba juttatta a korongot.

Az egyenlítést Piszarenko gólja jelentette, de a meccs felénél még mindig 1-1 állt a táblán. Igaz, csak 10 másodpercig, Bonar ugyanis emberelőnyben kettőre növelte a hazai gólok számát, sőt megroggyanni látszott az UTE, Petres fél perc múlva már 3-1-re módosította az eredményt. Sőt újabb 2,5 perc múltán Gliga háromgólosra változtatta az előnyt.

Ám vagy a Brassó vett vissza, vagy az UTE szedte össze magát, vagy mindkettő, de nem folytatódott a gólgyártás, sőt a vége előtt Dömötör Róbert lőtt gólt, így 4-2-vel zárult a nem különösebben izgalmas és színvonalas mérkőzés.

Szeretjük túlbonyolítani a dolgainkat

   

Mértéktartó edzői nyilatkozatok egy visszafogott mérőzés után. Így látta Greg Lindqvist és Fekti Bálint a vasárnapi Brassó—UTE meccset.

Greg Lindqvist, Brassó: “Végül is elértük, amit akartunk, gyöztünk. Uraltuk az egész mérkőzést, de az első harmadot nagyon elrontottuk. Úgy nézett ki, minden szétesik, mert van egy olyan rossz szokásunk, hogy szeretjük túlbonyolítani a dolgainkat, de egy percig sem aggódtunk a végeredmény miatt. Mi voltunk a jobb csapat a jégen, győznünk kellett és ezt is tettük. Hétfőn egy nehéz meccs vár ránk a Dab.Docler ellen, de nézzünk szembe a tényekkel, ebben az idényben minden MOL Liga-meccs nehéz lesz.”

Fekti Bálint, UTE: “A második harmad eldöntötte a meccset. Az elsőben jól dolgoztun, a helyzet magaslatán álltunk, de aztán elrontottuk. A harmadik harmadban aztán 6 mezőnyjátékossal a jégen sem ment a góllövés. Ami tetszett ma, az a csarnok és a hazai szurkolók.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 600 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Vas, Abonyi.
Polc: 88,9% (Fülöp)
K
Pleszkán: 90,7% (Hajek)
Wehrs, Nagy Cs., Gliga, Bonar, Zsók
1
Grigors, Horváth, Virág Csaba, Coleman, Fekti
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Saluga, Virág Csanád
2
Maklári, Kuusk, Dorner, Kovács, Papp
Imecs, János, Péter R., Antal, Petres
3
Sommer, Zalavári, Ódry, Dömötör, Szirányi
Mastaleriu, Oprea, Dumitru, Bálint, Péter Zs.
4
Hodos
Lindqvist Greg
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:04 UTE Szirányi Dömötör Kovács
1-1 25:48 BRA Piszarenko Hietamaki Bonar
2-1 30:10 BRA PP Bonar Saluga Wehrs
3-1 30:45 BRA Petres Antal Hietamaki
4-1 33:25 BRA PP Gliga Nagy Cs. Antal
4-2 55:19 UTE Dömötör
43 Kapura lövések száma 19
2 Kiállításpercek 10

A Brassó–UTE képei

   

Az eredmény a vártnál szorosabb volt a Brassó első hazai meccsén.

Két erdélyi MOL Liga-meccs videón

   

Vasárnap Csíkszereda és Brassó is magyarországi vendéget fogadott. Az összefoglalók elkészültek, a HSC–DAB-ot itt, míg a Brassó–UTE-t itt találják.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum