A MOL Ligában még nem bizonyítottam

   

“Az elvárások velem kapcsolatban magasak, ezt már a tárgyalások során éreztem. De ez nem baj, nem tudnak annál magasabbak lenni, mint amilyen elvárásokat magammal szemben támasztok.” Az év egyik legnagyobb hazai igazolásaként Ladányi Balázs csütörtökön 1 éves szerződést kötött a Dab.Doclerrel.

Miért a DAB-ot választotta?

Olyan perspektívát vázolt fel a vezetés, ami megfelelt az elvárásaimnak. A komoly célok között szerepel természetesen a MOL Liga-címvédés, és a még komolyabbak a Kontinentális Kupa-szereplésre vonatkoznak, ezek nagyot nyomtak a döntéskor a mérlegben. Nem titkoltam és nyilatkoztam is arról, hogy még egy-két évet külföldön szerettem volna játszani. Ha nem is hegyekben álltak, de voltak ajánlataim. A Dab.Docler nagyon szerette volna, hogy ide igazoljak, és mivel Azari Zsolttal tudtam elsőként megegyezni, ezért az adott szó kötelezett. Nem titok, több mint egy hete megállapodtunk, de a szerződést csak csütörtökön írtuk alá. A kettő között egy külföldi csapat is jelezte, elfogadja az igényeimet. Azt gondolom, olyan nagy meglepetés nem történt, hiszen hazaigazoltam és nem a világ végére. A héten visszaköltöztünk Dunaújvárosba, és ilyenkor érzem, hogy mennyire igaz a mondás, mert mindenhol jól éreztük magunkat, de…

Mire számít új csapatában?

Az elvárások velem kapcsolatban magasak, ezt már a tárgyalások során éreztem. De ez nem baj, nem tudnak annál magasabbak lenni, mint amilyen elvárásokat magammal szemben támasztok. Tapasztalat szempontjából új csapathoz, új ligába kerültem. A DAB-ban és a MOL Ligában még nem bizonyítottam. Hiszen eddig egy meccset sem játszottam a Dunaújvárosi Acélbikákban és a MOL Ligában sem. Itt nincs múltam, úgyhogy meg kell mutatnom, mennyit érek ebben a közegben. Így állok a feladathoz.

Ladányi Balázs 3

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Milyen szakmai munka vár a Dab.Doclerre?

Ha valamiről, akkor az edzői stábról tényleg felesleges hosszan beszélnem. Stephan Lundh és segítői kiemelkedő színvonalat képviselnek, és nem csak Magyarországon. Mindenki láthatta és az elmúlt években tapasztalhatta, milyen szakmai munka folyik a DAB-ban. Bár a francia, az olasz bajnokság és az EBEL után a MOL Ligában játszom, amely egy szinttel alacsonyabban jegyzett bajnokság, a szakmai munka színvonaláról ez egyáltalán nem mondható el.

2005-ben távozott. 8 év után ugyanaz a szerep vár Ladányi Balázsra Dunaújvárosban?

Valószínűleg egyáltalán nem. Amikor 29 évesen elmentem, már több mint tízéves OB I.-es tapasztalatom volt, és ugyanennyi időt lehúztam a felnőtt válogatottnál. Ehhez még hozzátettem azóta 2 év franciaországi és 4 év EBEL-tapasztalatot. Úgy gondolom, az az egyik legfontosabb feladatom – és ahogy érzékeltem, Azari Zsolt is azt várja el tőlem –, hogy meg tudjam mutatni a fiataloknak, mivel és hogyan tudnának előrelépni az edzésmunka terén. Szélig Viktorral sokszor nyilatkoztunk arról, hogy mi igazából 30 felett tudtuk meg külföldön, milyen az az edzésmunka, amely előreviszi a teljesítményünket. Szeretném megmutatni a fiataloknak, hogy kell dolgozniuk, készülniük ahhoz, hogy jobb játékos váljon belőlük. Ha fogékonyak, akkor nem lesz nehéz dolgom, azt kell kitennem eléjük, hogy saját magamtól mit várok el.

Volt olyan pillanat a Székesfehérváron töltött idő alatt, amikor azt gondolta, a Volánban fejezi be pályafutását?

Igen, volt olyan időszak, amikor ez benne volt a pakliban.

És mikor gondolt arra, hogy visszatér Dunaújvárosba?

Már nem emlékszem pontosan, hogy az Újpestre vagy a Brianconba igazolásomkor készült egyik interjúban mondtam azt, hogy mielőtt végleg befejezem majd a pályafutásomat, egy évet még szeretnék Dunaújvárosban játszani. Egy utolsó szezonra mindig is vissza akartam jönni – természetesen ez nem jelenti azt, hogy most az utolsó évemre készülök –, ennek ellenére Fehérváron volt, hogy úgy tűnt, ott hagyom abba a hokit néhány év múlva. Azt gondolom, a játéktudásommal továbbra sem lenne gond az EBEL-ben, de a tavalyi történeteket nem szeretném újra elővenni.

Ladányi Balázs 2

Az OB I.-ben közel hárompontos meccsenkénti átlagot hozott, míg el nem ment külföldre. Valami hasonló összejöhet az előttünk álló idényben is?

Elsődlegesen arra törekszem, hogy a játékom színvonala ne csökkenjen. Hogy pontokban ez miként mérhető, azt meglátjuk, de aligha képes bárki is 50 MOL Liga-meccsen közel 150 pontot termelni. Nem lesz túl nehéz feladat, hogy folyamatosan fenntartsam a koncentrációs szintet, mert ez a MOL Liga, már nem az az OB I., ahol 6-7 évvel ezelőttig játszottam. Az európai elitbajnokságokhoz képest annyi hátránya, vagy inkább lemaradása mindenképpen van, hogy nem annyira kiegyenlített, mint például az EBEL. De remélem, a mezőny végén álló csapatokkal is lehet jó meccset játszani.

Mikor csatlakozik új csapatához?

Pénteken még egyénileg készülök, és hétfőtől kezdek a csapattal együtt készülni. A svéd vezetőedzővel, Stephan Lundh-dal még nem beszéltem. Érdekes élmények várnak rám, mert bár mint mondtam, hazatérek, de hosszabb időt csak két játékossal, Tőkési Lajossal és Peterdi Imrével töltöttem el a jégen a mostani keretből. (Ladányi utolsó újvárosi szezonjában Kiss Tamás, Hüffner Adrián, Azari Zsolt és Peterdi Imre volt csapattársa – F. K.). A légiósok közül Peter Sevelát ismerem, amikor Zólyomban voltam próbajátékon, Karol Krizan mögött ő volt a HKM Zvolen második számú kapusa.

Mik a céljai a szezonban?

A DAB-bal minden hazai sorozatot szeretnék megnyerni, ahol elindulunk, a nemzetközi kupában pedig olyan messzire eljutni, ahová magyar csapat még nem jutott. Ez sem a MOL Liga, sem a Magyar Kupa, sem a Kontinentális Kupa esetében nem lesz könnyű, enyhén fogalmazva. Emellett úgy állok neki a munkának, hogy legyen esélyem megtartani a helyem a magyar válogatottban. Ott szeretnék lenni a szöuli világbajnokságon.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC 3-2 HVÉGE
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE 3-8VÉGE
március 29., szerda
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
U14   UTEAVS 
NHL 02:05 PITCHI 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
március 31., péntek
NHL 02:05 NSHTOR 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 VSVAVS 
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
NHL 01:05 NYRPIT 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 MÜNAVS 
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
NHL 01:05 TBLMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 EDMANA 
  • SPÍLER TV
ROC 10:10 OLLAVS 
ROC 13:10 MISRIT 
NHL 21:05 BUFNYI 
  • SPÍLER TV
április 3., hétfő
U14   AVSUTE 
NHL 00:05 CBJWSH 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 HUNSLO 
VÁL 19:00 HUNSWE 
április 4., kedd
U18 13:10 HUNSLO 
április 5., szerda
U14   UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk