Ha nincs rájátszás, fizetek a nézőknek

 

Válság idején a szokatlan megoldások hozhatnak áttörést, még az ECHL-ben is.

Bakersfieldben az ECHL-es csapat már második éve nem tud bejutni a rájátszásba. Kóger Dániel egykori csapata, ahol a játékosoknak olykor a kispadon randalírozó kondorkeselyűkkel is meg kell birkózniuk, nem számít a harmadik számú észak-amerikai liga élcsapatai közé, de ez már nekik is sok volt, hiszen ezt megelőzően csak első ECHL-es évükben csúsztak le a playoffról. Ennek pedig már lassan 10 esztendeje. Válság tehát van, méghozzá szakmai, amit áprilisban egy új general manager szerződtetésével igyekeztek orvosolni.

olver

John Olver a megfelelő embernek tűnik a feladatra, hiszen két éve dolgozik a klub mellett a legváltozatosabb pozíciókban, segédedzőtől a játékosmegfigyelőig. Ezt megelőzően főként a WCHL-ben és BCJHL-ben látott el edzői feladatokat. A klub annyira bízik Olverben, hogy különleges akciót indított, mely nem nélkülözi a hatásvadász elemeket.

Ennek lényege, hogy ha a 2013/14-es szezonban sem jutnak be a playoffba, akkor a megváltott jegyek és bérletek érvényesek lesznek a 2014/15-ös szezon mérkőzéseire is. A dolog a gyakorlatban úgy néz ki, hogy minimum hatmeccses bérlet megváltása esetén hat következő szezonbeli mérkőzésre ingyen mehetnek be a nézők egy esetleges újabb kudarc esetén.

Az igazat megvallva Olver és a klub között a nagyobb kockázatot Olver vállalta, hiszen a kieső jegybevételt a general manager béréből fedezik. Az új vezető azonban nincs híján a kellő magabiztosságnak: “30 éve dolgozom a hokiszakmában, és eddig mindig bejutottunk a rájátszásba. Nem gondolom, hogy ez a sorozat éppen most fog megszakadni.”

A feladat persze nem tűnik lehetetlennek, hiszen az ECHL Nyugati Konferenciájában kilenc csapatból kell bekerülni a legjobb nyolc közé a rájátszás eléréséhez, de azért nem biztos, hogy a kiváló szakember helyesen mérte fel a gm szerepét egy csapat sikerében. Idén a Bakersfield a mérkőzések kevesebb mint 35%-át tudta megnyerni, jövőre ehhez képest 9 pontot kell hoznia a nyolcadik San Franciscón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum