Irány Szöul!

   

Együtt utazni jó. A lehető legjobb áron még jobb.

Túlzás lenne azt állítani, hogy vészesen közeledik a jövő áprilisi divízió 1/A csoportos világbajnokság, ám azt mindenképpen meg kell állapítani, hogy a legalacsonyabb áron kínált repülőjegyek fogynak, és hamarosan súlyos tízezer forintokkal emelkedhetnek az utazási költségek. Éppen ezért Theutus és Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit inspirálására állapotfelmérést végeztünk a nemzetközi repjegypiacon. Mivel a chartergép ötletét némi tájékozódás után el kellett vetni, maradt a menetrend szerinti utazás.

Egyszerű, nyílt, nemzetközi tendert hirdettünk az online világában, ahová az összes olyan légitársaságot és utazásszervezőt meghívtuk, aki Szöulba szállít utasokat. Komoly versengés alakult ki kegyeinkért, de sajnos a célárat nem érte el, a lélektani határt szakította át egy aspiráns sem. A jelenlegi legjobb ajánlat 170-180 ezer forint körül mozog, ez az oda-vissza jegyár illetékekkel együtt ? mivel Budapestről közvetlen járat nem indul ?, egy átszállással.

Szoul

A légitársaságok egy részénél 10 fő felett csoportos kedvezmény érvényesíthető. Ezen kedvezmény igénybe vétele fontosnak látszik. A jegyár miatt is lényeges, hiszen az eladott jegyek száma alapján ugranak a kategóriák, így ha csak 10-en utaznak egy járattal, már akkor sem tudnak ugyanolyan jegyet vásárolni. Kivéve, ha a csoportkedvezményre jogosultak. Egyes társaságok ugyanis garantálják, hogy a 10 főnél nagyobb csoport tagjai egyaránt a legalacsonyabb áron vehetik meg jegyeiket. Másrészt jelentős könnyítést adnak a fizetési kondíciókban, több részletben, jóval a vásárlás után kell kiegyenlíteni az árat. Harmadrészt pedig együtt menni, együtt lenni jó.

Mindez persze csak akkor valósulhat meg, ha megvan a kellő számú jelentkező, voltaképpen ezért íródott ez a cikk. Aki kedvet érez ahhoz, hogy a helyszínen szurkoljon a magyar válogatottnak, és elő tudja teremteni ennek a pénzügyi fedezetét, ráadásul szívesen utazna közösen a többiekkel, az írjon az istvanpalko@gmail.com email-címre Theutusnak, aki vállalta, hogy nem kíméli magát, és koordinálja a koordinálni valókat.

Fontos nyomatékosítani, hogy erre a bulira most csak és kizárólag az jelentkezzen, aki tényleg komolyan gondolja, hogy utazni szeretne Dél-Koreába.

Nyilvánvalóan vannak még eldöntendő kérdések. Elsőként is, hogy mikor induljunk ki, és mikor vissza. A jelenlegi elképzelések szerint április 18-án lenne a rajt és 27-én a hazaindulás. A következő lépésben természetesen lehet majd közös szállást szervezni stb., de most ez az aktuális. Várjuk tehát a leveleket.

Hajrá, Magyarország!

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum