A parlamentből a cseh Extraligába

   

Jiri Slegr a Triple Gold Club-tag ? Stanley Kupa-győztes, olimpiai és világbajnok ? cseh hátvéd legutóbb három éve játszott tétmeccset, amikor 600-nál is több NHL-mérkőzés után hazatért nevelőklubjába, a Litvínovba.

Azóta a politikában is kipróbálta magát a 42 éves hokista, 2010-ben az ellenzék színeiben bejutott a cseh parlamentbe. Mint azt egy interjúban elmondta, noha tudta, hogy sokakban ellenszenvet fog kiváltani politikai szerepvállalása, és nagyjából tudta azt is, mire vállalkozik, ellenzékiként nem tudott annyit segíteni a cseh sporton, mint ahogyan azt eredetileg elképzelte. Mindeközben nevelőegyesülete sorra erőn felül teljesített a cseh élvonalban, úgyhogy egyre erősebb lett benne a vágy, hogy visszatérjen és a jégen próbáljon segíteni csapatának.

Slegr parlament

Mindebben tovább bátorították egykori válogatott csapattársai, Martin Straka és Jaroslav Spacek, akik nevelőegyesületükkel, a Plzennel idén bajnoki aranyérmet nyertek. A vágyakat tett követte, így Slegr január óta lejár edzésekre a Verva Litvínovba. Mint mondja, egyelőre az edzések alapján minden nagyon biztatóan alakul, egyedül a háta rendetlenkedik. Formában maradását segítette, hogy az edzésekkel aktív pályafutásának szüneteltetése alatt sem állt le.

“Ez a város már régóta megérdemelne egy bajnoki címet. Minden meccsen kint van 4-5 ezer ember, ami egy ilyen kis településen tiszteletre méltó nézőszám (Litvínov lakossága 27 ezer fő körül van). Ha ez sikerülne, annak én is szeretnék részese lenni, de természetesen nem az én személyes ambíciómról van szó elsősorban ? szögezi le a veterán hátvéd, bár kissé talán furcsa, hogy éppen a cseh bajnoki arany hiányzik a gyűjteményéből. ? Martin Straka hatalmas munkát végzett a Plzennél, Spacek előtt pedig le a kalappal, hogy meccs nélkül tért vissza a döntőben, ami egyáltalán nem látszott a játékán. Meglátjuk, nekem sikerül-e.”

Slegr

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum