Földig verte a kapust, kórházba küldte a bírót

   

Egy kanadai játékos nem tudta feldolgozni, hogy csapata nem jut a ballhockey vb döntőjébe, mindenkinek nekiment, aki útjába került. Négy embert csomagolt össze a közel egyperces akció végén, kettő a földön maradt. Az eredmény: egy térdszalagszakadás és egy K.O.

Az elbukott meccsből 1 másodperc volt vissza, amikor Justin Pender az ötödik kapott gólt követő középkezdésnél elvesztette az eszét. Belekötött a vele szemben álló és őt minden bizonnyal provokáló cseh játékosba, az 5-1-es végeredmény beállító Bacovskyba. Hiába próbálta két játékvezető és a cseh kapus megfékezni, ez csak megsokszorozta a kanadai erejét, végigverte a félpályán az ellenfelét, majd az egész kupac ellenfelet földre vitte, és tovább ütlegelte. Az egyik játékvezető, a szlovák Marek Kralovic lába beszorult, megsérült, nem tudta saját lábán elhagyni a játékteret, térdszalagszakadással szállították kórházba. A fiatal csapattársát a testével védő cseh kapus is ápolásra szorult, ő megúszta egy kiütéssel, komoly maradandó sérülés nélkül, másnap a döntőben már újra védett. Pender két végleges kiállítást kapott tettéért, a ballhockey világszövetsége jelezte, nem tűr hasonló cselekedeteket, és a szankció ennek megfelelő lesz.

2:00-nál kezdődik az akció:

A 24 éves hátvéd, Justin Pender tettét tovább súlyosítja, hogy az ECHL-ben játszik, tehát nem egy lelkes amatőr, hanem egy igazi profi jégkorongozó. Érdekesség, hogy a kanadaiak kapuját Roberto Luongo öccse, Fabio Luongo védte a meccs kétharmadában. Máskülönben a vb-t Szlovákia nyerte, a vasárnapi döntőben 2-1-re verte a Kanada hazai legyőzésével történelmet író Csehországot.

A ballhockey a jégkorong szárazföldi változata, jellemzően jég nélküli jégpályán, cipőben futva játsszák, korong helyett labdával. 2011-ben a magyar szövetség is megalakult.

Az utóbbi időben elszaporodtak a zebrákat érintő inzultusok. Nemrég egy kanadai hokis már megjárta, de tiltottak el norvég játékost, és oroszt is. A mérce az NHL-ben is magasabbra került, ezért például nem járt büntetés.

Justin Pender

Pender aludt egyet a történtekre, majd a Twitteren a következőket tette közzé: “Ezt az alkalmat szeretném megragadni arra, hogy bocsánatot kérjek a június 8-i tettemért. Amint a hokimeccsnek vége volt, utat engedtem a dühömnek, amit az ellenfél egy játékosának viselkedése váltott ki. A reakcióm a hergelésre teljesen kisiklott, és valaki megsérült emiatt. Szeretnék bocsánatot kérni a cseh csapat tagjaitól azért, mert rosszul kezeltem a helyzetet és őszintén remélem hogy a cselekedetem nem fog tükröződni a csapattársaimról alkotott véleményükben. Amit tettem, az nem jellemzi a csapatunkat és azt, hogy a labdás hokit hogy játsszák Kanadában.

Ugyancsak szeretnék őszintén bocsánatot kérni a játékvezetőtől, aki megsérült amikor én vagy egy másik játékos a verekedés közben ráesett. Ha nyugodt maradtam volna és egyszerűen elsétáltam volna onnan, ez az eset nem történhetett volna meg.

Végezetül szeretnék bocsánatot kérni a csapatomtól. A csapat, amely egy nemzetközi esemény házigazdája volt, tagjaként még inkább törekednem kellett volna a sportszerű viselkedésemre, de nem így tettem, és ez rossz fényt vetett a csapatomra, amely oly keményen dolgozott ezen a sorozaton.

Előretekintve, a jövőben mindent meg fogok tenni azért, hogy hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő ismételten. Emlékezve arra, hogy befolyásolt engem és a körülöttem levőket a tettem. A jövőben magasabb elvárásokat támasztok magammal és a cselekedeteimmel szemben, hogy sportszerűbb lehessek. Köszönöm az idejüket, hogy végigolvasták a levelemet. Remélem, sikerült érzékeltetnem, mennyire sajnálom a történteket.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum