Kilenc hely elkelt a kanadai keretben

 

Nem a kanadai szövetségi kapitány dönt az olimpiai játékoskeretről. 3 hátvéd és 6 csatár helye már biztos.

Ha nem jön közbe rendkívüli esemény, kilenc játékos tagsága nem forog veszélyben. A maradék 16 helyre 38 játékos pályázik. Steve Yzerman, a kanadai válogatott general managerére és stábjára különösen kemény hónapok várnak decemberig, a nevezési határidőig.

Szerdán véget ért a jég nélküli olimpiai edzőtábor a kanadai jégkorong-válogatott tagjai számára, az edzőtáborban részt vevő 47 jégkorongozó most visszatér csapatához, ahol folytatja a szezonra való felkészítést. A neheze azonban csak október elsején, az NHL-szezon első meccsével kezdődik. A játékosoknak ugyanis a meccseken nyújtott teljesítményükkel kell meggyőzniük a szakvezetést arról, hogy helyük van a végleges keretben.

Yzerman Babcock

A névsorról meglepő módon nem Mike Babcock szövetségi kapitány dönt, hanem Steve Yzerman general manager és csapata, amelyet igyekeztek úgy összeállítani, hogy lefedjék az egész ligát, így a stábban helyet kapott Peter Chiarelli (Boston Bruins), Ken Holland (Detroit Red Wings), Doug Armstrong (St. Louis Blues) és Kevin Lowe (Edmonton Oilers). Az ő dolguk lesz, hogy október elsejétől értékeljék a játékosokat. Nem kell azonban mind a 47 játékos teljesítményét figyelemmel kísérniük, vannak ugyanis olyanok, akik ha egészségesek, mindenképpen ott lesznek a keretben. Ők kilencen deklaráltan ott lesznek Szocsiban, amennyiben nem sérülnek meg: Duncan Keith, Drew Doughty, Shea Weber, Sidney CrosbyJonathan ToewsJohn Tavares, Steven Stamkos, Rick Nash és Patrice Bergeron. Eddig tehát 9-ből 9 találat, igaz, ezek aligha voltak kétségesek.

Rájuk tehát Yzerman elmondása alapján csak annyira kell figyelni, hogy minden rendben van-e velük. A megmaradt 38 játékos folyamatos értékelése is elképesztően nagy feladat lesz, ráadásul mint mondják, az ajtó továbbra is mindenki más előtt is nyitva áll, vagyis ha egy játékos mindent elsöprő formát fut október és november folyamán, nem válogatottságot kizáró ok, hogy nem hívták be a bő keretbe. Nem csak magyar szemmel tűnik hihetetlenül nehéz feladatnak egy ilyen mélységű listán rangsort felállítani és kihúzni akár csak egyetlen, nem hogy 22 nevet.

Shea Weber örült is a tsn.ca-nak adott nyilatkozatában, hogy neki ezzel nem kell foglalkoznia: “Ezért vagyok én játékos. Egyszerűen túl sok és túl nehéz döntést kell meghozni. Ha végignézed a listát, mindenki megérdemli, hogy ott legyen. Ezért is tagjai a bő keretnek. És akkor még vannak olyanok is, akik nem is tagjai a keretnek, de a mutatott teljesítményükkel kivívják a jogot a válogatottban való szereplésre. Egyfelől tehát szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen nagy mennyiségben vannak jó játékosaink, másfelől ez gyakran állít nehéz kérdések elé minket.”

Yzermanék a jövő héten összeállítják a novemberig tartó pontos menetrendet: “Novemberben összejövünk mi, a kiválasztásért felelős csapat tagjai, és szűkítünk bizonyos dolgokon. Megbeszéljük, ki mit látott és hogy hogyan szervezzük meg magunkat december közepéig, amikor a végleges döntést kell meghoznunk. Mindenkin rajta tartjuk legalább az egyik szemünket, de meghatározott csapatokra, mérkőzésekre és játékosokra külön koncentrálni fogunk, hogy segítsük a döntés meghozatalát.”

Az utolsó keretszűkítésre december közepe és vége között kerül sor, a végleges listát december 31-ig kell nevezni az olimpiára.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum