Hokisok segítették az árvízi védekezést Drezdában

   

A drezdai inline világbajnokság szünnapján a sportolók, köztük a magyar válogatott tagjai is besegítettek az árvízi védekezésbe a pillnitzi kastélynál.

Amint arról az IIHF hivatalos honlapja beszámol, az inline világbajnokságnak otthont adó EnergieVerbund Arena jelenleg az egyetlen sportlétesítmény Drezdában, amely nyitva van a Szászországot is sújtó példátlan esőzések következtében tapasztalható áradások miatt. A játékosok és a csapatok mellett dolgozók a szerdai szünnapon önkéntesnek jelentkeztek, hogy segítsék az árvízvédelmi munkálatokat. A segítőkészség nagyobbnak bizonyult, mint amennyit végül ténylegesen használni tudtak a házigazdák. 150 fő jelentkezett ugyanis, többek között a teljes német válogatott, de a japánok is nagy számban vették ki részüket a munkából. Ők szerettek volna visszaadni valamit abból a szolidaritásból és segítségből, amelyet ők kaptak két évvel ezelőtt a fukusimai tragédia után.

“A saját szemünkkel láttuk a torna alatt, ahogy a víz egyre feljebb és feljebb emelkedett, természetes volt tehát, hogy a szabadnapunkon azonnal jelentkeztünk, hogy segíteni szeretnénk ? mondta a német válogatott szövetségi kapitánya, Georg Holzmann.” A játékosoknak tényleg nem kellett messzire menniük, ha meg akarták nézni az árvíz terjedését. A folyó ugyanis teljesen elöntötte az aréna mellett elterülő, több száz autó befogadására alkalmas parkolót. Egészen szerdáig minden nap közel egy métert emelkedett vízszint, amely már közvetlenül az arénát fenyegette. Szerdán azonban szerencsére megállt az emelkedés és jelenleg úgy tűnik, hogy nagyobb kényelmetlenségek nélkül sikerül befejezni a tornát.

arviz4

Fotó: IIHF

Mások azonban nem voltak ilyen szerencsések, bizonyos kerületeket evakuálni kellett, sőt, az áradások által leginkább érintett Ausztriában és Csehországban emberéletet is követelt az ár. A játékosok nem is haboztak segítségére sietni a városnak, számos ország válogatottja rakodta a homokzsákokat a védőgátakon. “A mi csapatunk mellett dolgoztak a kanadaiak, a magyarok, az ausztrálok és még mások is. Délben edzettünk, utána mentünk ki a terepre segíteni ? mondta el Holzmann. ? Egészen más ilyen közelről nézni az eseményeket, máskor ilyet csak tévében látunk. Dicséretre méltó, ahogy mindenki segíteni akart.”

Csütörtökön a játékosok visszatérnek eredeti szakmájukhoz és a negyeddöntőkkel folytatódnak majd a világbajnokság küzdelmei.

A teljes fotógalériát ide kattintva nézhetik meg.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum