Szélig Viktorékra komoly torna vár

 

A válogatottságtól az idei vb után visszavonult bekk és csapata szerda este indult útnak, hogy csütörtöktől a tradicionális bledi Rudi Hiti-tornán vegyen részt.

Vas Jánosékhoz hasonlóan a Briancon is augusztus 12-én, hétfőn kezdte meg a közös felkészülést a szezonra, náluk is volt állapotfelmérés, csapatépítő tréning. Sőt, mivel a kazah Szariarka Karaganda Franciaországban töltötte a felkészülést, így augusztus 15-én már le is játszották első mérkőzésüket ellenük. A magyar szurkolóknak ismerős lehet a kazah csapat, hiszen a 2010-es Kontinentális Kupán előbb 7-0-ra verték a DAB-ot, majd hatalmas meglepetésre a Csíkszereda hősies küzdelemben, Sikorcin két góljával 4-3-ra a kazahokat, így végül az erdélyi csapat jutott tovább.

Nos, Széligék három nap jeges edzéssel a lábakban nyerni ugyan nem tudtak, de a 4-2-es vereség (utolsó gól üres kapura született) több mint vállalható. Ez volt a legkisebb arányú győzelem, amit a kazahok francia körútjuk során arattak. Szélig Viktor sem tulajdonított nagy jelentőséget a vereségnek: “Jól sikerült az első hét, sokat dolgoztunk, mint ahogy ilyenkor szokás. A csapat fele a szokásoknak megfelelően kicserélődött, ezért a felkészülés eleje az ismerkedés jegyében is telik. Még csak most alakul ki, hogy ki kivel passzol egy sorban. Az első felkészülési meccsünket már le is játszottuk, amelyen vereséget szenvedtünk, 4-2 arányban, egy közelben edzőtáborozó kazah VHL-es csapattól.”

Briancon-kupa

Azóta nyilván sokkal összeszokottabbak, az előttünk álló hétvégén pedig egy rangos nemzetközi tornán vesznek részt Bledben, immár hagyományosan. A program szerint csütörtök este a Jesenicével kezdenek, péntek délután az Olimpija Ljubljana vár rájuk, míg szombaton a norvég bajnok Stavanger Oilersszel csatáznak Széligék. A történet érdekessége, hogy a Stavanger idén érdekelt a Kontinentális Kupa harmadik fordulójában, ráadásul a magyar ágra került, vagyis ha a DAB vagy a HSC megnyeri a Dunaújvárosban rendezendő második fordulót, akkor egyik ellenfele ez a norvég csapat lesz.

“A Rudi Hiti-tornára már nem először megyünk ? mondja erre Szélig, egészen pontosan ez lesz a negyedik alkalom. ? Szerdán este indulunk, az éjszaka folyamán utazunk, mint ahogyan a szezon során is, így az új csapattársak szokhatják a kiképzést. A torna jó színvonalúnak ígérkezik, biztosan jól fogja szolgálni a felkészülésünket. A Jesenice és a Ljubljana meccseire sokan szoktak kilátogatni, még úgy is, hogy a Jesenice csak az osztrák 2. ligában indul ezúttal. Sok jó és rutinos szlovén játékos található a keretükben, mint például a szlovén válogatott csapatkapitánya, Tomas Razingar. Az eredmények csak másodlagosak lesznek, persze biztosan mindenki győzni szeretne majd.”

rudihiti

Széligék tehát feltehetően három értékes tapasztalatokat hozó felkészülési mérkőzéssel lesznek gazdagabbak szombat estére. Ezt követően már csak két meccset játszanak, augusztus 30-án és szeptember 1-jén a Chamonix-val mérkőznek, először idegenben, majd otthon. Ezt követően kerül sor a szezon első fontos meccsére, melyen rögtön be is zsebelhetik idei első címüket, hiszen szeptember 7-én mint kupagyőztesek Brestben játszanak a bajnok Rouennal a francia Szuperkupáért: “Az első igazán fontos meccsünket Vas Jankóék ellen játsszuk a bajnokok kupájáért. Minden kiírás és titulus érdekel bennünket, így ez is, tehát nyerni szeretnénk.”

Ezt követően szeptember 11-én végképp elkezdődik a francia szezon, hiszen ekkor a Ligakupa nyitófordulójában a Villard lesz az ellenfél. A bajnokság szeptember 14-én kezdődik, a Briancon elsőként a Strasbourgot fogadja.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum