Győzelemmel nyitottak az MHL-esek

 

Négy mérkőzéssel megkezdődött vasárnap az omszki junior-világkupa.

Az első mérkőzésen az MHL-es HK Riga 5-2-re nyert a USHL-es (a legjobb amerikai juniorliga) Dubuque Fighting Saints ellen, a kemény mérkőzésen két tízperces és egy végleges fegyelmit osztottak ki. A csoport másik találkozóján a házigazda MHL-győztes Omszkije Jasztrebi már az első harmadban négy gólt lőtt a cseh Vítkovice Steelnek, végül 5-1-es hazai győzelem született.

A másik négyes első találkozóján a kanadai OHL-es Sudbury Wolves szerezte meg a vezetést, ám az első harmadban egyenlített, majd a második játékrész elején fordított a Dinamo-Sinnyik, a fehérorosz MHL-esek végül 5-1-re diadalmaskodtak. Az észak-európai csapatok találkozója hozta a legszorosabb mérkőzést, a svéd Frölunda vezetett két góllal, ám a finn HPK fordított és egy újabb gólváltás után 4-3-as finn győzelem született.

Hétfőn az A csoportban a két vesztes találkozott, gól csak a záró húsz percben született, az 50. percben megszerezte a vezetést a Dubuque, majd pedig üres kapura is betalált az amerikai csapat, így 2-0-ra nyert a Vítkovice Steel ellen. A két győztes mérkőzéséből pedig az MHL címvédője jött ki jobban, az omszkiak szinte végig vezetve 6-3-as győzelmet arattak a HK Riga felett.

A B csoportban a HPK már három góllal vezetett a Sudburyvel szemben, ám a kanadaiak tíz perc alatt egyenlítettek, viszont a finnek másodjára is remekül hajráztak, 45 másodperccel a rendes játékidő vége előtt gólt lőttek és 4-3-ra nyertek. A Dinamo-Sinnyik hétfője nem sikerült olyan jól, mint a vasárnap, a Frölunda Indians 5-2-es győzelmet aratott a fehéroroszok ellen.

Az MHL-en kívüli csapatok eddigi teljesítménye nem mérvadó, fel lehet hozni a tavalyi világkupát, ahol az orosz liga csapatai jól, míg az észak-amerikaiak rosszul kezdték a tornát, ám végül a Sudbury nyerte a vk-t.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum