Két légiós center aláírt a Fehérvárhoz

   

Bár néhány kulcsember még nem írt alá, úgy néz ki, újabb játékos már nem távozik a Fehérvártól, miközben Kiss Dániel és az érettségiző Nagy Krisztián után még egy MOL ligás játékos érkezhet. Adam Naglichcsel és Andrew Sarauerrel megkötötte a szerződést a magyar EBEL-csapat, összesen 7 légiós lesz a keretben.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató legfrissebb tájékoztatása szerint az EBEL-junior keretből négyen kapnak felnőtt szerződést, Kocsis Ferenc, Sárpátki Tamás, Tóth Gergő és Vincze Péter ? a két EBEL-mérkőzésen már játszó Tóthon kívül mindhárman juniorok lesznek még a 2013/14-es szezonban is ?, rajtuk kívül jelenleg Németh Attila és a szerdán aláíró Nemes Benjámin alkotja a fiatal csatárok körét.

Igyekeznek mindenkivel 2+1 vagy 3 éves szerződést aláírni. Vannak kivételek, ilyen lesz Pozsgai Tamás, de Tokaji Viktorral is 2 évben állapodtak meg, míg Mihály Árpáddal 1 éves szerződést kötöttek. A klubvezetés beszélgetett Vas Jánossal, ezt követően lemondott a válogatott csatár megszerzéséről, mivel nem tud versenyezni a kiváló francia idényét követő ajánlatokkal. Az már eldőlt tehát, hogy Vas János külföldön folytatja.

Továbbra sem lehet tudni, hogyan alakul Kóger Dániel sorsa. A Fehérvár nagyon szeretné visszahozni, ám ő még nem adta fel tengerentúli álmait. Komoly tárgyalások vannak még hátra az ügyben. Nagy Krisztián az érettségi letételéig időt kért a klubtól, miközben még az sem dőlt el, hogy Sille Tamás befejezi-e karrierjét. A korábbi tervekkel ellentétben egy újabb magyar hátvéd került a célpontba, elképzelhető, hogy a Miskolcon játszó Szirányi Bence is az EBEL-csapathoz igazol.

Eldőlt az is, hogy külföldről egy kapus, két hátvéd és négy csatár ? két center és két szélső ? érkezik. Naglichre és Sarauerre centerként számítanak, így még két szélsőt keresnek. Marty Raymond örülne annak, ha Frank Banham lenne közülük az egyik, de az is benne van a lehetőségek között, hogy ár/érték arányban jobb megoldást talál a klub a veterán kanadainál, még nem dőlt el semmi ez ügyben.

Adam Naglich 29 éves amerikai csatár. 2011-ben az ECHL-ből igazolt a Medvescakhoz, ahol 1. és 2. soros centerként két szezon alatt 116 meccsen 77 (25+52) pontot szerzett.

Andrew Sarauer 28 éves kanadai támadó, aki rendkívül eredményes ECHL-évek után másodszor igazol Európába ? abból a Las Vegas Wranglersből érkezik, ahonnan Rob Pallin másodedző is ?, egy jó évet már Dániában is lehúzott. Többször választották a hét játékosának az ECHL-ben, ahol összesen 274 mérkőzésen 251 pontot termelt, ebből 99-et gól formájában. A 193 centiméter magas játékost az AHL-be is fel-felvitték, összesen 20 meccset játszott az NHL farmligájában.

Sarauer Las Vegas

“Nem állunk stabil lábakon pénzügyileg, ez nem titok, de előteremtjük a biztonságos működéshez szükséges pénzt ? mondta Ocskay Gábor a Jégkorongblognak. ? Folyamatosan tárgyalunk a szponzori körrel, próbáljuk a bizalmat építeni az új csapatunk iránt. A legnagyobb támogatóink eddig nem jelezték, hogy ebben a projektben nem szeretnének mellettünk maradni. Legnagyobb támogatónk, Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzata teljes mellszélességgel kiállt mellettünk és a közös munka folytatása mellett, ez jó alapot teremt a működéshez, ő biztosítja költségvetésünk 20%-át. Azt tervezzük, hogy visszatérünk egy korábban bevált rendszerhez, és néhány légiós fizetését egyéni szponzorokon keresztül biztosítjuk.

Középtávon gondolkodunk, ezért igyekszünk 3 éves szerződéseket kötni, természetesen az idősebb játékosoknál vannak kivételek, de a fiatalokkal mindenképpen erre törekszünk. Új csapatot építünk, ehhez idő kell. Sok fiatal kap lehetőséget, remélem, minél többen tudnak élni vele, és először az EBEL-ben, később máshol is megállják a helyüket. Hosszú távon az a magyar jégkorong és a válogatott érdeke, hogy minél több fiatal játékosunk tudjon külföldön még tovább fejlődni. Ehhez az EBEL jó ugródeszka, Európa kapui kinyílnak annak, aki itt fel tudja magára hívni a figyelmet.”

Már aláírt a Fehérvárhoz:

Kapusok: Bálizs Bence, Rajna Miklós.
Hátvédek: Hetényi Péter, Kiss Dániel, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Tokaji Viktor, Varga Arnold.
Csatárok: Kocsis Ferenc, Mihály Árpád, Adam Naglich, Nemes Benjámin, Németh Attila, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Tóth Gergő, Vincze Péter.

Jól állnak a tárgyalások, de még nem írt alá: Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Jed Rusk, Sikorcin Ladislav.

Érkezhet még: Szirányi Bence, Kóger Dániel, Nagy Krisztián.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum