Lehetetlen tényleg nem létezik

   

Scott Stafford a legfrissebb példa erre. A 23 éves kanadai csatár bal kézfejét születésekor amputálták, de kiválóan teljesít az amatőrök között,  nyáron profiszerződésre hajt. Az év mondása máris az övé.

Stafford tehát a kezdetektől fogva egy kézzel játszik, a félig megmaradt alkarjához támasztja be a hokiütő felső végét. 1990. március 7-én született, a köldökzsinór a bal kezére tekeredett a születéskor, ettől teljes mértékben leállt a végtag vérkeringése. A megfelelő orvosi ellátás ellenére Scott kezét már nem tudták megmenteni az orvosok.

A rendellenesség nem vette el Stafford kedvét attól, hogy kedvenc játékának hódoljon, így a jelenleg az ACH nevű ligában ? amelyet korábban MLH-nak (Major League Hockey ) hívtak ? vitézkedő Dundas Real McCoys aktív játékosa. Ez a név ismerős lehet a magyar rajongók számára is, hiszen hazatérése után évekig itt játszott válogatottunk Kanadában született korábbi hátvédje, Omar Ennaffati.

Stafford

Stafford tehetségéről és hozzáállásáról mindent elárul, hogy meghívták a CHL-ben (Central Hockey League) ? ez a negyedik számú profi liga a tengerentúlon, az NHL, az AHL és az ECHL után következik, de itt már nagyon komoly tudású játékosok is megfordulnak ? szereplő Denver Cutthroats edzőtáborába, ahol az edző az a Derek Armstrong, aki közel 500 NHL-mérkőzést tudhat a háta mögött.

Armstrong röviden így nyilatkozott a Staffordról: “Ezt a srácot végtelenül szórakoztató nézni. Egyszerűen tényleg elképesztő, amit csinál.”

És mit mondott maga az érintett saját magáról? Egy humoros mondatban foglalta össze az életét, az optimizmusát és a hozzáállását: “All my goals are short-handed!” (Az emberhátrányban szerzett gólt hívják short-handednek, ami szó szerint, illetve tükörfordításban rövid kézzel elért gólt jelent, ez utóbbira utalt Stafford ? stero.)

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum