Öt új tag a Hall of Fame-ben

   

Remekül tippeltek a szakírók arra, hogy kik is kerülhetnek be a Hockey Hall of Fame-be az idei évben. Abszolút bejött a papírforma, ugyanis a Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Chris Chelios trió mellett a Halhatatlanok Csarnokának tagja lesz az ír-kanadai női játékos, Geraldine Heaney, illetve posztumusz a legendás edző, Fred Shero. Az öt új tagot 2013. november 11-én iktatják be Torontóban.

Az érintetteket természetesen azonnal megszólaltatták, akik így kommentálták a megtisztelő hírt:

Chris Chelios: ?Amikor én bekerültem olyan nagyságokkal játszhattam együtt mint Guy LaFleur, Steve Shutt, Larry Robinson és Bob Gainey. A szárnyaik alá vettek, és így csak a legjobbat tanulhattam tőlük. Mindegyikük nagyszerű játékos volt, óriási sikerekkel, akik a legjobb tanácsokkal láttak el, amit mindig meghallgattam. Nagyon nagy hatással voltak a pályafutásomra.?

Scott Niedermayer: ?Ez elég szürreális, hogy egyszer csak felhívnak, hogy figyelj, bekerültél a Hall of Fame-be. Valószínűleg sok időbe telik majd, mire felfogom. Ez egy nagyon különleges dolog és óriási megtiszteltetés tagnak lenni.?

Brendan Shanahan: ?A legjobbkor kerültem Detriotba. Akkor a csapat már évtizedek óta nem nyert kupát és mindenki ki volt éhezve, ahogy én is. Aztán rájössz, hogy milyen nehéz megdolgozni a győzelemért, de a megszállottja leszel, ami egyre jobb teljesítményre serkent. Szerencsém volt, hogy akkor kerültem a Red Wingsbe, amikor hasonló felfogású játékosok voltak ott. Ha én akkor nem vagyok a tagja a csapatnak, ma sosem lennék itt.?

Ed Snider a Flyers elnöke: ?Megborzongtam és nagy örömmel töltött el, amikor meghallottam, hogy Fred Shero bekerült a halhatatlanok közé. Nem értem és nem tudom, hogy miért nem történt ez meg hamarabb, de most már az a fontos, hogy ünnepeljünk, mert ez egy boldog nap, Fred igazán megérdemelte ezt. Ez egy nagy nap neki és a Philadelphia Flyersnek is.?

Ray Shero, Fred fia, a Penguins general managere: ?Nagyon sok mindent kapott és adott apám ennek a játéknak és én is megpróbálok ugyanannyit tenni érte. A szenvedélye volt a hoki.”

Geraldine Heaney: ?Ez valami nagyon különleges dolog, és büszkén nézhetek vissza a karrieremre. Sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Nagyon örülök ennek és remélem, hogy ez elősegíti a női jégkorong további terjedését és fejlődését. Már az IIHF halhatatlanjai közé bekerülni is óriási nagy dolog volt de ide, erre nincsen szó. Nagyon-nagyon boldog vagyok.?

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum