A KHL-en belüli legjelentősebb mozgások

 

A ligába érkezők és onnan távozók után összeszedtük a tíz legkomolyabb belső váltást.

10. Tim Stapleton (amerikai, támadó, Dinamo Minszk ? Ak Barsz)

Első KHL-szezonjában házi pont- és gólkirály lett a fehérorosz KHL-csapatnál, továbbá jelzésértékű, hogy beválasztották az All Star-csapatba is. A világbajnokságon az ötödik legtöbb pontot gyűjtötte az USA válogatottjában, amellyel bronzérmet nyert. Az átalakuló Ak Barszban komoly szerep hárul rá, feladata nem más, mint sortársaival pótolni a távozó Morozov?Kapanen?Zaripov hármast.

9. Niko Kapanen (finn, támadó, Ak Barsz ? Lev)

A világbajnok center öt év után távozik az Ak Barsztól, ahol két Gagarin Kupát nyert, 346 mérkőzésen 211 pontot gyűjtött. A kazanyiaknál véget ért a finn légiósok korszaka, közülük csak Janne Pesonen maradt. Kapanen képességeit azonnal el is ismerték a prágaiaknál, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy alkapitányként az A betűt viselheti.

8. Deron Quint (amerikai, védő, Traktor ? Szpartak)

A rutinos amerikai bekk az egyetlen, aki az eddigi öt KHL-szezon alatt megelőzte Kevin Dallmant a liga góllövőlistáján a védők között. A 37 éves Quint három év után távozik a cseljabinszkiektől, két évre írt alá a Szpartakhoz, ahol nehéz dolga lesz a playoffba juttatnia a moszkvaiakat a legutóbbi főcsoportbeli utolsó előtt helyezés után.

7. Jevgenyij Artyuhin (orosz, támadó, SZKA ? Atlant)

A gigantikus termetű szélső a legutóbbi alapszakaszban 30 mérkőzésen csak egy gólig és egy gólpasszig jutott a szentpéterváriaknál, a playoffban viszont 12 meccsen három gólt lőtt és két gólpasszt adott, ám így is távozni kényszerült. Az Atlantnál viszont számítanak fizikai adottságaira, a szintén mázsás Alekszej Mihnovval együtt megfélemlíthetik az ellenfeleket.

6. Alekszandr Szvitov (orosz, támadó, Szalavat Julajev ? Ak Barsz)

A szintén száz kilogramm fölötti csatár három év után igazolt el a Szalavat Julajevtől, az Ak Barsznál pedig hiánycikk volt a termetes támadó ezidáig. A világbajnok centernek Kapanent kell pótolnia, ám teljesen más fizikai felépítéssel rendelkezik, mint a Levhez igazolt finn. A kazanyiaknál több 80 kilogramm alatti támadó is található, az ő védelmük lesz Szvitov feladata.

5. Teemu Lassila (finn, kapus, Barisz ? Avangard)

Ha azt írtuk, hogy az Avangardtól távozó Ramö feladata a visszavonuló Kiprusoff pótlása, akkor egyértelműen Lassila dolga Ramö helyettesítése. Az omszkiak továbbra is követik a finn vonalat, Petri Matikainen honfitársat keresett a kapuba, akit meg is talált egy világbajnok személyében. Legutóbbi szezonjában 90% alatt teljesített, ám még így is a legjobb kapott gólátlaggal rendelkezett a kazah csapat kapusai közül. Mindenesetre furcsa mezszámot választott magának, nem sok kapus véd 19-es mezben.

4. Vagyim Sipacsov (orosz, támadó, Szeversztal ? SZKA)

A szentpéterváriak tovább folytatták a cserepoveciek kiszipolyozását, egy szezonnal ezelőtt a védő Makszim Csugyinov lett SZKA-játékos, ám ezt még túlélte a Szeversztal, sőt a rájátszás első körében ki is ütötte a Lokomotivot, ám most a két legponterősebb játékos távozott, Vagyim Sipacsov és Jevgenyij Ketov. Sipacsov már évek óta az orosz válogatott közelében van, ám a végső keretszűkítésnél mindig kiesett a világbajnokságra utazó keretből, a szentpéterváriaknál viszont bizonyíthatja, hogy helye van Biljaletgyinov csapatában.

3. Danyisz Zaripov (orosz, támadó, Ak Barsz ? Metallurg Magnyitogorszk)

A kétszeres világbajnok szélső tizenkét év alatt 2006-ban orosz bajnoki címet, 2008-ban Kontinentális Kupát, 2009-ben és 2010-ben pedig Gagarin Kupát nyert az Ak Barsz színeiben. Némileg meglepő, hogy nem szülővárosa csapatához, a Traktorhoz tért vissza, de így sem lesz messze otthonától Magnyitogorszkban. Kérdés, mennyi idő alatt csiszolódik össze új csapattársaival, ugyanis a válogatottbeli sora megegyezett a kazanyi trojkával.

2. Vaszilij Kosecskin (orosz, kapus, Szeversztal ? Metallurg Magnyitogorszk)

A világbajnok kapus három év után tér vissza Magnyitogorszkba, az egyik legjobb orosz kapus az elmúlt idényben gyakorlatilag egyedül védte végig a szezont a Szeversztalban, egyetlen mérkőzésen pihent, akkor is egy válogatott hétvége után. A két méter magas kapus stabil pontot jelent a Magnyitka kapujában, hosszú távon számolnak vele, 2017-ig írt alá a “Macska”.

1. Alekszej Morozov (orosz, támadó, Ak Barsz ? CSZKA)

Amennyire egyértelmű volt Kovalcsuk első helye az érkezők listáján, annyira egyértelmű Morozov első helye az átigazolóknál. Az orosz válogatott korábbi csapatkapitánya 2004-ben tért haza az NHL-ből, kilenc éven keresztül játszott a kazanyiaknál, Zaripovhoz hasonlóan háromszor nyert velük bajnokságot. Hat évig viselte a K, majd pedig a C betűt a mellkasán, utóbbit a CSZKA-nál is megtarthatja, a moszkvai piros-kékek csapatkapitányi tisztségét ugyanis ő tölti be.

morozov-cszka

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum