#16 Tóth Enikő

   

Sorozatunk tizenötödik részében egy igazi küzdőt mutatunk be. Tóth Enikő, a magyar válogatott 1996. március 17-én született védője következik, aki az MTK és a Sarisanka Presov játékosa.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk, a felnőtt vb-kerettel kezdünk.

ml_121220_002

Tóth Enikő 2012-ben jégre lépett az U18-as válogatott asiagói selejtezőjén, az A csoportba jutáshoz pedig egy Szlovákia elleni góllal járult hozzá Tromsőben. 2013-ban a finnországi A vb-n is szerepelt a bennmaradást kiharcoló válogatottban, míg a felnőtt vb-n is játszott a divízió 1-be feljutott csapatban.

?  Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? Tetszett nekem maga a korizás és meg szerettem volna tanulni jól korcsolyázni, ezért apukám elvitt Pesterzsébetre, ahol megismertem Palotás Istvánt. Megnéztünk egy női edzést és nagyon megtetszett ez a sport. Tizenkét éves voltam, mikor elkezdtem edzésekre járni Erzsébeten, 2008-ban játszottam az első bajnoki mérkőzésemet.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Apukám mai napig jégkorongozik, nem versenyszerűen, és a középső húgom, Eszter játszott régen utánpótlás-korosztályban.

Játszottál-e a védőn kívül másik poszton?

? Régebben játszottam 2 évet csatárként, de jobban szerettem már akkor is védekezni, így posztot váltottam és azóta hátvéd vagyok.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Nagyon fontos nekem a tanulás és a sport is, ezért nem okoz gondot a kettő összeegyeztetése.

Mivel 1996-ben születtél, a 2014-es U18-as női világbajnokságon még szerepelhetsz. Sikerülhet másodjára is a bennmaradás?

? Mindent meg fogok, meg fogunk tenni érte, ebben biztos vagyok.

A tromsői vébén egy gólt szereztél, a szlovákok elleni hatodik gólunkat lőtted. Hogyan emlékszel vissza a gólra?

? A sarokból feladtak nekem egy korongot, léptem vele egyet a kapu felé és a rövid oldalt céloztam meg. Úgy próbáltam lőni, hogy bele tudjanak érni a csatárok, de végül én szereztem a gólt. Külön jó érzéssel töltött el, hiszen abban a szezonban a szlovák bajnokságban játszottam.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Tóth Enikőről

Enikő fiatal kora ellenére igazi komoly nő. Csendesen, nyugodtan és hatalmas alázattal vesz részt minden edzésen és mérkőzésen. Nagyon megbízható hátvéd, és ami nagyon fontos, mindenkivel képes játszani párban, de még az sem ritka, hogy csatárként is számítunk rá. Németh Bernivel egy nagyon jó hátvédpárost alkotnak, főleg akkor, ha nagyon koncentráltak. Sajnos néha erre nem figyelnek, és akkor megzavarodnak. Enci légióskodott az elmúlt szezonban is és idén is Szlovákiában, ami nagyon nehéz, mert iskola mellett nem könnyű megoldani a sok utazást. Annál is inkább, mert a hoki és a tanulás mellett a zene is nagy szerepet játszik az életében. Idén az A csoportos vb-n sajnos az első meccsen megsérült, és úgy nézett ki, nem is játszhat a folytatásban, de hatalmas erővel küzdött, és az utolsó meccsre visszatért, ahol összeszorított foggal parádésan hokizott.

Az U18-as A csoportos vébén sérülést szenvedtél Kanada ellen, mégis erőt vettél magadon, hogy jégre lépj Finnország ellen is. Mi vett rá, hogy jégre lépj?

? A játszani akarás és az, hogy a következő meccseken is magamra húzhassam a címeres mezt.

Alapvetően 3-as mezben játszol, ám az aucklandi vébén Dettrich Szilvia miatt 16-osban kellett jégre lépned. Miért ezeket a mezszámokat választottad?

? A kedvenc számom a hármas és a 17-es a születési dátumom miatt, ám mivel mindkettő foglalt volt, ezért választanom kellet, nem tudtam dönteni, így Kolbenheyer Zsuzsival a 16-osnál maradtunk.

Tavaly játszattál Szlovákiában a Sarisanka Presov színeiben. Milyen érzés volt külföldön játszani? Nem volt nehéz a családtól távol?

? Igen, a Presov színeiben játszottam, és idén is a rájátszásban. Nem volt nehéz, pénteken utaztam ki Szlovákiába, kint töltöttem a hétvégét, majd a vasárnapi meccs után hazajöttem. Erős női bajnokság van Szlovákiában, sok csapattal, mindenképp nagy élmény volt ott játszani.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Szeretnék minél több ideig válogatott kerettag maradni, és természetesen külföldi bajnokságban játszani továbbra is.

16TE

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia
#4 ? Somogyi Vivien
#5 ? Köles Kata
#7 ? Ungár Rebeka
#8 ? Jókai Szilágyi Kinga
#9 ? Medgyes Dorottya
#10 ? Horváth Tifani
#11 ? Gasparics Fanni
#12 ? Kiss Andrea
#13 ? Molnár Mónika
#14 ? Kiss-Simon Franciska
#15 – Dabasi Réka

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN ÉLŐ
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum