Sürget az idő Phoenixben

 

Az NHL döntőjének első meccse előtt sajtótájékoztatót tartott Gary Bettman és Bill Daly, azaz az NHL első és második számú vezetője. Ezen az egyik legfontosabb kérdés a phoenixi franchise helyzete volt. Bettman és Daly is világossá tette, hogy kezdenek kifutni az időből, hamarosan döntést kell hozni, melynek végén az is elképzelhető, hogy el kell költöznie a csapatnak Arizonából.

Ugyanakkor kínosan ügyelt arra, hogy határidőkről ne essék szó, erre minden oka meg is van a tavalyi lockout, illetve az idei, olimpiai részvételről szóló tárgyalások tapasztalataiból okulva. Daly bejelentette, hogy a következő szezon menetrendjét is csak késéssel fogják nyilvánosságra hozni a Coyotes sorsának bizonytalansága miatt.

Egyelőre mindenki azon dolgozik, hogy a csapat Phoenixben maradjon: “Elkötelezettek vagyunk e piac irányába, mindent megtettünk és megteszünk, ami emberileg lehetséges, annak érdekében, hogy ez a franchise ezen a piacon talpon tudjon maradni. Most majd kiderül, hogy működik-e a dolog” ? magyarázta Daly.

A költözés tehát csak mint utolsó lehetőség merül fel. Ennek megfelelően a vezetők semmilyen lehetséges új helyszínt illetően nem kívántak találgatásokba bocsátkozni. Bennfentesek ugyanakkor Quebec Cityt, Seattle-t, Dél-Ontario valamely városát és Kansas Cityt látják legesélyesebb jelölteknek.

A Coyotes kanadai tulajdonban van, jelenleg ez a tulajdonosi kör tett egy ajánlatot Glendale város képviselőtestületének a Jobing.com Aréna bérlésének feltételeiről. Ebben a kérdésben június 25-én és 27-én várható döntés, elképzelhető tehát, hogy ezután hamarosan megszületik a döntés a csapat sorsáról. “Azt hiszem, mindenki számára világos, hogy a korong jelenleg Glendale város térfelén van, minden azon múlik, ők hogyan viszonyulnak az ajánlathoz” ? mondta Daly.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum