Babcock magabiztos és örül a vitáknak

 

Ha mindketten ugyanazt gondoljuk, akkor kettőnk közül valaki feleslegesen van ott. Mike Babcock mondott nagyon érdekeseket a játékoskeret-összeállításról.

Olvasóink szerettek arról vitázni, hogy vajon az edző vagy a general manager dolga-e a játékoskeret összeállítása. Mint ismeretes, Kanadában az olimpiai keretet Yzerman és stábja állítja össze, Babcock edzőnek abból kell főznie, amit ők elé tesznek. De ez nem jelenti azt, hogy ne beszélnének egymással. Az edzőtáborban például Babcock elmagyarázta a játékosoknak, mit vár tőlük, mi kell ahhoz, hogy válogatottak legyenek. Előtte pedig sokat beszélgettek erről Yzermannel, akik a megadott szempontok alapján az értékelést és a válogatást végzik. Az edző és a general manager közötti kapcsolatról maga Babcock nyilatkozott csütörtökön egy rádióadásnak. Ebben a Detroit kapcsán Ken Holland gm-mel fenntartott konfliktusos viszonyáról így nyilatkozott:

“A minap apámnál voltam Saskatoonban. Nem nagyon szoktam bújni az újságokat, de ott belebotlottam egy cikkbe, amely arról szólt, hogy Ken Holland és én a Detroitnál sokat vitatkoztunk tavaly a játékosokról. Apám megkérdezte, ez nem így van minden évben? Mire én: De igen, minden évben, minden nap. Ez ugyanis a természetes folyamata a dolgoknak. Mindenkinek mindenről megvan a saját véleménye, ami különbözik a tiedtől. De ettől te is csak jobb leszel. Ha mindketten ugyanazt gondoljuk, akkor kettőnk közül valaki feleslegesen van ott.

A másik része a dolgoknak: ha ott ülsz egy értekezleten, ahol senki nem mondja el a véleményét, megfigyelhető, hogy az értekezlet után mindenki mindenkit kibeszél a háta mögött. Ezzel szemben, ha mindenki kiteszi az asztalra, amit gondol, az lehet, hogy egy ideig kellemetlen, de az értekezlet után mindenki számára egyértelműbbek a dolgok. Én ez utóbbit sokkal jobban szeretem. Kennel nagyon jó a viszonyunk. És ha valaha úgy tettünk volna, hogy mindig mindenben egyetértünk, akkor most elárulhatom, ez nem így van, de ettől mindketten csak sokkal jobbakká váltunk.”

Ezek után a riporter arról kérdezte Babcockot, hogy nem okoz-e problémát, ha a gm és az edző között nagy a korkülönbség, illetve nem jobb-e, ha az edző fiatalabb kettejük közül. Babcock válasza:

“Lehet, de ennél vannak sokkal fontosabb dolgok, ilyen például a magabiztosság. Soha nem érhetsz el ilyen emberek közelébe, ha nem vagy magabiztos. Márpedig a magabiztos embereknek van véleményük, és azt meg is akarják osztani másokkal. Vitatkozhatunk Ken Hollanddal bármiről, az utazástól kezdve a menetrenden át a játékosokig, számtalanszor vannak olyan meglátásai, amelyek nekem sosem jutnának eszembe, és ez fordítva is így működik.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum