Bréking: Kercsó Árpád Fradi-drukker

   

Meglepő bejelentéssel élt a jelenleg Fehérváron dolgozó mesteredző, akivel a Zöld és fehér című újság múlt heti számában olvasható egy hosszabb interjú. Ebből szemezgetünk peterszkynek köszönhetően.

Ahogy a lap írja, Kercsó Árpádban már gyerekkorban kialakult a fradizmus. “A nagybátyám Pesten élt, így amikor hazajött Gyergyóba, mindig tudott mesélni a Fradiról, én meg amúgy is fogékony voltam a sportra, hamar beleszerettem az Albert, Fenyvesi, Mátrai-féle csapatba. Később volt szerencsém végigkísérni a szintén fantasztikus, Nyilasi fémjelezte együttest.”

Kercso Arpad

Természetesen a jégkorongcsapatról is tudott az erdélyi fiatalember. “A Ferencvárosnak akkor mindenben jó csapata volt, ugyanúgy a hokit is figyelemmel követtem, és szurkoltam nagyon Jakabházyéknak. Amikor végeztem a román TF-en, Csomafalván kezdtem dolgozni testnevelő tanárként, ott, mivel adott volt a jégkorong, edző is lehettem. Egyszer eljött Erdélybe a Fradi öregfiúk, ezen felbuzdulva nagyon szerettem volna, ha valahogy el tudnánk intézni, hogy az FTC korosztályos csapatával játszhassanak barátságos meccset az én gyerekeim.”

A találkozó összejött, a háztetőkön is emberek lógtak. Hudákék ellen szenzáció volt egy ilyen meccs, legalább 2000 néző láthatta. “Sajnos soha, egy percig sem edzősködhettem a Fradiban, egész egyszerűen azért, mert nem volt megkeresés, nem rajtam múlott.”

Pedig ahogy mondja: “A Fradival mindent el lehet érni! Fél Pest Fradi érzelmű, egy saját jégpálya kellene, és hamar lehetne nagy Ferencvárost csinálni! Egyszer próbálkoztunk, még toborozni is elmentünk az iskolákba, akkor úgy nézett ki, megépül a jégpálya, végül semmi sem lett belőle?”

Az FTC jelenlegi problémáiról a következő a véleménye: “Bár dicséretes, hogy erőlködnek, pénz nélkül, csupán szeretetből, ezen a szinten nem lehet maradandót alkotni. Ráadásul, amíg nincs hazai pálya, sok jóra nem számíthatunk.”

Kercsó elárulta, a hokin kívül a labdarúgást és a kézilabdát követi. “A kézis lányok sikerei nagyon szépek, öröm nézni ezt a csapatot. A foci is egész jó eredményt hoz végre, bár igazán a bajnoki címmel lehetnénk csak elégedettek. Legalább újra vannak nagy győzelmek, van miért meccsre járni, azt pedig látni kell, a csapatépítés nem egyszerű.”

Kercsó Árpád 2008-ban mesélt nekünk arról, milyen érzés volt, amikor éveken át kórusban szidta a Fradi-tábor és hogyan dolgozta ezt fel annak idején.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum