Bemutatjuk a Bobrov-divíziót

 

Szerdán kezdődik a KHL hatodik szezonja. A negyedik részben az európai csoport következik.

A négy hetes csoportot bemutató sorozatunkban elsőként a Csernyisov-divíziót elemeztük, másodikként pedig a Keleti-főcsoport másik csoportját, a Harlamov-divíziót, harmadikként a Taraszov-divízió került terítékre, míg negyedikként a főleg Oroszországon kívülieket felvonultató csoport következik. A csapatok nevei után zárójelben a legutóbbi szezonban elért eredményt jeleztük.

khl-bobrov

CSZKA Moszkva (6.)

A fővárosi katonacsapat négy év után jutott be újra a főcsoport-elődöntőbe, a csapat erősítését pedig továbbfolytatták. A ponterősebb játékosok közül távozott Igor Radulov és Niklas Persson, illetve a válogatott védője, Jevgenyij Rjaszenszkij. Utóbbi helyett viszont jött a védelembe Nyikita Zajcev, érkezett Ilari Filppula és Brandon Reid, de a legnevesebb újonc egyértelműen a csapatkapitánnyá választott Alekszej Morozov. A csapat élére kinevezték a klub első tengerentúli edzőjét, John Torchetti a Floridánál és a Los Angelesnél is megfordult vezetőedzőként az NHL-ben.

Dinamo Minszk (19.)

A fehérorosz KHL-csapat két év után maradt le újra a rájátszásról, Lukasenko fenyegetőzött is a csapat megszüntetésével, ám végül a fehérorosz játékosok előtérbe helyezésével folytatták. Emiatt több légiós távozott, Tim StapletonTeemu LaineJanne Niskala a KHL-en belül talált magának új csapatot. Két kanadai és egy szlovák érkezett, Derek MeechJacob Micflikier és Tomás Surovy feladata a távozók pótlása, rajtuk kívül fiatal fehérorosz válogatott játékosok (Andrej FilicskinIlja KaznadejIlja Sinkevics és Artur Gavrusz) kapnak bizonyítási lehetőséget.

Dinamo Riga (24.)

A négy szezonon keresztül rájátszásba jutó lett csapat csúnyán leszerepelt tavaly, a főcsoport utolsó helyén végeztek. A legponterősebb játékosuk, Martins Karsums a Dinamo Moszkvához igazolt, míg a csapatkapitány Guntis Galvins a Jugrához távozott. Helyettük jött a rutinos Sandis Ozolins és Georgijs Pujacs, a korábbi KHL-es gólkirály, Marcel Hossa, illetve a Kassán pont per meccs fölött termelő Marcel Hascak. A vezetőedző maradt Artis Abols, idén újra a rájátszásért küzdhetnek.

Lev Praha (15.)

A csehek első KHL-szezonjukban is remekül szerepeltek, bejutottak a playoffba, a nyáron pedig még tovább erősödtek. A két kapusuk, Tomas Pöpperle és Jakub Stepánek távozott, helyükre két finn, Atte Engren és Petri Vehanen érkezett. A védelem erősödött Ryan O’Byrne és Topi Jaakola leigazolásával, míg a támadóknál csak Surovy és Hossa távozott, őket az SM-liigában berobbanó Justin Azevedo, a friss világbajnok Martin Thörnberg és a kétszeres Gagarin Kupa-győztes Niko Kapanen pótolja. Vaclav Sykora csapatának minden esélye megvan arra, hogy újra bejusson a playoffba.

Medvescak Zagreb (újonc)

Az EBEL-ből érkező horvát klub játékosainak ugyanúgy össze kell szokniuk, mint az összedraftolt Admiralnál. Csak nyolcan maradtak a tavalyi keretből, közülük nem mindenki lesz alapember ősztől. A kapuban az egy NHL-meccsel rendelkező Mark Dekanich és az AHL-győztes Barry Brust állhatnak, a védelemben Mark PopovicIvan Svarny és Mathieu Carle rendelkeznek KHL-es tapasztalattal, míg a támadók közül Charles Linglet és Ryan Vesce már játszott együtt a Torpedóban, míg Matt Murley az Amurnál fordult meg. Az egyéb igazolások közül a dán válogatott Patrick Bjorkstrand és a korábbi NHL-es gólkirály, Jonathan Cheechoo érdemel említést.

Slovan Bratislava (13.)

A csehekhez hasonlóan a szlovákok KHL-csapata is rájátszásba jutott első szezonjában. A keretben nem történt jelentős változás, továbbra is a szlovák játékosokra építenek a Slovannál. Távozott Miroslav Satan, viszont jött a kapuba a cseh Miroslav Kopriva, a védelembe Martin Skoula és a támadókhoz Tomas Netik. A pozsonyiak ereje a csapategységben rejlik, Rostislav Cada és fiai idén is harcban lesznek a rájátszásba jutásért.

SZKA Szentpétervár (3.)

Az elmúlt szezonban bronzéremig jutó Néva-partiak nem elégszenek meg a főcsoportdöntővel, a nyáron még tovább erősödtek. Távozott a támadók közül Jevgenyij ArtyuhinIvan NyeprjajevMakszim RibinFjodor Fjodorov és Makszim Afinogenov. A kapuba érkezett a cseh válogatott Alexander Salák, a védelembe az orosz válogatott Jevgenyij Rjaszenszkij és kilenc Szalavat Julajevnél eltöltött év után Andreh Kutyejkin. A támadósorba pedig nem kisebb neveket igazoltak, mint Roman CervenkaJevgenyij KetovVagyim SipacsovOlekszej Ponyikarovszkij, de mind közül kiemelkedik Ilja Kovalcsuk. A bombaerős kerettel nem is lehet Jukka Jalonen célja más, mint a Gagarin Kupa-győzelem, amire minden esélyük megvan.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum