Elit klubban a magyar játékvezető-ellenőr

 

A hónap közepén Zürichben rendezték az IIHF játékvezető-ellenőrök éves találkozóját, amelyen Beck Péter révén magyar szakember is jelen volt.

Az IIHF játékvezető-ellenőrök találkozója igen szűk körű rendezvény, csak a világ 25 IIHF-minősítésű supervisora és egy supervisorgyakornok vehetett részt rajta. Ez a 26 szakember végzi a játékvezető-ellenőri munkát az összes IIHF-rendezésű válogatott tornán ? az olimpiai selejtezőtől az A csoportos világbajnokságon át az alsóbb divíziójú utánpótlás-világbajnokságokig. Örömteli módon Beck Péter személyében 2010 óta magyar IIHF-supervisor is van, így a honi játékvezetői testület képviselte magát a mítingen. A játékvezetői teljesítmények egységes értékelése megkívánja, hogy időről időre eszmét cseréljenek, ez volt az apropója az idei összejövetelnek.

Az előadók közt szerepelt Christer Englund, az IIHF játékvezetői bizottságának elnöke, Dave Fitzpatrick, az IIHF sportigazgatója, Konstantin Komissarov, az IIHF bírófőnöke és Adrian Oggier, az IIHF sportkoordinátora. A részvevők visszajelzést kaptak az IIHF világbajnokságokon és rendezvényeken végzett teljesítményükről, valamint jövőre vonatkozó célokat is kitűztek a játékvezetők fejlesztésével és a különböző szintű IIHF-tornákat illető információmegosztással kapcsolatban. A konferencián szó volt az ellenőri munka számos részterületéről is, a cél az, hogy mind inkább egységes szemlélet alakuljon ki az IIHF-supervisorok között.

Beck Péter a tapasztalatairól szólva blogunknak elmondta: “Rendkívül fontos az IIHF számára, hogy az ellenőrök az ugyanolyan játékhelyzeteket egyformán vélelmezzék, ugyanazt az instrukciót adják a játékvezetőknek. A rendezvény fókuszában ez állt, kiemelten foglalkoztak az előadók például a lábbal a kapuba juttatott korongok, a fejre-nyakra irányuló támadás és a hátulról lökés kérdésköreivel. Hasznos volt ez az összejövetel, egyrészt megismertük egymást, másrészt az ellenőri munka olyan részleteivel is tudtunk foglalkozni, mint a nyomtatványok, űrlapok, torna alatti teendők. Ezek érdemben segítik majd a munkánkat. Emellett mi is adtunk visszajelzést az IIHF illetékeseinek a tapasztalataink alapján, ezeket remélhetőleg fontolóra veszik a jövőben. A cél az, hogy évente sor kerüljön erre a konferenciára ? a legutóbbi hat évvel ezelőtt volt. Azonban ahhoz, hogy a jégen működő játékvezetők szemlélete valóban mind egységesebb lehessen, szükséges, hogy ennél gyakrabban, akár minden évben tapasztalatot cseréljenek az IIHF-ellenőrök.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum