Shannon Szabados ott lesz Szocsiban

 

A kanadai női válogatott magyar felmenőkkel is rendelkező olimpiai bajnok kapusa tagja annak a háromfős kontingensnek, akik már biztosan utaznak.

Ezt már ugyan áprilisban lehetett sejteni, amikor Dan Church szövetségi kapitány mindössze három kapust jelölt a bő keretbe, mivel a 21-es névsorban összesen három kapusnak van hely. A Globe and Mailben megjelent tudósítás szerint azonban ez nem csökkenti a versenyszellemet, hiszen bár nagyon fontos a repülőjegy, korántsem mindegy, ki kezdi első számú kapusként a tornát.

Vancouverben például Szabados kezdett, és annyira jól ment neki, hogy a második számú kapus, Charline Labonte végül csak egyetlen harmadot kapott, a svédek ellen 13-1-re megnyert mérkőzésen. Mivel Kanada és az USA messze a többi ország előtt jár női jégkorongban, így egy nemkívánatos sérülésen kívül nehezen képzelhető el bármi, ami megingathatná a kezdő kapus pozícióját.

Az egyedüli fontos különbség Vancouverhez képest, hogy a két topcsapat már a csoportkörben, február 12-én megmérkőzik egymással. Ha ott esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, akkor elképzelhető, hogy vált a szakvezetés. A kanadaiakat az idei elvesztett vb-döntő után mindennél jobban fűti a bizonyítási vágy.

A teljes keret, vagyis a három kapuson kívül 9 hátvéd és 15 csatár fél évet együtt készül Albertában, ahol egymás között és fiatalabb korosztályú fiúk elleni meccsekkel hangolnak. Ezeken kívül hat alkalommal játszanak női hokit népszerűsítő mérkőzést az USA-val, valamint novemberben részt vesznek a Négy Nemzet Kupán. Összesen 50-60 mérkőzés szerepel az előzetes programban.

A kapusokra visszatérve, mindhárman hangsúlyozták, egyáltalán nem érdekes, hogy már biztos helyük van a csapatban, hiszen mindhárman első számú kapusok akarnak lenni: “Az emberek azt mondják, szerencsések vagyunk, hiszen biztosan utazunk, de hármunk közül csak egy valaki fog védeni a döntőben ? mondja kellő magabiztossággal a legkisebb nemzetközi rutinnal rendelkező Lacasse. ? Márpedig mindhármunknak az a célja, hogy kezdő legyen a döntőben.”

Shannon Szabados

A szövetségi kapitány amondó, a decemberi keretszűkítésig ki kell derülnie a sorrendnek, ha valamiért mégsem így alakul, akkor utána is folytatódni fog a belső versengés. Az biztos, hogy mindhárman egyforma eséllyel indulnak: “Új szezon, új esélyek ? mondja Church. ? Az én fejemben legalábbis mindhárman egy vonalról indulnak.”

Szabados a maga részéről annyit tett hozzá, hogy nyilvánvalóan mindhármuk célja az, hogy kezdők legyenek. “Természetesen az a célom, hogy kemény munka árán megszerezzem az első helyet. Úgy gondolom, erre idén mindhármunknak egyforma esélyünk van. Ötvennél is több mérkőzést játszunk. Ez rengeteg lehetőséget jelent arra, hogy bizonyítsuk magunknak és a csapattársainknak is, hogy méltók vagyunk az első számú kapus szerepére.”

Szabados továbbra is egy fiú egyetemi bajnokságban véd, a NAIT-ot bajnoki címre vezette, a rájátszás 7 mérkőzésén 93%-os átlaggal védett. A ligában a meccsenkénti átlagban legkevesebb gólt beszedő kapus volt e szezonban.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum