Az ifjúságiak is elkezdik

   

MAC?Graz és Miskolc?Fehérvár mérkőzésekkel szombaton kezdetét veszi az osztrák szervezésű ifjúsági EBEL-bajnokság, azaz az EBJL és egyben a magyar U18-as bajnokság. A Miskolc duplázik, vasárnap a Grazot fogadja.

Mind ez alatt a hét közben indult junior EBEL (EBYSL) is folytatódik, szombaton és vasárnap 3-3 magyar érdekeltségű meccset rendeznek, jobbára idegenben. A 6 találkozóból egyedül a szombaton 18 órakor kezdődő Fehérvár?Znojmót rendezik idehaza. Két szempontból is érdekes ez a párosítás, egyrészt mert az előző évi döntő visszavágója, másrészt pedig mert ez a két csapat egymással meccsel a vasárnapi EBEL-nyitányon, csak fordított szereposztásban.

Az U20-asokhoz hasonlóan a magyar U18-as csapatok is három bajnokságban versenyeznek ez évben. A kiírásokról, bajnoki rendszerekről legalul találnak részletes útmutatást.

Marton Tibor, a MAC edzője: “Nagyon örülünk, hogy szeptember első hétvégéjén már tétmérkőzést játszhatunk. Örülünk, hogy egy kihívásokkal teli szezon elé nézünk. Egyszerre kell helyt állnunk a magyar bajnokságban és az EBJL-ben. Ehhez a feladathoz megfelelő mennyiségű és minőségű játékos áll a rendelkezésünkre, ha szükséges, a serdülőcsapatból is tudunk lehetőséget biztosítani játékosoknak az U18-asoknál. Az elmúlt évhez hasonlóan több ifijátékost fogunk a juniorcsapat rendelkezésére bocsátani, ez egy jó fejlődési lehetőség nekik és azoknak is, akik helyükre kerülhetnek az ifjúsági csapatban. Elvárásunk csak az, hogy minden mérkőzés után úgy menjünk haza, hogy mindent kiadtunk magunkból, illetve hogy a szezon végére csapatként és egyénileg is jobbak legyünk, mint most vagyunk. Ezért keményen fogunk dolgozni. Sok mérkőzést játszunk, sokat utazunk majd ebben az évadban, de ez a hoki.”

A MAC egyelőre a Jégpalotában játssza a mérkőzéseket. Ezen a hétvégén 5 ifjúsági korú játékost nélkülöz az U18-as csapat, két-két hátvéd és csatár az U20-as csapatban játszik, Garát Zsombor pedig megsérült a válogatott külföldi túráján.

MACAVS_U16_final

Kóger István vezetőedző munkáját Énekes Lajos segíti az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapatánál. Érdekes szerepkör ez a Volán és a felnőtt válogatott korábbi edzője számára. “Sok minden új, korábban nem dolgoztam utánpótláskorú játékosokkal ? mondta Énekes Lajos a Jégkorongblognak. ? Elég hosszú időt töltöttem el az EBEL-csapatnál. A jégkorong az jégkorong, a játékosok meg játékosok itt is, de őket máshogy kell kezelni, mint a felnőtt állományt. Van, amiben egyszerűbb dolgom van, és van, amiben nehezebb. De jó dolgunk van, a környezetünkben mindenki szereti a hokit, vevő arra, amit mi edzők próbálunk tanítani.

Enekes Lajos

A legjobb ifjúsági korú játékosaink az U20-as csapattal edzenek és meccselnek, míg a legelőrébb tartó serdülők velünk. Így jelenleg 26 fős játékoskeret áll rendelkezésünkre. A mérkőzésekre mindig egyeztetve kapjuk vissza az U18-as korú játékosokat, és folyamatosan figyeljük további 5-6 U16-os teljesítményét.

A bajnokság kiírása miatt az alapszakasz elejétől a végéig minden meccset komolyan kell vennünk, mert csak a csoport első három helyezettje játszhat a végén a bajnoki címért. Később tehát már nem lehet javítani. Ennek fényében készülünk már az első mérkőzésre is.”

Vízi Dániel kétmeccses eltiltását tölti, amely még az előző szezonból eredeztethető, továbbá a juniorkerettel edző összes U18-ast nélkülözi e hétvégén a Kóger, Énekes edződuó.

A miskolciak Jim Fuyarchuk vezetőedzővel készülnek az ifjúsági EBEL-re és a magyar bajnokságra. Mint a tengerentúli szakember elmondta, a jelenlegi helyzet hasonlít ahhoz, mint amikor az ausztrál ifjúsági válogatottat irányította: “Új program, ismét felépíteni valamit, vonzott a feladat, de tisztában vagyok a nehézségeivel is, amikre majd igyekszünk megoldást találni.”
A Miskolci Jegesmedvék keretében 25 ifjúsági korú játékos található, de természetesen ők is merítenek a serdülőktől, 4-6 U16-os fiatalra számítanak alkalomadtán.

IFJÚSÁGI KOROSZTÁLY (U18)

Magyar bajnokság

Sorsolás, eredmények
Tabella
Lebonyolítás: A 8 mérkőzéses alapszakaszt követően a bajnokság két csoportra oszlik. Az ún. ?hazai csoportban? azon csapatok kaptak helyet, akik csak a magyar bajnokságban szerepelnek, a másik csoportban a külföldi bajnokságban is indulók. A csapatok az alapszakaszban szerzett pontjaikat magukkal viszik a középszakaszba. A külföldi kiírásban egymás ellen lejátszott meccsek az egész bajnokság során beleszámítanak a magyar eredménybe is.
Középszakasz:
Külföldi csoport: Fehérvár, MAC, Miskolc, UTE. 1 oda-vissza kör, azaz 6 mérkőzés/csapat
Hazai csoport: Debrecen, Kaposvár, Pesterzsébet, Vasas, ISK-HSC Csíkszereda. 2 oda-vissza + 1 oda kör, azaz 20 mérkőzés/csapat
Rájátszás: A külföldi csoport első két helyezettje automatikusan bejut a rájátszásba. A másik két kiadó helyért 2 nyert meccsig tartó Külföldi 3. helyezett?Hazai 2. helyezett és Külföldi 4.?Hazai 1.párharcot rendeznek. Ezt követően két nyert meccsig tartó elődöntő és három meccsig tartó döntő következik, a helyosztók szintén 2 győzelemig tartanak.

Részvevők

Debrecen
ISK-HSC Csíkszereda
Fehérvár
Kaposvár
MAC
Miskolc
Pesterzsébet
UTE
Vasas

EBJL (ifi EBEL)

Sorsolás
Eredmények
Tabella
Lebonyolítás: a 33 mérkőzéses alapszakasz végén 4 darab 4-es csoportos alakítanak ki, akik a következő rendben játszanak 1-1 tornát a végső helyezésekért:
1?4. helyért: a Kék csoport 1?3. és a Zöld csoport 1. helyezettje
5?8. helyért: a Kék csoport 4?6. és a Zöld csoport 2. helyezettje
9?12. helyért: a Kék csoport 7?9. és a Zöld csoport 3. helyezettje
13?16. helyért: a Kék csoport 10?12. és a Zöld csoport 4. helyezettje

Részvevők

Kék csoport:
Fehérvár
MAC
Miskolc
Graz (AUT)
Klagenfurt (AUT)
LA Stars (AUT)
LA Stars 2 (AUT)
Linz (AUT)
Medvescak (CRO)
Vienna Capitals (AUT)
Villach (AUT)
Znojmo (CZE)

Zöld csoport:
Bled (SLO)
Maribor (SLO)
Mladi Jesenice (SLO)
Olimpija Ljubljana (SLO)
Slavija Ljubljana (SLO)
Triglav Kranj (SLO)

Szlovákia, 1. liga (másodosztály)

Sorsolás, eredmények: később dönt a szlovák szövetség
Tabella

Részvevők

UTE

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum