Egy csoportban a DAB és a HSC

   

Az IIHF elkészítette a Kontinentális Kupa csoportbeosztását. A két MOL Liga-csapat szlovén és lengyel ellenfelet kapott, csak a győztes jut tovább.

A magyar és a román bajnok a lengyellel és egy szlovén INL-döntős csapattal került egy négyesbe. Dab.Docler, HSC Csíkszereda, Cracowia Krakow, Slavija Ljubljana. Ez a kvartett küzd a győzelemért a nemzetközi kupa 2. fordulójában, október 18. és 20. között. A szlovénokon kívüli három csapat egyaránt jelentkezett a rendezésre. Aki itt nyer, az a novemberi elődöntő tornára jut el, ahol a dán Sönderjyske, a fehérorosz Neman Grodno és a norvég Stavanger Oilers vár rá, mindhárom hazája aktuális bajnokcsapata.

Onnan is csak egy jut tovább a final fourba, amelyre január közepén kerül sor, és már tagja Vas János új csapata, a francia bajnok Rouen ? aki eddig egyetlenként jelentkezett a négyes döntő lebonyolítására ? és az ukrán KHL-képviselő, a címvédő Donbassz Donyeck.

A selejtezők és a döntő helyszínét június 29-én Budapesten választja meg a nemzetközi szövetség.

Érdekesség, hogy a krakkói csapat augusztusban épp a Dab.Docler vendége lesz a Docler Cupon. A német szövetség viszont tartotta a szavát, a Bundesliga 2-be be nem nevező másodosztályú bajnok, a Bietigheim Steelerst nem nevezte a Kontinentális Kupába.

Kontinentális kupa

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum