Ilyen lesz az NHL 2013/14-es idénye

 

Érdekes kérdésekben vitatkozhatnak egy amerikai szakíró prognózisával.

A USA Today hokis szakírója, Kevin Allen készített egy tíz pontból álló előrejelzést a következő NHL-szezonra. Mivel minden szezon eleji esélylatolgatás egyik fő attribútuma, hogy semmi nem teljesül belőle, vagy legalábbis nem úgy, feltétlenül szükségét érezzük, hogy ezt is közöljük.

1. Seth Jones Shea Weber hátvédpárja lesz: az idén az első kör negyedik helyén a Nashville által draftolt hátvédnek olyan jó szezonja lesz majd, mint tavaly Jonas Brodinnak volt, aki mindenkit meglepett azzal, hogy fiatal kora ellenére, milyen érett védőmunkát végzett. Jones ugyanúgy megkaphatja párjának csapata első számú bekkjét, ahogy Brodin is felkerült Ryan Suter mellé, habár Weber és a svájci vb-második és MVP Josi nagyon erős párost alkottak, kiegyenlítettebb lehet a Predators védelme, ha két legjobb hátvédje külön sorban játszik.

2. Tim Thomas talál magának csapatot: habár a kitűnő kapus után nem kapkodnak jelenleg a játékospiacon, könnyen előfordulhat, hogy amennyiben valamelyik csapatban megsérül az egyes számú hálóőr, szerződtetik a jövőre negyvenedik évébe lépő hálóőrt.

3. Crosby eléri a 125 pontot: A pittsburghi csapatkapitánynak a 2009/10-es idény volt az utolsó, amikor teljes szezont játszhatott, azóta mindig közbejött valami sérülés. 26 évesen azonban még csak most éri el karrierje zenitjét, és ha az eddigieknél kicsivel több szerencséje lesz és a sérülések is elkerülik, újra végigjátszhatja a szezont. Ebben az esetben pedig a 125 pont számára könnyen teljesíthető.

4. Az edzők nyugodtabban dolgozhatnak, mint eddig: a Tampa Bay Lightning, a Colorado Avalanche, a Buffalo Sabres, a Vancouver Canucks, a Dallas Stars, a New York Rangers és az Edmonton Oilers mind új edzőt szerződtetett a nyáron, vagy még a tavalyi szezon közben érkezett váltás a kispadra. Az összes többi csapat hosszabbított vezetőedzőjével, így kevesebb mozgásra lehet számítani a kispadokon, mint azt eddig megszokhattuk.

5. Luongo és Quick lesz Kanada és az USA válogatottjának kapusa az olimpián: Kanadában eleve lyukas a poszt, nincsenek olyan számban szóba jöhető jelöltek, mint azt megszokhattuk. Másrészt Luongo még mindig kiemelkedik nemzetközi rutinjával, olimpiai és vb-aranyérmes, számos nemzetközi versenyen bizonyította, hogy nyerő típus. Az USA ketrecének védelmére az elmúlt két szezonban fantasztikus teljesítményt produkáló Quick a legesélyesebb, noha senki nem felejti, miket művelt Ryan Miller, a Buffalo kapusa 2010-ben Vancouverben. Kettejük közül amelyik jobb formában lesz decemberre, az lehet a kezdőkapus, ez pedig Quick lesz.

6. Szocsiban nem kedvez majd a hazai pálya: noha az újságírók és a fogadóirodák többsége is afelé hajlik, hogy a Dacjukkal, Ovecskinnel, Malkinnal, Kovalcsukkal felálló hazai csapatot kiáltsa ki az olimpia első számú favoritjának, a nagy elvárás bénítólag is hathat. A szerző favoritjai éppen ezért Kanada, Svédország és USA.

7. A Red Wings szárnyalni fog Keleten: a nyári igazolásoknak és Darren Helm visszatérésének köszönhetően a detroiti csapat támadójátéka sokat javult, minden esélyük megvan arra, hogy elcsípjék az Atlanti divízió második helyét a Boston mögött. Bár sokan a védekezés miatt bírálják az autóvárosiakat, a szezon végén láthattuk, hogy az is nagyon összeállt. Most már egyértelműen a góllövésben kell erősödniük, amiben sokat segíthet Daniel Alfredsson és Stephen Weiss.

8. A Jets ismét lemarad a rájátszásról: habár a csapat átkerült a Nyugati konferenciába, ez sem menti meg attól, hogy az alapszakasz végeztével búcsút mondjon a küzdelmeknek. Az új divízióban 96-97 pont kellhet a továbbjutáshoz, a Jets erre nem lesz képes, átlagos szezon esetén 88, kicsivel jobb teljesítmény esetén 90-92 pontot kaparhat össze.

9. A Toronto jobb lesz, mint a Montreal: tavaly a 48 meccses rövidített szezonban a Canadiens hat ponttal jobban teljesített, mint a Toronto, ám a gólerős David Clarkson és a kiváló kapus, Jonathan Bernier érkezésével a Maple Leafs könnyen elérheti a 100-101-pontot. Hacsak Carey Price nem produkál valami egészen kivételes szezont, akkor minimális különbséggel, de a Montreal a Toronto mögött fog végezni.

10. A Devils ismét lemarad a rájátszásról: ha ez így lesz, akkor Lou Lamoriello general managernek ez lesz az első két egymást követő szezonja, hogy a Devilsszel nem lesz ott a playoffról. Az elmúlt 13 hónapban a Devils jelentős veszteségeket könyvelhetett el a keretben, hiszen nincs már Zach Parise, Clarkson és Kovalcsuk sem. Már tavaly is ők voltak a Keleti konferencia leggólképtelenebb csapata, Kovalcsuk távozásával pedig a helyzet csak még rosszabb lett.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum