Hossa játszani akar

   

Vasárnap hajnalban játszák a 2013-as NHL-finálé ötödik mérkőzését. A párharc jelenleg 2-2-es döntetlenre áll, az ötödik mérkőzést nyeri Chicagóban, az karnyújtásnyira kerül a bajnoki címtől.

A feleknek három nap pihenő állt rendelkezésre ahhoz, hogy rendezzék a soraikat a legutóbbi bostoni mérkőzés óta. Nézzük, hogyan töltötték a csapatok ezt az időt, mi várható a hajnali mérkőzésen.

Kezdjük a sort a hazai csapattal, a Blackhawksszal. A legfontosabb kérdés, ami a Sólymokat foglalkoztatja, Marian Hossa állapota. A pénteki tréninget még kihagyta a szlovák szélső, de a legfrissebb információk szerint vállalja a játékot, és ott lesz az ötödik mérkőzésen. Quenneville az elvesztett második és harmadik mérkőzés után remekül nyúlt bele a csapatába, kiválóan keverte az sorokat, aminek győzelem és hat ütött gól lett az eredménye, sőt Patrick Sharp átvette a vezetést a playoff góllövőlistáján. Természetesen van negatívum is a csapatnál, mert bármennyire is szép a fél tucat gól, az öt kapott nagyon sok.

A chicagói védelemnek nagyon össze kell kapnia magát és fel kell nőnie Duncan Keith-hez, aki elöl-hátul emberfeletti munkát végez és akinek a jégideje hat perccel haladta meg a második legtöbbet pályán lévő védő, Michal Rozsival idejét. Amennyiben Keith-t bármilyen módon semlegesíteni tudják a Bruins játékosai, úgy mind támadásban, mind védekezésben bajban lesz a Chicago.

NHL: JAN 16 Blackhawks at Blue Jackets

A Bostonnál szintén a védelem lesz a kulcskérdés. Nagyon röviden a Rask és Chara vezette bostoni csapatrész aligha fog még egyszer ilyen gyengén teljesíteni, azt is lehet mondani, hogy apró kisiklás volt a részükről a negyedik találkozó. Amennyiben átmentik a formájukat a Pittsburgh elleni szériából, vagy akárcsak a döntő első három mérkőzéséről, aligha lesz keresnivalójuk a hazai csatároknak.

Apropó csatárok. A rájátszásban eddig a bostoni első sor vitte a prímet, ám a fináléban ez a második és a negyedik kezébe került. Bergeron egymaga négy gólt szerzett a négy találkozón, míg a negyedik soros Paille két győztes találatot ütött. 2-2 után is egységesebbnek és hosszabbnak tűnik a Boston padja, a Hawks mellett egyedül a hazai pálya szól.

A döntő ötödik találkozóját a Sport 1 élőben közvetíti, hajnali két órától.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum