Találkoztak a világ legjobb játékvezetői

 

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség is készül Szocsira, az NHL-lel közösen az olimpia potenciális játékvezetőinek tartott edzőtábort.

Sok országban a játékosoknak volt esedékes a múlt hét végén az összetartás. A legjobb zebrák mind ez alatt egy háromnapos felkészülésen vettek részt a Bernhez közeli Magglingenben.

“Már harmadik éve tartunk ilyen edzőtábort a világ legjobb játékvezetőinek és vonalbíróinak, ezúttal a Szocsiban rendezendő olimpiára való felkészülés jegyében ? mondta Konstantin Komissarov, az IIHF játékvezetésért felelős menedzsere. Most megmutathatják, milyen fizikai kondícióban vannak, hogy milyen munkát végeztek el a nyáron. Ezen kívül felmérjük a korcsolyázótudásukat és szabályértelmezési továbbképzéseket is tartunk.”

Az edzőtáborban 17 játékvezető és 15 vonalbíró vesz részt, összesen 12 országból. Közülük 14-14 játékvezető és vonalbíró kap majd megbízatást Szocsira, felük az NHL-ből érkezik, másik felük más topligákból. “Azt láttam, hogy nagyon kemény dolgoznak ők is és nagyon jó formában érkeztek az edzőtáborba ? folytatta Komissarov. ? Nagyra értékeljük, hogy ilyen komolyan veszik a felkészülést, azok is, akik főállású játékvezetők és azok is, akik mellékállásban látják el ezt a feladatot. Olyan színvonalú tornán, mint amilyen Szocsiban is vár ránk, nagyon fontos, hogy a játékvezetők kiváló fizikai formában legyenek, majdnem olyan jóban, mint maguk a játékosok.”

Szocsi birok

“Sok éve veszek részt ilyen tornákon Európában, ezek egytől egyik mind nagyon jól szervezettek voltak. Az utolsó pár évben azonban látványos a fejlődés a játékvezetői állomány tekintetében. Edzettségben ott vannak, ahol lenniük kell, igazi sportolók ők is, teljesen átvették a sportolói mentalitást” ? ezek már Terry Gregson szavai, aki az NHL játékvezetői testületének igazgatója volt 2009 és 2013 között, 1981 és 2004 között pedig maga is NHL-es játékvezetőként dolgozott. ? Az átlagéletkor folyamatosan csökken, ami mindig biztató jele a hosszú távú fejlődésnek. Az is örvendetes fejlemény, hogy egész világon egységesedik a játékvezetői felfogás.”

A nőknek külön tartottak edzőtábort, augusztus 17. és 25. között, az amerikai olimpiai edzőközpontban, Lake Placidben. Közülük tízen érdemelhetik majd ki azt a dicsőséget, hogy a világ legrangosabb hokitornáján vezethetnek. Számukra nem csak tesztek és továbbképzések szerepeltek a programban, de az U18-as amerikai és kanadai válogatott bemutató mérkőzésen is közreműködhettek, mely után természetesen kiértékelték a látottakat.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum