Remélem, mindenki meg akarja nyerni a MOL Ligát

   

Új hűtő- és palánkrendszer, valamint új csapat várja az Érsekújvár-szurkolókat augusztustól a felvidéki jégcsarnokban. A játékosállományát alaposan megerősítő Érsekújvár hétfőn megkezdte a közös munkát.

Meciar edző 35-37 játékos közül választhatja ki a végleges, 20+2 fős keretet. Rajtuk kívül még néhány fiatal játékos kaphat szerződést, ők a saját nevelésű fiatalokból álló B csapatban ? amely a szlovák harmadosztályban versenyez ? kezdhetik meg a szezont, és közülük a legjobbak felkerülhetnek a MOL ligás csapathoz.

Sucharda Ferenc elnököt a nyári igazolásokról és az előttük álló feladatokról kérdeztük. “Természetesen az a célunk, hogy megnyerjük a MOL Ligát. Remélem, minden csapat ezzel a tervvel indul az új bajnokságnak. Abban a reményben erősítettük meg játékoskeretünket, hogy több beleszólásunk lesz a végső sorrendbe.”

Sucharda Ferenc

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Nem titok, az előző évet 120-150 ezer euróra tervezték, de végül 200 ezer euróba került. A második szezonban 250-300 ezer eurót fognak elkölteni. “Úgy indultunk neki az első évnek, hogy meglátjuk, mire vagyunk képesek. Kiderült, hogy az eredeti csapattal nem tudunk a négy közé jutni. De mindenképpen rájátszást szerettünk volna játszani, ezért erősítettünk, és nagy nehezen sikerült bejutnunk. Ha nem igazolunk, az 5. helyen végeztünk volna. Most nem szeretnénk izgulni, az a cél, hogy magabiztosan kerüljünk a négybe, ne csak az utolsó pillanatban.”

A csapat működésre egész évre biztosított: “Csak olyanba vágok bele, amit teljesíteni tudok. Eddig is így csináltam, ezután is így szeretném.”

Ersekujvar jegcsarnok

A felújítás jó ütemben halad, nagy munkát végeztek a nyáron az érsekújvári jégcsarnokban. Megújult a pályatest, a palánkrendszer és az öltözők nagy része is. Augusztus 1-jén kezdik el a jeget fagyasztani, 5-én, hétfőn megy jégre a csapat.

Augusztus 9-én már le is játsszák az első felkészülési mérkőzésüket, később kétszer találkoznak az EBEL-es Fehérvárral, és a szlovák extraligás Nitra elleni meccs is tervben van. A csapatot alaposan megerősítették, a szlovák világbajnok Marek Uram érkezésén kívül bombaként robbant a hír, miszerint a magyar válogatott centere, Nagy Gergő is Érsekújváron folytatja. Az összes átigazolást itt találják meg.

Tavaly ősszel kevesen jártak meccsre Érsekújváron. A rájátszás jobban alakult, ekkor már 1000 fős átlag jött össze. Mint a klubvezető jelezte, ez egyáltalán nem kuriózum, hiszen amikor a kilencvenes évek közepén az Extraligába jutásért játszottak osztályozót, háromezren is voltak az újvári jégcsarnokban. “Az a tervünk, hogy az előttünk álló idényben 1000 fölé menjen az átlagnézőszámunk, a vége felé pedig megközelítsük a kétezret.”

A szlovákiai sportvezető szerint jó lóra tettek a MOL Ligával, amely nagy piaccal rendelkező, folyamatosan fejlődő bajnokság. “Azt látom, hogy a nyáron szinte minden csapat erősödött. Egyedül a Csíkszeredát nem tudom még eldönteni, onnan kevés hír érkezik, de a többi ellenfelünk jobb lesz, mint egy éve volt. Úgy látom, ismét a Dab.Docler a favorit, de hosszú a szezon, meglátjuk, mi lesz a vége. Az látszik, hogy mindenképpen indokolt volt az erősítésünk.”

Mindent megtesznek a közönség kiszolgálásáért, péntekre gulyásfőzéssel egybekötött focimeccset szervez a csapat az érsekújvári ünnepség alkalmából a szurkolók és a játékosok között. Minden nagy név ott lesz a csapatból, ahogy a plakát is hirdeti, Marek Uram, Ján Chovan, Marek Dubec, Albín Podstavek, Andrej Sucharda és Nagy Gergő is pályára lép.

Ersekujvar foci

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum