Kezdődik a junior Challenge Cup

 

Az IIHF regionális versenyrendszere minden jel szerint Ázsiában a legfejlettebb. A számos, világbajnoki részvételhez szükséges kritériumot még nem teljesítő, de fejlődő kis ázsiai szövetség rendszeresen megméreti magát a Challenge Cup of Asia sorozatban, amelyet immár évente rendeznek meg. A felnőtt korosztályhoz tavaly csatlakoztak a juniorok is. Az első Junior Challenge Cup of Asia tornát egy éve Szöulban, a divízió 1/A csoportos vb-nek is helyt adó Mok Dong Arenában rendezték meg.

Öt csapat vett részt rajta, Dél-Korea, Japán, Kína és Tajvan mellett az MHL-válogatottja is indult, Red Star néven. Az orosz juniorszelekció fölényesen nyert is, 57-0-s gólkülönbséggel. Két legszorosabb meccsük a házigazda koreaiak elleni 6-0,  illetve a japánok elleni 7-0 volt. Az idei sorozat pénteken kezdődik Habarovszkban, és az MHL Vörös Csillagok mellett az előző évi másik két érmes, a japán és a koreai juniorválogatott is indul. A körmérkőzéses tornát a legtöbb pontot szerző csapat nyeri majd meg.

“Most megtapasztalhatjuk a kiemelkedő szintű jégkorongot ? mondja Jun Szung Jup, a koreai juniorok szövetségi kapitánya az MHL portáljának ?, erős csapatokkal versenyezhetünk. Dél-Korea lesz a házigazdája a 2018-as téli olimpiai játékoknak, és az ezen a tornán szereplő fiatalok lesznek a  kulcsjátékosai a koreai jégkorong-válogatottnak. Ezért nagyon nagy szükségük van arra, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek erős ellenfelekkel szemben. Megpróbáljuk arra sarkallni a játékosokat, hogy mindent adjanak ki magukból, egészen a lehetséges maximumig. Biztos vagyok abban, hogy ez a torna segít nekik a szükséges tapasztalatokat megszerezni ahhoz, hogy jobbak legyenek. Emlékszem is néhány játékosra a tavalyi MHL Vörös Csillagokból, a 8-as számú Makszim Salunovra, például. De biztos vagyok abban, hogy a csapat minden játékosa kiemelkedő tudású.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum