Nagyon szeretek a Dab.Doclernél dolgozni

   

Stephan Lundh egy évet hosszabbított Dunaújvárosban, ősszel a Kontinentális Kupa négyes döntőjét célozza meg csapatával. Oda magyar klub még nem verekedte be magát. A svéd sikeredző KHL-es szerződések helyett választotta harmadszor is Magyarországot.

? Sokan azt hitték, már csak az EBEL miatt maradna, végül mégis maradt. Miért?

? Tényleg nagyon szeretek a Dab.Doclernél dolgozni. És bár ebben az évben még valóban lecsúsztunk az EBEL-ről, azért a Kontinentális Kupa így is óriási kihívást jelent a számunkra. Azt is kíváncsian várom, hogy a következő szezonban mennyit tudunk fejlődni.

? Az igaz, hogy az elmúlt években KHL-es csapatok is keresték?

? Igen, az elmúlt 3-4 évben volt néhány komoly ajánlatom onnan is.

Lundh DAB 2

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

? A DAB már évek óta az a csapat, amelyik az egyik legkorábban kezdi meg a felkészülést. Idén ráadásul személyesen is felügyeli az elvégzett munkát. Mi ennek az oka?

? A dolog roppant egyszerű. Ahhoz, hogy úgy játsszunk, ahogyan szeretnénk, ennyi felkészülés szükséges. Ráadásul a szokásos erőnléti fejlesztések mellett idén nagyobb hangsúlyt helyezünk a játékosok egyéni képességeinek fejlesztésére. Ezért az edzéseket inkább a játékosok egyéni igényeire szabtuk, ez évben több lesz az egyénenként változó elem.

? A Kontinentális Kupában már az első körünk is nehéz, de a másodikba jutva három A csoportos bajnokkal találkozhatnánk. Hogy látja az októberi-novemberi feladatokat?

? Természetesen az a célunk, hogy túlszárnyaljuk a két évvel ezelőtti teljesítményünket, de jelen pillanatban úgy tűnik, hogy idén ez valóban nehezebb lesz valamivel. (Két évvel ezelőtt az Asiago ellen az 54. percig final fourba jutásra állt a DAB.) A játékosoknak egyénenként és csapatként, de a klub minden dolgozójának is, olyan közel kell kerülni a 100%-os teljesítményhez, amennyire ez csak lehetséges. Mindez annak érdekében lényeges, hogy még tovább meneteljünk, mint két éve. De én szeretem az ilyen feladatokat, nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy megfelelően felkészítsem a csapatomat.

? Légiósfronton várható erősítés az előző évhez képest?

? Az a célunk, hogy a lehető legtöbb játékost egyben tartsuk a tavalyi keretből. Az az elvárás, hogy a céljaink eléréséhez szükséges fejlődést alapvetően belső erőkből, vagyis a játékosok, főleg a fiatal játékosok egyéni fejlesztésén keresztül érjük el. Ezzel együtt természetesen lesz egy-két új arc a keretben, mivel néhány játékostól meg is kell válnunk.

? Az utánpótlásból fognak beépíteni fiatalokat idén?

? Meglátjuk. Lesznek páran, akik a nagyokkal edzenek majd, és őszintén remélem, hogy közülük egyesek megmutatják, hogy számíthatok rájuk a felnőtt csapatban is.

? Ha szabadon igazolhatna, a MOL Liga melyik három magyar játékosát hozná a DAB-hoz?

? Jó kérdés! Nagyon tetszett a fiatal újpesti kapus, Hajek Márk és a miskolci Szirányi Bence ellenünk mutatott teljesítménye. És természetesen nagyon szívesen látnám Vas Jánost is a csapatban, bár tudom, hogy ő nem a ligában játszik, hanem Franciaországban folytatja pályafutását.

? Peter Sevela elvileg idén már magyar válogatott lehet. Alkalmasnak és felkészültnek tartja erre a feladatra?

? Szerintem Peter a legjobb kapus a MOL Ligában és Magyarországon, így azt gondolom, maximálisan alkalmas a feladatra. Mentálisan nagyon erős kapus, ha úgy dönt, hogy magyar állampolgár lesz, akkor egész biztosan felnő azokhoz a feladatokhoz, amiket a válogatottság jelent egy jégkorongozó számára.

Lundh DAB

? Közelről követte az A csoportos világbajnokság küzdelmeit. Mik voltak a benyomásai?

? Svájccal kezdeném. Azt hiszem, számukra döntő volt a jó kezdés, valamint az, hogy évek óta nagyjából ugyanaz a bő keret, tehát nagyon szervezett a védelmük. Emellett van pár NHL-es tapasztalattal rendelkező játékosuk is. Természetesen az is nagyon fontos volt, hogy minden játékos tudása maximumának közelében teljesített szinte végig a torna során.

Velük ellentétben a svédek nagyon hullámzóan kezdtek, az első meccseken senkit nem láttam, aki vezére lett volna a csapatnak. Ebben a periódusban csak a kapusaink nyújtottak a jónál jobb teljesítményt. Mindez egy csapásra megváltozott a Sedin ikrek megérkezésével. Ők olyan játékosok, akiknek szükségük van arra, hogy érezzék a bizalmat a kispadról. Ezt a bizalmat az általam egyébként nagyon jól ismert edzőstáb megadta nekik, ők pedig a válogatott vezérei lettek. Kiválóan játszottak, az emberelőnyös játékunk is nagyon hatékonnyá vált általuk. Szerintem ezért tudtuk megnyerni az aranyat is. Néha, különösen ilyen rövid tornákon, elegendő egy-egy ilyen vérfrissítés ahhoz, hogy sikeres legyél.

Összességében szerintem a mostani világbajnokság nem volt olyan magas színvonalú, mint a korábbiak, viszont láthattuk, hogy a kisebb nemzeteknek is lehet esélyük akár a legnagyobbak ellen, ahogy például a franciák legyőzték Oroszországot vagy ahogy a szlovénok megszorongatták Kanadát. Ezekből a példákból kell merítenie a magyar jégkorongnak is.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum