Elértem a 21-et, ideje volt kiszállni

   

Szélig Viktor nagyon őszintén beszélt a válogatottság lemondásáról csapata hivatalos honlapján. Úgy érzi, már nem tudott hozzátenni a válogatott fejlődéséhez. A 37 éves hátvéd a nyolcadik szezonját kezdi nyáron a Brianconban, túlzás nélkül állítható, hogy ő a francia élvonalbeli klub egyik ikonja.

A következő szezon a válogatottságtól áprilisban visszavonult játékosnak kicsit az átállásról is szól majd, hiszen a játék mellett a jégpálya működtetésében, valamint a sajtóban is kap majd feladatokat. A klub honlapja ezekről kérdezte az egykori válogatott csapatkapitányt, az interjúból szemezgetünk.

? Nagy vonalakban kezdjük megismerni a következő szezon csapatát. Mik a célok, amiket a csapat szeretne elérni?

? Úgy gondolom, legalább olyan erős, ha nem erősebb csapatunk lesz, mint idén volt. Ezzel együtt a sportban semmire sincs garancia. Az elmúlt szezonban nagyon jól működött a kohézió a csapaton belül úgy az öltözőben, mint a jégen.

? Az idei volt az utolsó világbajnokságod, úgy döntöttél, visszavonulsz a nemzetközi szerepléstől és nem húzod többé magadra a magyar válogatott mezt. Miért döntöttél így?

? Úgy érzem, eleget játszottam a válogatottban. Ez volt a 21. világbajnokságom és csak úgy, mint a black jackben, ha elérted a 21-et, jobb ha kiszállsz. Komolyra fordítva, úgy érzem, már nem tudtam hozzátenni a válogatott fejlődéséhez.

Szelig HUN

Fotó: Mudra László (MJSZ)

? Évekig te voltál a válogatott csapatkapitánya. Mit éreztél, amikor lefújták az utolsó meccset?

? Nagyszerű pillanat volt, csodálatos atmoszférában, ráadásul megnyertük azt a meccset. Nagyon fognak hiányozni a szurkolók és a csapattársak is.

? Melyik a legszebb emlék a válogatottságból?

? Nagyon sok szép emléket őrzök, de három kiemelkedik közülük: az első világbajnokságom Ljubljanában 1993-ban, a legnagyobb teljesítményünk 2008-ban Szapporóban és az utolsó vb hazai közönségünk előtt.

? Ezen a nyáron részt veszel az Edo Terglav által szervezett bledi edzőtáborban, ahol hatéves kortól várjátok a játékosokat. Be tudnád nekünk mutatni ezt a tábort és hogy mi lesz a te szereped?

? Nagy hagyományai vannak ennek a tábornak. Nagyon jól szervezett edzőtábor, magas szakmai színvonalú munkával, csodálatos környezetben. Ebben az évben a jégen is segíthetek a kicsiknek képességeik fejlesztésében.

? A következő szezonban, amikor a csapat a 80. születésnapját ünnepli, a játék mellett a jégpálya üzemeltetésében is lesznek feladataid. Vannak már ötleteid ezzel kapcsolatban?

? Az egész következő szezont a klub 80. születésnapja köré fogjuk szervezni. Nagy vonalakban azt tervezzük, hogy kicsit átalakítjuk a jégpályán a dekorációkat, megpróbálunk annyi ereklyét összegyűjteni és kiállítani, amennyit csak tudunk, és igyekszünk egy kis retróhangulatot varázsolni a csarnokba. További részleteket később árulunk el. Emellett a meccseket is izgalmasabbá kívánjuk tenni a közönség számára, például programokat szervezünk majd a nézők bevonásával a harmadközi szünetekben.

? A mi munkánkat is segíted majd, közvetítesz majd a csapat és a honlap között.

? Azt szeretnénk, ha a szurkolóink minél többet tudjanak a játékosokról. Minden évben rengeteg mozgás van a csapaton belül, és úgy érezzük, a szurkolóink megérdemlik, hogy értesüljenek arról, mi zajlik a kulisszák mögött.

Szelig HUN 3

? Nyolcadik szezonodat kezded a Brianconban. Hogy érzed magad a városban? Melyik a kedvenc helyed?

? Briançon a második otthonom. Imádom az embereket, a jó levegőt és a napot. Legjobban az óvárosi részt szeretem.

? Évek óta játszol a csapatban, de ezt a kérdést valahogy még sosem tettük fel neked… Mi a beceneved a csapaton belül?

? A srácok csak Viknek szólítanak. Magammal kapcsolatban semmi különösről nem tudok beszámolni.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum