Fontos, hogy ki nyert nemzetközi tornát

 

David Poile, az amerikai válogatott general managere a fiatalok lehetőségéről, a válogatás elveiről és a nemzetközi tapasztalat fontosságáról.

Kedden az amerikai válogatott menedzsmentje tartott sajtótájékoztatót azok után, hogy kihirdette az augusztusi edzőtáborba meghívott bő keret tagjainak névsorát.

Ha összehasonlítjuk a héten napvilágot látott kanadai és amerikai válogatott keretet, akkor az egyik legnagyobb különbség, hogy a kanadaiak között majdnem minden játékosról el lehet képzelni, hogy ott lesz a végső keretben. Az amerikaiaknál messze nem ez a helyzet. Mindez természetesen nem véletlen, és szoros összefüggésben áll az amerikai filozófiával. Az olyan játékosok, mint John Gibson, Seth Jones, Beau Bennett, Nick Bjugstad, Jacob Trouba, Alex Galchenyuk és Dan DeKeyser, jó eséllyel otthonról fogják nézni az olimpiát, vagy éppen az AHL-ben játszanak majd meccseket az NHL-szünetben, beválogatásuk mégis logikus lépés. Egyrészt jutalom az eddig elvégzett munkáért, másrészt ezzel továbbra is bent tartják őket a rendszerben annak érdekében, hogy ha eljön az ő idejük, bevethetők legyenek.

David Poile

Minderről David Poile, az USA válogatottjának gm-je a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy természetesen a 2014-es játékok állnak a fókuszban, de fél szemmel figyelnek a jövőre is. Konkrétan Gibson kerettagságát firtató kérdésre pedig ezt válaszolta: “Akár eljött az ő ideje, akár nem ? én személy szerint nem tudom erre a kérdésre a választ ?, azt szerettük volna, hogy mindettől függetlenül részese legyen a folyamatnak.” Az USA bő keretében 16 olyan játékos van, aki a 2010-es ezüstérmet nyerő csapatnak s tagja volt. Jó részük feltehetően ott lesz az utazó keretben is, de mellettük van néhány kiadó hely: “Van néhány nyitott kérdés ? folytatta Poile. ? A jó hír az, hogy rengeteg jól képzett játékosunk van, akik meg fognak küzdeni ezekért a posztokért. Szeretném, ha a legfiatalabbak közül páran képesek lennének elkapni utazóhelyet. Az mesés volna.”

A sajtótájékoztatón felmerült a biztosítások ügye és hogy jeges edzés hiányában mivel töltik majd az időt. Poile elmondta, legalább lesz idő alaposan megismerni egymást és megbeszélni a taktikát, valamint azokat az elveket, amelyek szerint összeállítják a végleges névsort. Ezek után a játékosok számára egyértelmű lesz, hogy mit vár tőlük a szakvezetés.

“Olyan játékosokat keresünk, akik már értek el sikert, ez első számú prioritás. Ebből a szempontból nagyon jó, hogy a 48 játékosból 30-nak van már aranyérme valamilyen nemzetközi tornáról. Vannak olyanok is, akik kiemelkedő mennyiségű nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Ilyenkor mindig megnézed, kik nyertek már valamit a keretből, hol nyertek és kikkel játszottak. Ugyanis a csapat kémiája az ezekben a szituációkban szerzett tapasztalatokból áll össze.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum